Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ 3 Ιανουαρίου, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την καθαριότητα καθώς επίσης ειδικό σχέδιο για τα ογκώδη αντικείμενα που είναι πεταμένα στους δρόμους

«Η καθαριότητα της πόλης είναι η απόλυτη προτεραιότητα.

Από την πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε πως θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αλλάξουμε ριζικά την εικόνα της πόλης σε σχέση με την καθαριότητα.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, γι’ αυτό από σήμερα το πρωί εφαρμόζουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την καθαριότητα.

Συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε καθαρισμό κεντρικών οδών στην Α’ Δημοτική Κοινότητα και σε αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο Στέλιος Αγγελούδης.

Πρόστιμα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, είναι αποφασισμένος να τηρήσει αυστηρά την νομοθεσία που αφορά την απόρριψη ογκωδών απορριμμάτων από οικοδομές αλλά και ανακαινίσεις σπιτιών και καταστημάτων. Θα επιβάλλεται πρόστιμο σε όσους δεν τηρούν την νομοθεσία σύμφωνα με πληροφορίες από την χθεσινή σύσκεψη. Το ίδιο αφορά και όσους διοργανώνουν εκδηλώσεις, οι οποίοι θα υποχρεώνονται να μαζεύουν τα απορρίμματα που θα παράγουν.

Είναι προφανές πως ο νέος δήμαρχος της πόλης με το «καλημέρα» στα θέματα της καθαριότητας της πόλης, επιχειρεί να χαράξει τα όρια στο τι επιτρέπεται και τι όχι.