ΣΥΡΙΖΑ για Γεραπετρίτη: Απέφυγε ξανά να αναφερθεί στην ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο υπουργός περιορίστηκε στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης
- Κόκκινος συναγερμός στη Βαρκελώνη για τις πλημμύρες - Εκλεισε το αεροδρόμιο, ακινητοποιήθηκαν τα τρένα
- Πιστεύετε ότι ο σκύλος που γυρνά ανάσκελα, όταν συναντά άλλον σκύλο, φανερώνει υποταγή;
- Rich List 2024: Χάρι Στάιλς & Ντούα Λίπα οι πιο πλούσιοι καλλιτέχνες κάτω των 30
- Τι θα έλεγε σήμερα ο Τζορτζ Όργουελ εάν παρατηρούσε τον Τραμπ
Τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, για την κρίση στη Μέση Ανατολή, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως, για μία ακόμη φορά, ο υπουργός δεν αναφέρθηκε στην ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
«Στις δηλώσεις του, ο κ. Γεραπετρίτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, τοποθετούμενος για το ειρηνευτικό σχέδιο στη Μέση Ανατολή, απέφυγε να αναφερθεί στην ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας όπως έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία), τόνισε η Κουμουνδούρου
Ο Γεραπετρίτης μίλησε για ανθρωπιστική κρίση, αλλά όχι για κατάπαυση του πυρός
Και προσέθεσε πως ο υπουργός περιορίστηκε, «όπως είχε κάνει κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Ιορδανό ομόλογό του, στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης, διάνοιξης περισσότερων ανθρωπιστικών διαδρόμων, κλπ».
«Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη να στηριχθούν οι προσπάθειες του ΟΗΕ για την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης, την επιστροφή των ισραηλινών ομήρων και την άμεση επανεκκίνηση αξιόπιστων συνομιλιών στο Παλαιστινιακό, στη βάση των συνόρων του 1967, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης», υπογράμμισε.
Τι είπε ο Γεραπετρίτης
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα πρέπει άμεσα να διαχειριστεί τρία κρίσιμα ζητήματα:
«Το πρώτο είναι το ανθρωπιστικό. Υπάρχει μία σοβαρότατη επιδείνωση ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Η Ελλάδα υποστηρίζει τη διάνοιξη περισσότερων ανθρωπιστικών διαδρόμων, έτσι ώστε να μπορέσει, χωρίς προβλήματα, να εισέλθει στις πληγείσες περιοχές η ανθρωπιστική βοήθεια και να αποκατασταθούν οι βασικές υποδομές», όπως είπε.
«Δεύτερον, θα πρέπει άμεσα να διαχειριστούμε το ζήτημα της μη διάχυσης των εχθροπραξιών. Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για όσα συμβαίνουν σήμερα στον Λίβανο, στη Συρία, στο Ιράκ, βεβαίως, στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας βρίσκεται υπό σοβαρό κίνδυνο», προσέθεσε.
«Και τρίτον», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών, «θα πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για την επόμενη μέρα, παρέχοντας μία προοπτική στις δύο πλευρές και ιδίως, στην παλαιστινιακή πλευρά».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις