Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αρτέμ Ντόβμπικ: Το «θωρηκτό» της Χιρόνα που πήρε μπροστά από τον... Παναθηναϊκό (vids)

Αρτέμ Ντόβμπικ: Το «θωρηκτό» της Χιρόνα που πήρε μπροστά από τον… Παναθηναϊκό (vids)

Η Χιρόνα πραγματοποιεί μυθική σεζόν στη La Liga, έχει την καλύτερη επίθεση και κυρίως τον κορυφαίο στράικερ στη La Liga - Η απίθανη σεζόν του Αρτέμ Ντόβμπικ που ξεκίνησε από τη... Λεωφόρο

Η Χιρόνα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη σε όλη την Ευρώπη τη φετινή σεζόν, κάνει μια συγκλονιστική χρονιά και διεκδικεί στα ίσια το πρωτάθλημα στη La Liga κόντρα σε Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο. Μετά από 21 αγωνιστικές είναι στην πρώτη θέση με 52 βαθμούς, είναι στο +1 από τη βασίλισσα, αλλά με ματς περισσότερο και μετράει μόλις μια ήττα.

Την ίδια ώρα είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 51 γκολ ενεργητικό, ενώ φιλοδώρησε τη Σεβίλλη το βράδυ της Κυριακής με μια απίθανη 5αρα (5-1) και μάλιστα με ανατροπή, αφού βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ.

Η ομάδα του Μίτσελ κάνει… όργια στη La Liga, ενώ παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο, έχοντας για αιχμή του δόρατος ένα «θωρηκτό» που έχει «τρελάνει» όλους τους μεγάλους της Ευρώπης μέσα σε μόλις 4 μήνες. Ο λόγος για τον Αρτέμ Ντόβμπικ, τον Ουκρανό επιθετικό της Χιρόνα που δεν σταματάει να σκοράρει και να απειλεί, έχει «κουμπώσει» ιδανικά στον τρόπο παιχνιδιού των Καταλανών και είναι το μεγάλο «όπλο» του Μίτσελ.

Ένα «πολυβόλο» και ένα απίθανο στατιστικό

Ο Ουκρανός φορ που το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε από την Ντνίπρο για μόλις 7.750.000 ευρώ, είναι πρώτος σκόρερ στη La Liga με 14 τέρματα μαζί με τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ, ενώ μετράει και 6 ασίστ. Η επίδραση του στο παιχνίδι της Χιρόνα είναι τεράστια, ενώ αυτό που κατάφερε κόντρα στη Σεβίλλη δεν έχει προηγούμενο, αφού ο τύπος σκόραρε τρία τέρματα μέσα σε έξι λεπτά για να φέρει τούμπα το ματς.

Συγκεκριμένα, ο Ντόβμπικ ανέτρεψε μόνος του την αναμέτρηση με γκολ στο 13′, στο 15′ και 19′. Πρόκειται για μια «μηχανή» των γκολ που μπορεί να βρει δίχτυα με οποιονδήποτε τρόπο. Έχει όλα τα στοιχεία για μια σπουδαία καριέρα, είναι 26 ετών και έχει καταφέρει σε μόλις λίγους μήνες να εκτοξεύσει την αξία του και να έχει ξεπεράσει τα 28.000.000 ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Ο Ντόβμπικ είναι ένα «κτήνος» ύψους 1.89 και πολύ δυνατός, ενώ έχει και ταχύτητα, αλλά και εξαιρετική τεχνική για το ύψος και το μέγεθος του. Είναι αριστεροπόδαρος, όμως σκοράρει και με τα δύο πόδια και πρόκειται για έναν πολύ καλό «κεφαλοσφαιριστή».

Είναι δύσκολο να τον μαρκάρει ο οποιοσδήποτε αντίπαλος, ενώ ο τρόπος που παίζει η Χιρόνα τον βοηθάει να έχει και περισσότερους χώρους και περισσότερες ευκαιρίες. Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι έχει εκτός από 14 τέρματα και 6 ασίστ, σκοράροντας κάθε 90 λεπτά περίπου! Παράλληλα, έχει το 32% των γκολ της Γρανάδα με γκολ και ασίστ του, ενώ έχει 55% ευστοχία στα σουτ και στις προσπάθειες που επιχειρεί.

Έκανε την αρχή με τον… Παναθηναϊκό

Ο Ντόβμπικ στο ξεκίνημα της χρονιάς δεν ήταν στη Χιρόνα, αλλά συμφώνησε να πάει από την Ντνιπρό μετά τα προκριματικά του Champions League, όπου αγωνιζόταν η ουκρανική ομάδα. Ο 26χρονος φορ είχε δώσει τα χέρια και είχε κλείσει στους Καταλανούς, αλλά έπρεπε να παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να βοηθήσει την πρώην ομάδα του διεκδικήσει την πρόκριση.

Παρόλα αυτά, οι πράσινοι με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς τότε ήταν πολύ ανώτεροι και πέρασαν το εμπόδιο της Ντνίπρο, με τον Ντόβμπικ ωστόσο να κλέβει την παράσταση και να δείχνει μερικά από τα στοιχεία που διαθέτει και κυρίως την εκτελεστική του δεινότητα.

Κόντρα στην ελληνική ομάδα λοιπόν αγωνίστηκε και στα δύο ματς, ηττήθηκε με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι, έχοντας όμως προκαλέσει μπελάδες στην άμυνα των πράσινων, ενώ στη ρεβάνς στη Λεωφόρο ήταν… κίνδυνος-θάνατος και δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τον Παναθηναϊκό, σκοράροντας ένα πανέμορφο τέρμα και απειλώντας αρκετά τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Ο Ντόβμπικ έδειξε τα διαπιστευτήρια του στην Ελλάδα, πριν πάει στη Χιρόνα και αποτελέσει το σήμα κατατεθέν στην πιο ευχάριστη έκπληξη στη Γηραιά Ήπειρο τη φετινή σεζόν, αναγκάζοντας όλους τους «μεγάλους» να στέλνουν σκάουτερ για να τον δουν να διαπρέπει στην Καταλονία.

Sports in

Επένδυση – προμήνυμα για νέες κορυφές

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε με ίδια κεφάλαια ακόμα μία ΑΜΚ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Στα 63 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση μόνο την τελευταία τριετία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024