Υπόθεση Μάθιου Πέρι: Έκλεισε επίσημα η έρευνα για τον θάνατό του
Διαπιστώθηκε η αιτία θανάτου και δεν οφείλεται σε κάποια εγκληματική ενέργεια.
Έκλεισε επίσημα η αστυνομική έρευνα για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι. Ο σταρ των «Friends» βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του σπιτιού του στο Λος Άντζελες στις 28 Οκτωβρίου.
Ο θάνατός του κρίθηκε ως «ατύχημα» και το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε στο περιοδικό People ότι έχει πλέον κλείσει την υπόθεση.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ως αιτία θανάτου του αναφερόταν η οξεία επίδραση της κεταμίνης. Ως συμβάλλοντες παράγοντες δόθηκαν ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης, ενός συνταγογραφούμενου φαρμάκου που χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία ατόμων με εθισμό στα οπιοειδή.
Έφυγε από τη ζωή εξαιτίας οξείας επίδρασης της κεταμίνης.
Οι ιατροδικαστές αποκάλυψαν ότι ο ηθοποιός είχε παρόμοιες ποσότητες κεταμίνης στον οργανισμό του όπως ένας νοσοκομειακός ασθενής υπό γενική αναισθησία όταν βρέθηκε.
Τα επίπεδα κεταμίνης στο αίμα του Perry ήταν 3.540 ng/ml στο περιφερικό αίμα και 3.271 ng/ml στο κεντρικό αίμα. Για έναν ασθενή υπό γενική αναισθησία, σε ένα νοσοκομείο, ένα επίπεδο κεταμίνης στο αίμα από 1.000 έως 6.000 ng/ml θα ήταν φυσιολογικό, εξήγησε ο ιατροδικαστής.
«Ο πνιγμός συμβάλλει λόγω της πιθανότητας βύθισης στην πισίνα καθώς έπεφτε σε απώλεια συνείδησης- η στεφανιαία νόσος συμβάλλει λόγω της επιδείνωσης των μυοκαρδιακών επιδράσεων που προκαλούνται από την κεταμίνη στην καρδιά. Οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης αναφέρονται ως συμβάλλοντες, ακόμη και αν δεν είναι σε τοξικά επίπεδα, λόγω των πρόσθετων αναπνευστικών επιδράσεων όταν είναι παρούσες με υψηλά επίπεδα κεταμίνης», πρόσθεσε.
Δεν είχε αλκοόλ, κοκαΐνη, ηρωίνη, μεθαμφεταμίνη ή φαιντανύλη στον οργανισμό του.
Χρησιμοποιούσε dating app
Όπως αναφέρει πηγή από το περιβάλλον του ηθοποιού στη DailyMail, γνώριζε κοπέλες μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Raya και τους ζητούσε να τον προμηθεύσουν με Oxycontin, ένα ισχυρό οπιοειδές παυσίπονο, στο οποίο ήταν εθισμένος.
«Συναντούσε κορίτσια σε εφαρμογές γνωριμιών και τις έβαζε να του τα φέρουν. Υπήρχε μια ομάδα γυναικών ηλικίας 21-25 ετών, που τις συναντούσε μέσω της Raya. Όταν βρίσκονταν, του έδιναν τα χάπια, κυρίως Oxycontin. Επίσης, είχε ένα είδος δικτύου από παλιές του φίλες, που του έδιναν παράνομα ναρκωτικά», ισχυρίζεται η πηγή.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Κεταμίνη
Τα τελευταία χρόνια, η κεταμίνη χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κατάθλιψης, του άγχους, του PTSD και μιας σειράς άλλων ψυχολογικών παθήσεων. Μόνο η Nushama εκτιμά ότι έχει θεραπεύσει περίπου 1.500 τέτοιους ασθενείς με την χορήγηση κεταμίνης. Επειδή η κεταμίνη δεν κατατάσσεται επί του παρόντος στο πιο περιοριστικό Schedule I του νόμου για τις ελεγχόμενες ουσίες, αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολη την κυκλοφορία της σε κλινικές και μέσω της συνταγογράφησης της. Για την ακρίβεια μια εκδοχή της συνταγογραφείται ήδη ως αντικαταθλιπτικό. Το 2019, ο FDA ενέκρινε το Spravato, ένα ενδορινικό σπρέι που μοιάζει με την κεταμίνη (τεχνικά ονομάζεται εσκεταμίνη) και πωλείται από την Johnson & Johnson.
Η κεταμίνη έχει πλαισιωθεί ως μέρος της «ψυχεδελικής αναγέννησης», η οποία παρακολουθεί παραισθησιογόνες ενώσεις όπως η DMT και τα μαγικά μανιτάρια να χρησιμοποιούνται σε παρόμοια θεραπευτικά μοντέλα. Στην πραγματικότητα, η κεταμίνη δεν είναι, από χημικής άποψης, ψυχεδελικό φάρμακο. «Η κεταμίνη, και τα συναφή φάρμακα, θεωρούνται διασπαστικά», εξηγεί στη βρετανική εφημερίδα ο Jason Wallach, καθηγητής Φαρμακευτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο St Joseph’s στη Φιλαδέλφεια. «Οι χαμηλές δόσεις κεταμίνης μοιάζουν πολύ με το αλκοόλ. Στην πραγματικότητα, οι χρήστες αλκοόλ δεν μπορούν να κάνουν διάκριση μεταξύ της ενδοφλέβιας κεταμίνης και του αλκοόλ».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις