Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Θεοχαρόπουλος: «Διαφωνώ με το πινγκ πονγκ της κυβέρνησης στα ανθρώπινα δικαιώματα»

Θεοχαρόπουλος: «Διαφωνώ με το πινγκ πονγκ της κυβέρνησης στα ανθρώπινα δικαιώματα»

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι χρειάζονται δικλείδες ασφαλείας και προέχει το συμφέρον του παιδιού

Στο επικείμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία αναφέρθηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Όσον αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, έχουμε δει ένα πινγκ πονγκ της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη. Διαφωνώ με αυτό το πινγκ πονγκ στα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε μιλώντας στο MEGA.

Να μην μπαίνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ζύγι μικροκομματικών σκοπιμοτήτων ζητεί ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε τις προθέσεις του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και την τεκνοθεσία, ξεκαθαρίζοντας ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν αλλάζει το καθεστώς της υιοθεσίας και της παρένθετης μητρότητας, καθώς και ότι δε θα υπάρχει γονέας 1 και γονέας 2.


«Μη τα βάζουμε στο ζύγι»

«Στην αρχή [ο πρωθυπουργός] είχε πει ότι θα το καταθέσει κανονικά ολόκληρο, στη συνέχεια είπε δεν θα το καταθέσει, διαρροές όλα, και στη συνέχεια το κατέθεσε, έβγαλε κάτι σε σχέση με την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή για να μπορέσουν, κατά την άποψή μου, να το ψηφίσουν λίγο περισσότεροι από τους βουλευτές της ΝΔ» σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Χρειάζονται δικλείδες ασφαλείας – Προέχει το συμφέρον του παιδιού»

«Δεν μπορούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα να τα βάζουμε στο ζύγι μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Διαφωνώ σε αυτό το πινγκ πονγκ στα ανθρώπινα δικαιώματα» πρόσθεσε.

Και κατέληξε λέγοντας:

«Έχουμε τη νομοθέτηση που πρέπει να γίνει η επέκταση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, η οποία συνοδεύεται από τα ίδια δικαιώματα, είναι νομικό το θέμα, και με την τεκνοθεσία. Χρειάζονται δικλείδες ασφαλείας. Πρέπει να κοιτάμε το συμφέρον του παιδιού».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024