Μπανανικά ανάλεκτα
Μήπως και το πολιτικό προσωπικό μεταχειρίζεται την Ελλάδα ως μπανανία;
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Ο Τραμπ διορίζει τον παραγωγό του «Apprentice», ως ειδικό απεσταλμένο στη Μεγάλη Βρετανία
Όταν ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να δηλώσει «δεν είμαστε μπανανία», σημαίνει πως υπάρχουν σημάδια ότι μπορεί και να είμαστε, ότι κάποιοι θεωρούν την Ελλάδα μπανανία. Αναφερόταν σε πολυεθνικές καταναλωτικών ειδών και τροφίμων, στις οποίες η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο διότι χρεώνουν στη χώρα μας κάποια προϊόντα τους ως και 200% ακριβότερα, σε σύγκριση με άλλες χώρες.
Η επιτροπή ερεύνησε και επέβαλε πρόστιμο, ο υπουργός συμφώνησε, υπέγραψε να εισπραχθεί – θα εισπραχθεί όμως; Πριν λίγα χρόνια ακυρώνονταν σωρηδόν όλα τα πρόστιμα που επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης διότι το ΕΣΡ δεν είχε νόμιμη σύνθεση: χρειαζόταν συναίνεση 4/5 της Διάσκεψης Προέδρων της Βουλής για να διοριστούν νέα μέλη όταν έληγε η θητεία των υπαρχόντων και τα κόμματα δεν συμφωνούσαν ποιους να διορίσουν.
Μήπως είναι φαινόμενο μπανανίας να μη μπορεί το πολιτικό σύστημα να επιτελέσει το ελάχιστο, να λειτουργήσουν νόμιμα οι Ανεξάρτητες Αρχές που έχει εγκαθιδρύσει; Μου φαίνεται μόνο στις μπανανίες είναι τόσο οξύς ο ανταγωνισμός για την εξουσία ώστε τα κόμματα να μη συμφωνούν στο ελάχιστο.
Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι τηρείται το στοιχειώδες «μη μπανανικό» κριτήριο, η Επιτροπή Ανταγωνισμού να λειτουργεί νομίμως – και ότι τα δικαστήρια δεν θα λειτουργήσουν με χρόνους μπανανίας.
Ας χαρούμε κιόλας, ανακοινώθηκε κάτι αντι-μπανανικό: θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε κάρτες αντί για εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.
Σωστό και άγιο – αλλά γιατί να πληρώσει κανείς, όταν σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ κανείς δεν ελέγχει; Λίγο πριν την πανδημία είχε, επιτέλους, επιβληθεί σε λεωφορεία και τρόλεϊ υποχρέωση εισόδου από τη θύρα δίπλα στον οδηγό και εξόδου από τις πίσω ώστε και να μην υπάρχει κλωτσοπατινάδα και να ελέγχεται η επικύρωση εισιτηρίων.
Καταργήθηκε το μέτρο για λόγους υγειονομικούς, απομονώθηκαν οι οδηγοί με κάτι άθλια κουβούκλια. Πέρασε η επιδημία – η απομόνωση συνεχίζεται, η κλωτσοπατινάδα έχει γίνει χειρότερη γιατί έχει καταργηθεί πλέον η χρήση της πρώτης πόρτας.
Πριν τρία χρόνια (επί υπουργού Κώστα Καραμανλή) προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την αγορά 770 αστικών λεωφορείων – δεν έχει ούτε ένα αγοραστεί. Τον Μάιο του 2022 ακυρώθηκε η πρώτη φέτα του διαγωνισμού για 110 λεωφορεία. Πριν λίγες ημέρες (υπουργός τώρα ο κ. Σταϊκούρας) ακυρώθηκε και η δεύτερη φέτα για 120 λεωφορεία.
Θυμήθηκα τις διαδοχικές ακυρώσεις της εθνικής Πατρών-Πύργου από τους κ. Σπίρτζη και Καραμανλή, τα περίφημα υποβρύχια που έγερναν από διαφορετική πλευρά κάθε φορά που άλλαζε υπουργός Άμυνας, τις συνεχείς αναθεωρήσεις της διαβόητης σύμβασης 717 του ΟΣΕ – μήπως είναι μπανανικά φαινόμενα και αυτά;
Μήπως και το πολιτικό προσωπικό μεταχειρίζεται την Ελλάδα ως μπανανία;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις