Ο Πρόεδρος της Ισημερινής Γουινέας Τεόντορο Ομπιάνγκ Νγκέμα υποσχέθηκε πριμ ένα εκατομμύριο ευρώ στους παίκτες της εθνικής ομάδας, μετά τη νίκη της με 4-0 επί της οικοδέσποινας Ακτή Ελεφαντοστού τη Δευτέρα (22/1), που της εξασφάλισε την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο.

Επίσης κηρύχθηκε επίσημη αργία, αφού η απίστευτη Ισημερινή Γουινέα ταπείνωσε τους Ιβοριανούς στο Αμπιτζάν για να τερματίσει μπροστά από τη Νιγηρία και τη διοργανώτρια χώρα του Κόπα Άφρικα.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Ισημερινής Γουινέας Τεόντορο Ομπιάνγκ Νγκέμα, ο μακροβιότερος κυβερνήτης στον κόσμο, παρακολούθησε ενθουσιασμένος τη νίκη της ομάδας.

Ο γιος του, αντιπρόεδρος Τεόντορο Νγκέμα Ομπιάνγκ Μανγκέ, υποσχέθηκε επιπλέον 50.000 ευρώ στην ομάδα για κάθε γκολ που σημείωσε εναντίον των Ivorians, προσθέτοντας 200.000 ευρώ.

Η χώρα της Δυτικής Αφρικής με περίπου 1,5 εκατομμύριο κατοίκους είχε μόνο δύο προέδρους από την ανεξαρτησία του από την Ισπανία το 1968. Ο Ομπιάνγκ έδιωξε τον θείο του Φρανσίσκο Μακίας Νγκέμα με πραξικόπημα το 1979.