Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Επίσκεψη του υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας – Συνομιλίες για την κατάσταση στη Γάζα

Ισραήλ: Επίσκεψη του υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας – Συνομιλίες για την κατάσταση στη Γάζα

Οι επαφές του υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας στο Ισραήλ θα επικεντρωθούν στην κατάσταση στη Γάζα, αλλά και στις προσπάθειες για την αποτροπή μιας επέκτασης του πολέμου.

Ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνί (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Gonzalo Fuentes) θα συναντηθεί σήμερα Δευτέρα στο Ισραήλ με οικογένειες ομήρων και θα έχει συνομιλίες με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον υπουργό Αμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και πολλά μέρη του πολεμικού συμβουλίου, με τα οποία θα συζητήσει την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και τον κίνδυνο κλιμάκωσης του πολέμου.

Προσπάθειες για την αποτροπή μιας επέκτασης του πολέμου

Οι επαφές του Λεκορνί θα επικεντρωθούν στην κατάσταση στη Γάζα, τις προσπάθειες για την απελευθέρωση των γάλλων ομήρων και τον εντοπισμό των αγνοουμένων, την προστασία του άμαχου πληθυσμού και την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχει η Γαλλία.

Θα συζητηθούν επίσης οι προσπάθειες για την αποτροπή μιας επέκτασης του πολέμου, ιδίως στον Λίβανο και την Ερυθρά Θάλασσα.

Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του Λεκορνί στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς.

Απόρριψη των όρων της Χαμάς

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε χθες «κατηγορηματικά» τις προϋποθέσεις που έθεσε η Χαμάς για τον τερματισμό του πολέμου και την απελευθέρωση των ομήρων, μετά τη δημοσιοποίηση μιας έκθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

«Σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των ομήρων μας, η Χαμάς ζητά τον τερματισμό του πολέμου, την αποχώρηση των δυνάμεών μας από τη Γάζα, την απελευθέρωση όλων των δολοφόνων και των βιαστών. Και να παραμείνει η Χαμάς άθικτη» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Απορρίπτω κατηγορηματικά τους όρους της συνθηκολόγησης των τεράτων της Χαμάς», πρόσθεσε.

Η Χαμάς σημειώνει στην ανακοίνωση ότι η επιχείρηση στις 7 Οκτωβρίου έγινε για «την άμεση παύση της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, τα εγκλήματα και την εθνοκάθαρση που διαπράχθηκαν εναντίον ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας».

Η παλαιστινιακή οργάνωση καλεί επίσης το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως την «επίθεσή» του στη Γάζα και λέει ότι μόνο ο παλαιστινιακός λαός θα αποφασίσει για το μέλλον της περιοχής.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Βράζει» η Μέση Ανατολή: Εντολή Νετανιάχου να συνεχιστεί ο πόλεμος με τη Χεζμπολάχ - Πώς αντιδρά η Δύση

Έγιναν δεκάδες πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η οποία άνοιξε μέτωπο με το Ισραήλ την επόμενη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024