Φιλίππινες: Αντιδράσεις για την χρήση προεδρικού ελικοπτέρου για συναυλία των Coldplay
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων πήγε με ελικόπτερο στη συναυλία του συγκροτήματος.
- Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε μαθητής από την Πάτρα σε πενθήμερη - Του έδωσαν ποτό με ούρα και τον χτύπησαν
- «Η δοκιμαστική εκτόξευση του Ορέσνικ ανάγκασε το Λονδίνο να κάνει πίσω» λέει ο Ρώσος πρέσβης
- «Τουλάχιστον 100 Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες στο Κουρσκ»
- Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια γάλλος υπήκοος στο Βανουάτου μετά τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ
Ξέσπασαν αντιδράσεις κατά του προέδρου των Φιλιππίνων, Φερντινάντ Μάρκος, ο οποίος χρησιμοποίησε το προεδρικό ελικόπτερο για να παραστεί στη συναυλία των Coldplay.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί κατηγόρησαν τον πρόεδρο για σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων και επεσήμαναν ότι το κοινό πρέπει να υπομένει καθημερινά τη διαβόητη κίνηση της Μανίλα κατά τις μετακινήσεις του.
Η ομάδα ασφαλείας του προέδρου δήλωσε ότι η Philippine Arena «γνώρισε μια άνευ προηγουμένου εισροή 40.000 ατόμων που παρακολουθούσαν με ανυπομονησία μια συναυλία, με αποτέλεσμα απρόβλεπτες κυκλοφοριακές επιπλοκές κατά μήκος της διαδρομής». Η κυκλοφοριακή κατάσταση αποτελούσε «δυνητική απειλή για την ασφάλεια του προέδρου», ανέφερε.
O Φερντινάντ Μάρκος Τζούνιορ είναι γιος του άλλοτε δικτάτορα της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Coldplay, ο frontman Κρις Μάρτιν αστειεύτηκε με την κίνηση στη Μανίλα και ευχαρίστησε το κοινό για την επιμονή του: «Είδαμε λίγη κίνηση. Νόμιζω ότι πρώτοι σε κίνηση στον κόσμο. Σας ευχαριστώ που κάνατε την προσπάθεια να περάσετε μέσα από όλες αυτές τις μαλακίες για να είστε εδώ», είπε.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Guardian, κατά μέσο όρο, χρειάζονται 25 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα για να διανύσει κανείς 10 χιλιόμετρα (έξι μίλια) στην περιοχή της πρωτεύουσας, σύμφωνα με το TomTom Traffic Index.
Στα χνάρια του πατέρα του
Για τις παλαιότερες γενιές, το περιστατικό αναβιώνει τις μνήμες του πατέρα και της μητέρας του Μάρκος. Ο δικτάτορας Μάρκος ο πρεσβύτερος κυβέρνησε τις Φιλιππίνες για δύο δεκαετίες και η οικογένεια, γνωστή για τις σπατάλες της, κατηγορήθηκε για λεηλασία δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η δημοκρατία στις Φιλιππίνες αποκαταστάθηκε το 1986 με την ανατροπή του πατέρα του Φέρντιναντ Μάρκος από λαϊκή εξέγερση. Ο δικτάτορας εγκατέλειψε τη χώρα και πέθανε στην εξορία, στη Χονολουλού, το 1989.
Ο πρώην γερουσιαστής και νυν πρόεδρος Μάρκος έχει χαρακτηρίσει τη δικτατορία ως «εποχή ευημερίας και εκσυγχρονισμού», κάτι σαν χρυσό αιώνα της χώρας, απαξιώνοντας τα εγκλήματα των χρόνων διακυβέρνησης του πατέρα του. «Ο πατέρας μου ήταν ένας μεγάλος αρχηγός, μια πολιτική ευφυΐα… Η μητέρα μου (σ.σ.: η Ιμέλντα, αυτή με τα 1.000 ζευγάρια παπούτσια) είναι η ύπατη πολιτικός της δυναστείας», έλεγε στο CNN.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις