Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οι λέξεις που δεν πρέπει να γκουγκλάρεις ποτέ

Οι λέξεις που δεν πρέπει να γκουγκλάρεις ποτέ

Το λεγόμενο γκουγκλάρισμα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες λέξεις που καλό θα ήταν να μην αναζητήσεις ποτέ

Διανύουμε την εποχή που η πρόσβαση στην πληροφορία έχει γίνει παιχνιδάκι. Οι μηχανές αναζήτησης, ειδικά με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, έχουν την απάντηση σε κάθε ερώτησή μας.

Η Google αποτελεί βασική πηγή πληροφοριών για οτιδήποτε αναζητήσουμε – από την πιο απλή ερώτηση μέχρι και την κατανόηση σύνθετων και πολύπλοκων όρων.

Οι περισσότερες λέξεις που αναφέρονται στη δημοσίευση του Reddit αφορούν σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία.

Όμως, ένα ποστ στην πλατφόρμα Reddit ήρθε για να μας τονίσει ορισμένες λέξεις που καλό θα ήταν να μην αναζητήσουμε…

Οι περισσότερες λέξεις που αναφέρονται στη δημοσίευση του Reddit αφορούν σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία.

Αυτό συμβαίνει γιατί μεγάλος αριθμός χρηστών χρησιμοποιούν την Google ως ιατρικό σύμβουλο, παρά την επίμονη προσπάθεια της ιατρικής κοινότητας να εξηγήσει πως ο κόσμος πρέπει να αναζητά επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές και να μην κάνει αυτοδιάγνωση, πολύ περισσότερο να μην ακολουθεί τις «θεραπείες» της μηχανής αναζήτησης.

Ακολουθεί κατάλογος με τις λέξεις που καλύτερα να αποφύγει κάποιος να αναζητήσει.

Η λέξη «Larvae»

Η λέξη «Larvae» μπορεί να οδηγήσει σε περίεργες εικόνες και πληροφορίες σχετικά με μια κατάσταση που ονομάζεται στοματική μυϊαση, όπως περιγράφεται από το WebMD.

Αυτή η κατάσταση περιλαμβάνει την εκκόλαψη παρασίτων μέσα στις στοματικές κοιλότητες, η οποία μπορεί να είναι αρκετά ανησυχητική για την υγεία.

Η λέξη «Degloving»

Ο όρος «Degloving» είναι ένας άλλος όρος που καλό θα ήταν να μη γκουγκλάρετε.

Αυτός ο ιατρικός όρος αναφέρεται σε έναν σοβαρό τραυματισμό όπου το δέρμα και οι μαλακοί ιστοί αποσπώνται από τους υποκείμενους μύες, τους τένοντες ή τα οστά και μπορεί να οδηγήσει σε ιδιαίτερα ανατριχιαστικές εικόνες.

Η λέξη «Krokodil»

Η λέξη «Krokodil» είναι επίσης μέρος της λίστας.

Παρότι έχει διάφορες σημασίες σε διάφορες γλώσσες, είναι γνωστή ως ονομασία δρόμου για το οπιοειδές φάρμακο δεσομορφίνη.

Αυτό το φάρμακο έχει συνδεθεί με σοβαρές βλάβες ιστών και άλλα προβλήματα υγείας, όπως αναφέρουν το περιοδικό Time και το CNN.

Η λέξη «Fournier»

Το «Fournier», το οποίο μπορεί να φαίνεται αθώο ως κοινό γαλλικό επώνυμο, είναι ένας άλλος όρος που πρέπει να αποφεύγεται.

Σε ιατρικό πλαίσιο, αναφέρεται στη γάγγραινα του Fournier, μια σοβαρή λοίμωξη της περιοχής των γεννητικών οργάνων, όπως περιγράφεται από τον Εθνικό Οργανισμό για Σπάνιες Διαταραχές και το WebMD.

H λέξη «Harlequin ichthyosis»

Tο «Harlequin ichthyosis» ή το σύνδρομο του μωρού Harlequin ανήκει στις λέξεις που δε θα έπρεπε να αναζητήσετε αν δεν επιθυμείται να ανατριχιάσετε.

Το Healthline το περιγράφει ως μια σπάνια δερματική πάθηση στα νεογέννητα, η οποία χαρακτηρίζεται από παχιά, πλακοειδή λέπια, καθιστώντας ιδιαίτερα οδυνηρή την άποψή της.

Must in

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο… Σπανούλης: Γιατί ο Λεσόρ άλλαξε τα δεδομένα στη Euroleague (pics)

Ο Ματίας Λεσόρ και η μεγάλη απουσία του αλλάζει τα δεδομένα στη Euroleague – Η… πτώση του Παναθηναϊκού και το πρώτο φαβορί για την κούπα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο