Μοσκοβισί για Τσίπρα: Εκτίμησα την πολιτική δεξιοτεχνία και το θάρρος του – Τον συμπάθησα
Το μείζον πρόβλημα το 2015 ήταν η εμμονή του Σόιμπλε στο «μη πραγματοποιήσιμο» Grexit, τονίζει ο γνωστός στην Ελλάδα από την περίοδο των μνημονίων, Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας για την κυβέρνηση Τσίπρα.
- «Τραμπ, ζώο, κάτω τα χέρια από τη Διώρυγα» του Παναμά
- Νέα επείγουσα έκκληση του ΟΗΕ για βοήθεια σε νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα - Επιδεινώθηκε η κατάσταση
- «Εξωφρενικό επεισόδιο» στο Χριστουγεννιάτικο Χαλάνδρι με πρωταγωνιστή αστυνομικό καταγγέλλει ο δήμαρχος
- Άκρως Ζωδιακό: Τα do’s και don’ts στα ζώδια σήμερα
Το εγκώμιο του άλλοτε στενού συνομιλητή του, Αλέξη Τσίπρα, την περίοδο που ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε την σκληρή στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα, πλέκει ο Πιερ Μοσκοβισί.
Εκτίμησα την πολιτική δεξιοτεχνία και το θάρρος του Αλέξη Τσίπρα
Ειδικότερα, σ’ ένα αυτοβιογραφικού χαρακτήρα βιβλίο με τίτλο «Τα καλύτερά μας χρόνια» το οποίο συνέγραψε και κυκλοφόρησε εσχάτως στη χώρα του, ο άλλοτε επίτροπος, υπουργός Οικονομίας και νυν πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Γαλλίας αναφέρεται σε ορισμένα από τα πολλά πρόσωπα τα οποία γνώρισε στη μακρά πολιτική διαδρομή του.
«Τον συμπάθησα τον Αλέξη Τσίπρα»
Σε αυτά συγκαταλέγεται ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίον ο Μοσκοβισί συμπάθησε, όπως αναφέρει, και παράλληλα εκτίμησε για την «πολιτική δεξιοτεχνία» και το «θάρρος» του.
Η εμμονή του Σόιμπλε
«Τον συμπάθησα τον Αλέξη Τσίπρα», γράφει χαρακτηριστικά ο Μοσκοβισί. «Εκτίμησα την πολιτική δεξιοτεχνία και το θάρρος του που του επέτρεψαν μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει, από αντισυστημικός ηγέτης, ευρωπαϊστής μεταρρυθμιστής. Μια μεταστροφή της οποίας το πολιτικό κόστος το πλήρωσε», προσθέτει ο Γάλλος πολιτικός, και τονίζει ότι το μείζον πρόβλημα το 2015 ήταν η εμμονή του Σόιμπλε στο «μη πραγματοποιήσιμο» Grexit.
Το 2017, ο Μοσκοβισί είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Από το καλοκαίρι του 2015, διακόσια και πλέον μέτρα ελήφθησαν από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με στόχο τη μεταρρύθμιση της χώρας – κάτι σχεδόν απίθανο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Γαλλίας… Και το 2016 το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας… ήταν τουλάχιστον 3% του ΑΕΠ, ήτοι έξι φορές μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο στόχο!».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις