Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στέφανος Κασσελάκης: Το 62% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Δημοσκόπηση ALCO

Στέφανος Κασσελάκης: Το 62% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Δημοσκόπηση ALCO

Δημοσκόπηση για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς - Μειώθηκε κι άλλο η δημοτικότητα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Περαιτέρω πτώση, σε δημοσκοπικό επίπεδο, σημείωσε η δημοτικότητα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη.

Μειώθηκε κι άλλο η δημοτικότητα του Κασσελάκη

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που έκανε η ALCO για λογαριασμού του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, το 62% των ερωτηθέντων πολιτών απάντησε ότι έχει αρνητική γνώμη για τον ίδιο.

Το 62% έχει αρνητική γνώμη για τον Κασσελάκη

Στον αντίποδα, μόλις το 18% των ερωτηθέντων πολιτών απάντησε ότι έχει θετική γνώμη για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη. Το «δεν ξέρω/δεν απαντώ» έπιασε ποσοστό 20%.

Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί

Όσον αφορά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το 48% έχει αρνητική γνώμη, το 40% θετική και το 12% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Το 50% έχει αρνητική άποψη για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη με το 29% να έχει θετική γνώμη και το 21% να λέει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Σχετικά με τον αρχηγό των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα το 67% έχει αρνητική γνώμη, το 28% λέει «δεν ξέρω/δεν απαντώ», ενώ, το 5% εκφράζει θετική άποψη.

Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός συγκεντρώνει 59% στην αρνητική άποψη, 30% στην κατηγορία «δεν ξέρω/δεν απαντώ» και 11% στη θετική.

Σε σχέση με την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου το 64% εκφράζει αρνητική γνώμη, το 20% θετική και το 16% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Ποιοι υπουργοί θεωρούνται πιο επιτυχημένοι

Οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να δηλώσουν και ποιους θεωρούν πιο επιτυχημένους από τους υπουργούς της κυβέρνησης (με αυθόρμητες απαντήσεις).

Ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό με 32% και ακολουθούν ο Κυριάκος Πιερρακάκης (15%), ο Άδωνις Γεωργιάδης (10%) και ο Κωστής Χατζηδάκης (8%). Στην ίδια ερώτηση, το 35% απάντησαν «κανένας».

Ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση;

Στην ίδια δημοσκόπηση, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το 41% δηλώνουν «καθόλου ικανοποιημένοι» από την κυβέρνηση, το 30% «λίγο» και το 27% «πολύ/αρκετά».

Για την κόντρα που έχει ξεσπάσει με την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, δηλαδή με τεκμήριο το ετήσιο εισόδημα εργαζόμενου που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, το 45% λέει ότι η εν λόγω φορολόγηση είναι δίκαιη, το 35% άδικη και το 20% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Το ποσοστό συσπείρωσης των κομμάτων

Σε ό,τι αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 72% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 62%, με τις μεγαλύτερες διαρροές να καταγράφονται προς το ΠΑΣΟΚ (6%) και το ΚΚΕ (5%).

Αναλυτικά:

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Περισσότερους από 220 στόχους της Χεζμπολάχ ισχυρίζονται ότι έπληξαν οι IDF το τελευταίο 24ωρο

Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν υποδομές, εκτοξευτές ρουκετών που είχαν χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και αποθήκες όπλων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024