Δίκη Πισπιρίγκου: Ξεκίνησε η αγόρευση της εισαγγελέως για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
«Η διαδικασία διήρκησε σχεδόν ένα χρόνο, έχουμε κάνει 89 συνεδριάσεις, έχουν εξεταστεί περίπου 60 μάρτυρες, πλήθος εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων...»
«Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα στάδιο ώριμο που μπορεί να μιλήσει η Δικαιοσύνη. Έχουν μιλήσει πολλοί μέχρι σήμερα αλλά όχι η Δικαιοσύνη». Με τα λόγια αυτά η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου απευθύνθηκε σε δικαστές και ενόρκους ξεκινώντας την αγόρευση της επί της ενοχής ή μη της κατηγορουμένης.
«Η διαδικασία διήρκησε σχεδόν ένα χρόνο, έχουμε κάνει 89 συνεδριάσεις, έχουν εξεταστεί περίπου 60 μάρτυρες, πλήθος εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων, η απολογία της κατηγορούμενης διήρκεσε 9 ημέρες. Δεν υπήρξε πολύπλοκο νομικό ζήτημα να απασχολήσει της διαδικασία, αφού τα ζητήματα ήταν κυρίως ιατρικά. Μια δίκη που χαρακτηρίστηκε εξ αρχής εμβληματική, πιστεύω ότι χαρακτηρίστηκε έτσι επειδή στη θέση του θύματος βρισκόταν η κόρη της κατηγορουμένης Τζωρτζινα Δασκαλάκη» είπε η εισαγγελέας ξεκινώντας να φωτίζει την υπόθεση αυτή που η αποκάλυψη της έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.
«Μας είπε πως όταν τα παιδιά έχουν σπασμούς, οι γονείς ορμούν στο νοσοκομείο, μπαίνουν ακόμα και με το αυτοκίνητο. Αυτό εδώ δεν το είδαν…»
Αναφερόμενη στο πραγματικό μέρος της υπόθεσης, η κ. Σπυριδωνίδου αναφέρθηκε στη γέννηση, το γάμο και την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ο κ. Δασκαλάκης χαρακτήρισε στην κατάθεση του «άψογη μητέρα». Μας είπε ότι υπήρχαν προστριβές και περίοδοι διάστασης. Σε αυτό τον έγγαμο βίο πρώτα έφυγε από τη ζωή η Μαλένα το 2019, ακολουθεί η γέννηση της Ίριδας που έφυγε από το ζωή το 2021. Εκείνη την περίοδο ο κ. Δασκαλάκης είχε αποχωρήσει από το σπίτι. Όταν αποβίωσε η Ίριδα επέστρεψε ο κ. Δασκαλάκης αλλά από το μηνύματα διαφαίνεται ότι υπήρχε έντονη συζήτηση για χωρισμό. Μιλούσαν για διατροφή και διαχωρισμό περουσιακων στοιχείων.
Η εισαγγελέας περιέγραψε λεπτό προς λεπτό το επεισόδιο που έπαθε η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη, με την κατηγορούμενη να υποστηρίζει ότι το παιδί έκανε κάτι σαν σπασμούς.
Το κρίσιμο ζήτημα κατά την εισαγγελέα είναι η κλινική εξέταση του παιδιού. «Εκεί δεν προέκυψε τίποτα ανησυχητικό. Το Καραμανδάνειο είναι αμιγώς παιδιατρικό νοσοκομείο. Μας είπε η διευθύντρια του νοσοκομείου ότι είχαν προβληματιστεί επειδή η οικογένεια είχε χάσει αλλά δυο παιδιά. Μας είπε ότι ήταν «υπερπολύτιμο παιδί». Μας μετέφερε ότι το παιδί ήταν μια χαρά και δεν είχε κάτι ιδιαίτερο. Μας είπε πως όταν τα παιδιά έχουν σπασμούς, οι γονείς ορμούν στο νοσοκομείο, μπαίνουν ακόμα και με το αυτοκίνητο. Αυτό εδώ δεν το είδαν…».
Όπως περιέγραψε, αν και το παιδί ήταν έτοιμο για εξιτήριο σε εκείνο το χρονικό σημείο και δεν είχε εμφανίσει πρόβλημα στην καρδιά της, «ευθύς αμέσως η κατηγορούμενη ανακοινώνει στους γιατρούς ότι το παιδί έχει κάνει εμετό. Οι γιατροί είπαν για σάλιο, όμως ακύρωσαν το εξιτήριο για να κάνουν κι άλλες εξετάσεις. Το παιδί είχε μια ωχρότητα και κοιλιακό άλγος, αλλά τα συμπτώματα υφέθηκαν σταδιακά».
Η αγόρευση της εισαγγελικής λειτουργού συνεχίζεται.
- Ουκρανία: Η εμπλοκή της Βρετανίας στον πόλεμο
- Ο Ράσελ νίκησε στο Λας Βέγκας, ο Φερστάπεν πήρε το πρωτάθλημα (pics)
- ΞΕΕ: Ομαδικές αγωγές ξενοδόχων κατά της Booking
- Ουκρανία: Ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο – «Καταρρίψαμε 34 drones στο Κουρσκ» λέει η Μόσχα
- Ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι: Το 56% και η χαοτική διαφορά κόντρα στην ΑΕΚ (pic, vids)
- Εκείνο το βράδυ που ο μεθυσμένος Τζον Λένον έμεινε ολόγυμνος στην έπαυλη του Χιου Χέφνερ