Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Η Χαμάς λέει στο Ιράν ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το Ισραήλ για μήνες

Γάζα: Η Χαμάς λέει στο Ιράν ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το Ισραήλ για μήνες

Η Χαμάς ενημέρωσε και διαβεβαίωσε το Ιράν πως θα μπορεί να μάχεται την Χαμάς για μήνες σύμφωνα με τον υπ. Εξωτερικών του Ιράν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν Αμίρ-Αμπντολαχιάν δήλωσε κατά τη διάρκεια σεμιναρίων που παρευρέθηκε στην πόλη Κομ την Πέμπτη ότι «έχουν περάσει περισσότερες από 80 ημέρες από τον πόλεμο στη Γάζα, αλλά το σιωνιστικό καθεστώς του Νετανιάχου δεν έχει πετύχει τίποτα».

«Σύμφωνα με τους διοικητές της Χαμάς, μόνο το 14% του δυναμικού της αντίστασης έχει υποστεί ζημιές μέχρι στιγμής», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Μετά την Επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ Ακσά, πάνω από το 70% του λαού της Γάζας πήρε τα όπλα και ήρθε στο πεδίο της μάχης»

Ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν δήλωσε ότι το μήκος των σηράγγων της Χαμάς σήμερα είναι μεγαλύτερο από την έκταση της Γάζας και ότι τα εργαστήρια κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών δεν έχουν κλείσει ούτε για μία ώρα από την επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ Ακσά, στις 7 Οκτωβρίου.

Από το πρόσφατο Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών με την συμμετοχή και της Ελλάδας.

Οι υπόλοιπες δηλώσεις του Ιρανού κορυφαίου διπλωμάτη

«Η Χαμάς αιχμαλώτισε πολύτιμες δυνάμεις ασφαλείας και στρατιωτικές δυνάμεις του σιωνιστικού καθεστώτος την πρώτη ημέρα της Επιχείρησης Καταιγίδα του Αλ Ακσά». Ο υπουργός αναφέρθηκε στην αυξανόμενη δημοτικότητα της αντίστασης, λέγοντας ότι η Χαμάς διοικεί τώρα τόσο τη Γάζα όσο και τον πόλεμο.

«Μετά την καταιγίδα Αλ Ακσά, πάνω από το 70% του λαού της Γάζας πήρε τα όπλα και ήρθε στο πεδίο της μάχης», είπε. «Μετά το σπάσιμο του τείχους, όλη η παλαιστινιακή νεολαία και ο παλαιστινιακός λαός ήρθαν στην αρένα και υπερασπίστηκαν τη χώρα τους. Το σιωνιστικό καθεστώς, εν τω μεταξύ, έχει αλλάξει πολλές φορές το στόχο της παρουσίας του στη Γάζα, αλλά έχει αποτύχει», όπως ανέφερε.

Το νο2 του Ιράν αναφέρθηκε στην ολομέτωπη υποστήριξη των ΗΠΑ στην ισραηλινή εισβολή στη Γάζα και στα επανειλημμένα μηνύματα της Ουάσινγκτον προς το Ιράν να μείνει έξω από τη σύγκρουση από τότε που ξεκίνησε η επίθεση.

Η συνεργασία και καλή σχέση του Ιράν με την Χαμάς είναι δεδομένη και χωρίς τις συναντήσεις σε επίπεδο ανώτερων ηγετών.

Η ρητορική εναντίον των ΗΠΑ

«Η Αμερική συσπειρώθηκε πίσω από την εισβολή με όλη της τη δύναμη και μας έστελνε συνεχώς ένα μήνυμα ότι, πρώτον, δεν επιδιώκουμε να επεκτείνουμε το πεδίο του πολέμου και δεύτερον, συμβουλεύετε τις ομάδες πληρεξουσίων σας στην περιοχή να μην αναλάβουν δράση εναντίον μας. Σε κάθε στάδιο, τους δόθηκε σθεναρή απάντηση και το κατεστημένο τους απάντησε σε επίσημο επίπεδο».

«Ταυτόχρονα, τους είπαμε πολλές φορές ότι δεν επιδιώκουμε να επεκτείνουμε τον πόλεμο, αλλά λέτε ψέματα. Εάν δεν επιδιώκετε να επεκτείνετε τον πόλεμο, οι βάσεις σας δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούν αυτό το μέγεθος των εγκαταστάσεων και των όπλων μέρα και νύχτα εναντίον μιας περιορισμένης περιοχής όπως η Γάζα», είπε.

Sports in

Γαλλία: Αναζητεί λύση στο πρόβλημα της αφλογιστίας

Η Εθνική ομάδα της Γαλλίας, ελάχιστους πείθει πως αποτελεί το Νο1 φαβορί για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024