Δεν θα υπάρξουν δρομολόγια πλοίων από τα λιμάνια σε Ραφήνα και Πειραιά αύριο Κυριακή 7 Ιανουαρίου λόγω της κακοκαιρίας που έχει αρχίσει να επηρεάζει από σήμερα, Σάββατο, πολλές περιοχές της χώρας.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, οι θυελλώδεις άνεμοι που θα πνέουν κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας δεν επιτρέπουν τον ασφαλή απόπλου των πλοίων και έτσι οι κάβοι θα παραμείνουν δεμένοι καθώς κηρύχθηκε απαγορευτικό απόπλου για την Κυριακή (7/1).
Και στο Ιόνιο
Απαγορευτικό απόπλου ισχύει ήδη για τα ανοιχτού τύπου πλοία που επρόκειτο να αναχωρήσουν τόσο από το λιμάνι της Κέρκυρας, όσο και από το λιμάνι της Λευκίμμης.
Ακόμη, σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, κλειστές παραμένουν οι πορθμειακές γραμμές Ζακύνθου- Κυλλήνης και Κεφαλονιάς Κυλλήνης. Αναμένονται νέες ανακοινώσεις για το πότε θα ανοίξουν ξανά οι γραμμές, σύμφωνα με τοπικά μέσα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.