Ανδρέας Γεωργίου: Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα ξεχάσουμε τι έγινε το ’74 – Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το Famagusta
«Η ιδέα ξεκίνησε να βρίσκεται στο μυαλό όλης της δημιουργικής μας ομάδας εδώ και πολλά χρόνια» είπε ο σκηνοθέτης.
Ο δημιουργός και σκηνοθέτης της νέας δημοφιλούς σειράς του MEGA «Famagusta», Ανδρέας Γεωργίου, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και τον δημοσιογράφο Γιάννη Χατζηγεωργίου, στην οποία μίλησε για τη νέα πολυαναμενόμενη τηλεοπτική του δουλειά.
«Γιατί δεν κάνουμε τώρα το «Famagusta»
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην ιδέα και τα πρόσωπα πίσω από την δημιουργία της σειράς.
«Εστιάζουμε στον ανθρώπινο πόνο που δημιουργήθηκε το 1974 και στον απόηχο που άφησε στους κατοίκους αυτού του νησιού»
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν ανήκει σε κάποιον η ιδέα για την δημιουργία της σειράς, «Famagusta», ο Ανδρέας Γεωργίου απάντησε:
«Η ιδέα ξεκίνησε να βρίσκεται στο μυαλό όλης της δημιουργικής μας ομάδας εδώ και πολλά χρόνια – σχεδόν, από την αρχή της συνεργασία μας με την Βάνα και τον Κούλλη, πριν από 12 χρόνια. Ήταν κάτι που συζητούσαμε από την αρχή και λέγαμε «κάποια στιγμή, όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα το κάνουμε.
Έφτασε πολύ κοντά στο να υλοποιηθεί αυτό το όνειρό μας το 2019, όταν είχαμε πάει στον Σκάι, όμως επειδή είχαμε αισθανθεί ότι δεν ήταν το σωστό timing τότε, δεν το προχωρήσαμε. Τώρα, όμως, που συναντηθήκαμε ξανά με την ομάδα του Mega, με τον Κώστα Σούσουλα, την Λυδία Μιχαήλ και την δημιουργική ομάδα του καναλιού, και αναφέροντας πως τώρα θα πρέπει να κάνουμε κάτι πραγματικά πολύ μεγάλο, η Βάνα είπε: «Γιατί δεν κάνουμε τώρα το «Famagusta», τώρα που θα συμπληρωθούν και τα 50 χρόνια από την επέτειο της Τουρκικής εισβολής;». Έτσι ξεκίνησε να υλοποιείται αυτό το όραμα μας, κι είναι κάτι που θέλουμε όλες οι πλευρές να συμβεί».
O ανθρώπινος πόνος
Τέλος, ο κ. Γεωργίου απάντησε και στην ερώτηση του δημοσιογράφου περί «ξεχασμένων γεγονότων» από την πλειοψηφία του κόσμου, λέγοντας με αφοπλιστικό τρόπο: «Δεν θέλω να πιστέψω ότι στην Κύπρο θα ξεχάσουμε τι έγινε το 1974! Στη σειρά πάντως εστιάζουμε στον ανθρώπινο πόνο που δημιουργήθηκε το 1974 και στον απόηχο που άφησε στους κατοίκους αυτού του νησιού, είτε στους ελληνοκύπριους είτε στους Τουρκοκύπριους, μέσω μιας ιστορίας. «Φωτίζουμε» τον ανθρώπινο πόνο· τον πόνο που ακόμη υφίσταται».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις