Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διανύει άλλη μια σεζόν μεταξύ φθοράς και… αφθαρσίας, έχει μείνει εκτός από δύο στόχους (Λιγκ Καπ και Champions League, είναι πολύ μακριά από την κορυφή στην Premier League και παλεύει να διεκδικήσει το Κύπελλο στο Νησί.

Το βράδυ της Δευτέρας είχε μια άνετη επικράτηση απέναντι στη Γουίγκαν εκτός έδρας, νίκησε με 2-0 και πέρασε στους «32» του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού. Χωρίς να ανεβάσει πολύ την απόδοση της έκανε τη δουλειά κόντρα σε μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας.

Ο Έρικ Τεν Χαγκ είδε την ομάδα του να μην ταλαιπωρείται κάτι που σίγουρα θα τον ευχαρίστησε, ειδικά με την εικόνα που έχει στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν, όμως η μεγάλη απογοήτευση ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι φέτος ο Ράσμους Χόιλουντ. Ο Δανός στράικερ που αποκτήθηκε το καλοκαίρι έναντι 64 εκατ. λιρών από τους «κόκκινους διαβόλους» για να λύσει το πρόβλημα στην επίθεση έχει καταφέρει κάτι μοναδικό. Να το κάνει ακόμη χειρότερο και η Γιουνάιτεντ να ψάχνει επιθετικό στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο μόλις 20 ετών επιθετικός αποκτήθηκε από την Αταλάντα, όμως δεν έχει πείσει και μάλιστα πλέον έχει μπει σε μια ιδιαίτερη λίστα με πολλά αρνητικά ρεκόρ. Ο λόγος είναι ότι δεν κατάφερε να βρει ξανά δίχτυα, ούτε κόντρα στη Γουίγκαν, έχοντας τουλάχιστον 3 κλασικές χαμένες ευκαιρίες και πλέον θεωρείται και στατιστικά ο δεύτερος χειρότερος επιθετικός στη Γιουνάιτεντ από το 2015 και μετά.

Το χειρότερο για τον Δανό είναι ότι ο πρώτος είναι ο Βέγκχορστ, ο οποίος πήγε πέρσι τον χειμώνα στο Ολντ Τράφορντ με τη μορφή δανεισμού για να δώσει λύση και στα πρώτα 24 παιχνίδια είχε 5 γκολ/ασίστ.

Αυτός είναι και ο μοναδικός που έχει ξεπεράσει ο Χόιλουντ, κάτι που σίγουρα είναι αρνητικό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το ποσό που δαπανήθηκε για να αποκτηθεί. Μετά από 24 ματς ο Χόιλουντ έχει μόλις 6 γκολ, χωρίς ασίστ και αυτά σε 34 προσπάθειες για σουτ. Από τα 24 ματς που έχει παίξει μάλιστα, μόλις τα 10 έχει κερδίσει η Γιουνάιτεντ, με τον Δανό να διανύει μια κακή χρονιά όπως και η ομάδα του.

Οι στράικερ στη μετά Σερ Άλεξ εποχή

Γενικότερα, η Γιουνάιτεντ έχει αποτύχει σε πολλές μεταγραφικές κινήσεις και επιλογές μετά τη Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εποχή, έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια σε άστοχες μεταγραφές, όμως τα νούμερα δείχνουν πως ο Χόιλουντ έχει κάνει το πλέον απογοητευτικό ξεκίνημα από όλους. Είτε είναι σούπερ σταρ, όπως ο Ιμπραϊμοβιτς και ο Καβάνι, είτε είναι από τις ακαδημίες όπως ο Γκρίνγουντ και ο Ράσφορντ, είτε είναι σπουδαίες μεταγραφές και πανάκριβες όπως ο Αλέξις Σάντσες και ο Άντονι Μαρσιάλ.

Ο Χόιλουντ είναι πολύ χαμηλά τόσο σε παραγωγικότητα όσο και σε κερδισμένους βαθμούς, ενώ η συνεισφορά του και κυρίως η επιρροή του στο επιθετικό τρίτο της Γιουνάιτεντ είναι μηδαμινή. Και αποτυπώνεται ξεκάθαρα στον παρακάτω πίνακα. Σκοράρει πολύ λίγο, έχει πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες και ακόμη και να μην έχει προσαρμοστεί κινείται η απόδοση του σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτι που έχει αναγκάσει και τον Τεν Χαγκ να κοιτάξει για επιθετικό.

Δείτε τη λίστα με τους επιθετικούς: