Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Aθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1: «Αφεντικό» στην Χώρα των Βάσκων η ομάδα του Βαλβέρδε

Aθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1: «Αφεντικό» στην Χώρα των Βάσκων η ομάδα του Βαλβέρδε

Η Μπιλμπάο ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι των Βάσκων, αφού επικράτησε με 2-1 της Σοσιεδάδ και ανέβηκε προσωρινά στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Ο Αλεξ Μπερενγκέρ έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο ντέρμπι της χώρας των Βάσκων, στο «Σαν Μαμές», οδηγώντας με δύο γκολ την Αθλέτικ Μπιλμπάο στη μεγάλη νίκη επί της Σοσιεδάδ (2-1), στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της LaLiga.

Ο 28χρονος επιθετικός αρχικά άνοιξε το σκορ στο 30’ με ωραίο πλασέ ύστερα από φοβερή ενέργεια και γύρισμα από αριστερά του Γιούρι. Ο ίδιος έδωσε αέρα 2 τερμάτων στην Μπιλμπάο 12 λεπτά αργότερα, όταν με ωραίο πλασέ νίκησε τον Ρεμίρο για το 2-0.

Η Σοσιεδάδ πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο προκειμένου να βρει αρχικά ένα γκολ. Ωστόσο κάτι τέτοια άργησε να συμβεί. Στο 88ο λεπτό,  ο Μουνιόθ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ογιαρθάμπαλ με το στήθος μείωσε σε 2-1.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Γιούρι, Λέκουε, Βιβιάν, Παρέδες, Ντε Γαλαρέτα (68’ Αντέρ), Βέσγα, Σάνσετ (68’ Ουνάι Γκόμεθ), Μπερενγκέρ (83’ Αρές), Γουρουθέτα (72’ Βιγιαλίμπρε), Ν.Ουίλιαμς (83’ Μουνιαΐν)

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Μαρέρο, Οντριοθόλα (18’ Ελουστόνδο), Μπράις Μέντεθ (79’ Αϊχέν Μουνιόθ), Λε Νορμάν, Τίρνεϊ (79’ Ολασαγάστι), Μερίνο, Θουμπελδία, Θουμπιμένδι, Ζαχαριάν, Ογιαρθάμπαλ, Μπαρενετσέα (62’ Μαγκουναθελάια)

Νωρίτερα, η Λας Πάλμας πήρε μια νίκη… Ευρώπης αφού επικράτησε με 3-0 της Βιγιαρεάλ και πλησίασε στην βαθμολογία τις θέσεις που οδηγούν στα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η ομάδα από τις Κανάριες Νήσους πήρε τη νίκη χάρις στα γκολ των Ροντρίγκεζ (8′ και 63′) και Χερζόγκ (51΄). Το Κίτρινο Υποβρύχιο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού από το Κύπελλο από την Ουνιονίστας ντε Σαλαμάνκα (ομάδα 3ης εθνικής) και παρέμεινε στην 15η θέση με 19 βαθμούς.

Η Θέλτα πήρε ένα βαθμό στην έδρα της Μαγιόρκα, ωστόσο παρέμεινε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη έχοντας 17 βαθμούς. Ο Άσπας στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ, με τον Λάριν να ισοφαρίζει στο 43′ και να χαρίζει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Sports in

Επίσημο: Φιλικό με την Σερβία για την Εθνική Ελλάδος πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Επισημοποιήθηκε το φιλικό της Εθνικής Ελλάδος με την Σερβία, στις 22 Ιουλίου στο Βελιγράδι, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024