Θα εξηγήσει ο Σταύρος Μάνταλος ποιος άλλαξε το όνομα του Μίχελ;
Ο Μάνταλος που τον έφερε στην Ελλάδα ξέρει πως… γράφουν το όνομα του;
Δεν έχουν περάσει παρά μερικές εβδομάδες από την απόφαση του Σταύρου Μάνταλου να βγει από τον… όρκο της σιωπής του και να διεκδικήσει λίγα λεπτά «δημοσιότητας» μιλώντας δημόσια για την ελληνική διαιτησία.
Ήταν σε εκείνη την περίφημη συνέντευξη του στην ΕΡΑΣΠΟΡ όπου με τις καλύτερες προθέσεις θέλησε να αποδείξει την «καθαρότητα» και «ακεραιότητα» της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Της ίδιας που ο κόσμος έχει τούμπανο πως εδώ και μια διετία αποτελεί τον πραγματικό επικεφαλής της.
Από τότε δηλαδή που ο Τάκης Μπαλτάκος τοποθέτησε στη θέση του προέδρου της πρώτα τον Στιβ Μπένετ -που έρχονταν σπανίως στην Ελλάδα και αυτό μόνο για λόγους… προσωπικούς- και έπειτα τον Πίτερ Φρόιντφελντ που -καθότι παντρεμένος- δεν μας έχει κάνει ακόμη την τιμή: Ασκεί τα καθήκοντα του… από μακριά.
Οι εξηγήσεις που οφείλει να δώσει ο Μάνταλος
Τι είπε ο Μάνταλος σε εκείνη τη συνέντευξη; Δυστυχώς για εκείνον πράγματα που σε άλλη χώρα θα ήταν λόγος απόλυσης και κλήσεις από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα. Ευτυχώς για εκείνον τίποτε που κινητοποίησε το εγχώριο ασφαλές περιβάλλον.
Ρωτήθηκε αν η ΑΕΚ ελέγχει την ΚΕΔ και την διαιτησία. Δεν το διέψευσε κατηγορηματικά και αδιαπραγμάτευτα ως όφειλε. Απλά μάλλον το… απέκρουσε με ερώτηση: «Αν ίσχυε αυτό, μπορείτε να μου πείτε γιατί τότε άφησε τέσσερις βαθμούς σε Αγρίνιο και Σέρρες;» είπε.
Αν η ΑΕΚ δηλαδή είχε νικήσει στο Αγρίνιο και τις Σέρρες ή τώρα που νίκησε στο «Καραϊσκάκης» έπειτα από καταδικαστικά για τον Ολυμπιακό λάθη της διαιτησίας θα μπορούσε να ελέγχει την ΚΕΔ σύμφωνα με το σκεπτικό Μάνταλου; Ποιος ξέρει. Θα είχε ενδιαφέρον να απαντήσει ο ίδιος. Εκείνος άλλωστε διάλεξε και έφερε στην Ελλάδα και τους Σλοβάκους διαιτητές της Κυριακής. Τον Μπόρις Μαρχέφκα και τον ανιψιό του Λιούμπος Μίχελ, τον Κρίστιαν που ανέλαβε την ευθύνη στο VAR.
Και αν για τον Μαρχέφκα τα λόγια είναι περιττά, η ΚΕΔ, δηλαδή ο Μάνταλος, θα πρέπει δεδομένα να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη με τον VARίστα. Και κυρίως γιατί ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Διαιτησίας την ημέρα του ορισμού με το επώνυμο ελαφρώς διαφορετικό από το κανονικό.
Γιατί στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ αναφέρονταν ως Κρίστιαν Μίκελ (Kristian Mickel) και όχι ως Κρίστιαν Μίχελ (Kristian Michel) όπως είναι το σωστό; Δεν πρόκειται άλλωστε για κάποιο δύσκολο επώνυμο, ούτε άγνωστο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ο θείος του άλλωστε, ο Λιούμπος Μίχελ έτσι γράφονταν: Lubos Michel. Ο άλλοτε πανίσχυρος διαιτητής από τη Σλοβακία και τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά αρκετοί –ειδικά έπειτα από όσα έγιναν την Κυριακή- εκτιμούν ότι το λάθος αυτό δεν ήταν τυχαίο και αν ήταν αποδείχθηκε αρκετά βολικό προκειμένου ως το ματς κανείς να μην σκεφτεί το αυτονόητο: Ότι δεν μπορεί ο ανιψιός πρώην τεχνικού διευθυντή μιας ΠΑΕ της Super League να είναι διαιτησίας σε ντέρμπι δύο άλλων ΠΑΕ της Super League. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για κάποιον δίχως τη παραμικρή εμπειρία (και όπως αποδείχθηκε ικανότητα).
- Τουρκία: Ο κινητήρας αεροσκάφους με 95 επιβαίνοντες τυλίγεται στις φλόγες (δείτε βίντεο)
- Ουρουγουάη: Ο Ζαμαντού Ορσί της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης είναι ο νέος πρόεδρος της χώρας
- Ταϊλάνδη: Η αστυνομία ερευνά «τεχνική διαλογισμού» με δεκάδες πτώματα σε βουδιστικό μοναστήρι
- Περού: 11 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα – Συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή
- Μεξικό: 6 νεκροί και 10 τραυματίες από επίθεση ενόπλων σε μπαρ
- Συρία: Κούρδοι μαχητές σκότωσαν 15 μαχητές προσκείμενους στην Τουρκία