Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισελήνος  (Palestine Red Crescent Society / PRCS) έδωσε την Πέμπτη (25 Ιανουαρίου) στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει έναν γιατρό να λέει ότι αυτός και οι συνάδελφοί του αφαίρεσαν θραύσμα βάρους ενός κιλού από το σώμα ενός τραυματία.

Η Χαν Γιουνίς, η μεγαλύτερη πόλη της νότιας Γάζας που θεωρείται από το Ισραήλ προπύργιο της Χαμάς, βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του πολέμου

Στο βίντεο, ο Δρ Jamal Ayyad δήλωσε ότι ένας 60χρονος προσήλθε στο νοσοκομείο Al-Amal στη Χαν Γιουνίς, τραυματισμένος και ύστερα από σάρωση αποκαλύφθηκε το κομμάτι της οβίδας και θρυμματισμένα οστά σε έναν από τους ώμους του ασθενούς. Ο Ayyad δήλωσε ότι η επέμβαση ήταν επιτυχής.

Δείτε εικόνες

Κλιμακώνονται οι φονικές επιδρομές του Ισραήλ στη Χαν Γιουνίς

Η τεράστια επίθεση που πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα το Ισραήλ στην πόλη Χαν Γιουνίς της Γάζας είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, πλήττοντας πλέον έδαφος που στεγάζει εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους αμάχους.

Φονικές μάχες ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τις δυνάμεις της Χαμάς διεξάγονται σήμερα στην πόλη,  όπου χιλιάδες παγιδευμένοι παλαιστίνιοι άμαχοι επιβιώνουν σε τραγικές συνθήκες, στην βροχή και το κρύο.

Στον κατεστραμμένο και πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα, η Unrwa, η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πολίτες, βρίσκεται στο στόχαστρο των ισραηλινών αρχών που υποστηρίζουν ότι ορισμένοι εργαζόμενοι της υπηρεσίας συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος.

Το Ισραήλ θέλει να διασφαλίσει ότι η Unrwa δεν θα διαδραματίζει πλέον κανέναν ρόλο στην Γάζα μετά τον πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ισραήλ Κατζ, ενώ η Χαμάς κατήγγειλε τις ισραηλινές «απειλές» κατά της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ.

Η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Ιταλία ανακοίνωσαν την διακοπή της χρηματοδότησης της Unrwa, μία ημέρα αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την διακοπή κάθε μελλοντικής χρηματοδότησης.

Η Χαν Γιουνίς, η μεγαλύτερη πόλη της νότιας Γάζας που θεωρείται από το Ισραήλ προπύργιο της Χαμάς, βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του πολέμου.

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην πόλη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 135 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της νύκτας.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι 26.257 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 64.797 έχουν τραυματισθεί από την έναρξη του πολέμου.