Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
WSJ: Ο μέχρι τώρα απολογισμός της Χαμάς υπολείπεται των πολεμικών στόχων του Ισραήλ

WSJ: Ο μέχρι τώρα απολογισμός της Χαμάς υπολείπεται των πολεμικών στόχων του Ισραήλ

Σύμφωνα με την έκθεση, η Χαμάς διαθέτει ακόμη αρκετό οπλισμό για να συνεχίσει να πλήττει τις ισραηλινές δυνάμεις "για μήνες".

Μια έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Χαμάς έχει χάσει το 20-30% των μαχητών της μετά από μήνες πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, πράγμα που σημαίνει ότι απέχει πολύ από το να καταστραφεί. Ποσοστό  χαμηλότερο από την εκτίμηση του Ισραήλ ότι σκότωσε 10.000 μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Σε δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρεται επίσης ότι οι υπηρεσίες διαπίστωσαν, ότι η Χαμάς διαθέτει ακόμη αρκετό οπλισμό για να συνεχίσει να πλήττει τις ισραηλινές δυνάμεις και να εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ «για μήνες» και ότι προσπαθεί να αποκαταστήσει την αστυνομική της δύναμη σε τμήματα της πόλης της Γάζας.

Η Χαμάς μπορεί να εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ για μήνες

Αν και μεμονωμένοι μαχητές της Χαμάς μπορεί να πρέπει να αναλάβουν περισσότερα καθήκοντα, δεδομένου ότι έχουν χάσει συντρόφους, απέχουν πολύ από το να είναι ανίκανοι και έχουν αλλάξει την επιχειρησιακή τους τακτική για να προσαρμοστούν, αναφέρει το δημοσίευμα που τιτλοφορείται: «Ο μέχρι τώρα απολογισμός της Χαμάς υπολείπεται των πολεμικών στόχων του Ισραήλ».

Οι περισσότεροι από τους μαχητές που τραυματίστηκαν θα επιστρέψουν στη μάχη

Ισραηλινοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι, παρά την τεράστια εκστρατεία εντός της Γάζας που έχει σκοτώσει χιλιάδες αμάχους, δεν έχουν επιτύχει τον στόχο τους να καταστρέψουν τη Χαμάς. Οι μαχητές της ομάδας έχουν προσαρμόσει τις τακτικές τους, επιχειρούν σε μικρότερες ομάδες και στήνουν ενέδρες στα ισραηλινά στρατεύματα.

Το Ισραήλ έχει αποσύρει χιλιάδες στρατιώτες από τη Γάζα μετά την πίεση των ΗΠΑ για μετάβαση σε μια πιο «χειρουργική» φάση του πολέμου κατά της Χαμάς, αλλά στρατιωτικοί αξιωματούχοι λένε ότι ο πόλεμος μπορεί να συνεχιστεί για πολλούς ακόμη μήνες. Η επιβίωση της Χαμάς έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν το Ισραήλ μπορεί να επιτύχει τους πολεμικούς του στόχους, γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι εκτιμήσεις του Ισραήλ για 16 χιλιάδες τραυματίες μαχητές της Χαμάς – οι μισοί από τους οποίους θεωρείται ότι δεν μπορούν να πολεμήσουν – είναι πολύ υψηλότερες από τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ για 10. 500-11. 700 τραυματίες, εκ των οποίων περισσότεροι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο πεδίο της μάχης.

Η αμερικανική εκτίμηση, που περιλαμβάνεται σε απόρρητη έκθεση νωρίτερα αυτό το μήνα, αντλήθηκε από υποκλαπείσες επικοινωνίες, ανάλυση των ερειπίων στη Γάζα, παρακολούθηση της περιοχής από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πληροφορίες που παρείχε το Ισραήλ.

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024