Βορίδης: «Οι θέσεις μου για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν αλλάζουν γιατί είναι απόψεις αρχών»
Η Εκκλησία μπορεί να έχει λόγο σε θέματα με έντονη ηθική διάσταση όπως αυτό, λέει ο υπουργός Επικρατείας
- Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ 19χρονος που εμπλέκεται στη δολοφονία του 5χρονου στο Μαρκόπουλο
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Έκλεβε τα παπούτσια των παιδιών στο νηπιαγωγείο και πιάστηκε στα πράσα (βίντεο)
- Έβαλαν κουτάβια σε τσουβάλια, τα έδεσαν και τα πέταξαν στον Αλφειό
Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία τοποθετήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.
Ερωτηθείς αν οι απόψεις του έχουν αλλάξει για το νομοθετικό πλαίσιο των παρεμβάσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ο υπουργός Επικρατείας είπε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ότι οι θέσεις του «είναι απόψεις Αρχών και κατά συνέπεια δεν μπορούν να αλλάξουν».
Οι αντιδράσεις είναι άκαιρες – Πρέπει να περιμένουμε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για να γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους, λέει ο Βορίδης
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο διάλογος που έχει ξεκινήσει για τις αντιδράσεις που υπάρχουν και ειδικά στο εσωτερικό της ΝΔ είναι άκαιρος καθώς θα πρέπει πρώτα «να περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει τις θέσεις του και να εξηγήσει το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους».
Δήλωσε πως «η Εκκλησία μπορεί να έχει λόγο όταν μιλάμε για θέματα που έχουν έντονη ηθική διάσταση όπως αυτό για τα ομόφυλα ζευγάρια» και ξεκαθάρισε ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η κυβέρνηση κινούνται και παίρνουν αποφάσεις χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος, όπως υποθέτουν κάποιοι.
Για την ακρίβεια
Σχολιάζοντας το θέμα της ακρίβειας, τόνισε ότι έχουν υπάρξει μέχρι τώρα πολλές κυβερνητικές πρωτοβουλίες, αλλά η ακρίβεια επιμένει.
«Η αποτελεσματικότερη όμως πολιτική για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι η αύξηση των εισοδημάτων και η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα τις προθέσεις της», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.
Παραδέχθηκε δε, ότι «η επιδοματική πολιτική δεν έχει φιλελεύθερο χαρακτήρα, αλλά έχει νόημα όταν γίνεται στοχευμένα και σε ειδικές συνθήκες όπως αυτές που αντιμετωπίζουμε τώρα».
«Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε ρυθμιστικό πλαίσιο για την αισχροκέρδεια, με συνέπεια πολλές περιπτώσεις να πηγαίνουν στα δικαστήρια και να καταρρίπτονται ως αβάσιμες, κάτι που άλλαξε με την νομοθετική ρύθμιση της παρούσας κυβέρνησης», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις