Πιερρακάκης: Δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια
«Οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν. Το χρωστάμε σε κάθε φοιτητή και σε κάθε ελληνική οικογένεια» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας ενώ οι Φοιτητικοί Σύλλογοι προχωρούν σε νέο μεγάλο συλλαλητήριο.
Λίγες ώρες μετά τη Σύνοδο των Πρυτάνεων που αποφάσισε να διεξαχθούν διαδικτυακά οι εξετάσεις και τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια όπου δεν συμπληρώθηκαν 13 εβδομάδες ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε πως «δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο».
Οι πρυτάνεις, μετά τη συνεδρίασή τους που πραγματοποιήθηκε έπειτα από το αίτημα του υπουργού, έλαβαν την παραπάνω απόφαση για να μη χαθεί το εξάμηνο, καθώς υπό κατάληψη τελούν πολλές σχολές, με τους φοιτητές να αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Ικανοποίηση του υπουργού Παιδείας για την απόφαση των Πρυτάνεων
«Δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο έπειτα από την σημερινή απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων» τόνισε (ΑΝΤ1), μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας και εξήγησε πως στα 2/3 των τμημάτων των Πανεπιστημίων, «τα πράγματα δουλεύουν κανονικά».
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε την χαρά του σχετικά με την απόφαση των Πρυτάνεων για το «αυτονόητο», όπως είπε. «Οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν. Το χρωστάμε σε κάθε φοιτητή και σε κάθε ελληνική οικογένεια».
Ενημέρωση του πρωθυπουργού στην ΠτΔ και οι επόμενες κινήσεις των φοιτητών
Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα θέματα στις αντιδράσεις που υπάρχουν για τα μη κρατικά πανεπιστήμια αναφέροντας ότι η μεταρρύθμιση είναι «λογικό να προκαλεί, όπως κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση, αντιδράσεις» και παραδέχθηκε ότι «έχει οδηγήσει σε σχετική αναταραχή στον χώρο των πανεπιστημίων».
Στο μεταξύ, ο Συντονισμός των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας ανακοίνωσε πως οι Φοιτητικοί Σύλλογοι προχωρούν σε νέο μεγάλο συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη, στις 12 μ.μ, στα Προπύλαια και νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων την επόμενη βδομάδα όπου όλοι οι σύλλογοι θα αποφασίσουν την συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα τους με νέες μαζικές κινητοποιήσεις, καταλήψεις και δράσεις.
- BHMAGAZINO: Οι γόνοι πίσω από τη παγκόσμια βιομηχανία της μόδας
- Θεσσαλονίκη: 17χρονη έγκυος κατήγγειλε 16χρονο ότι την έσπρωξε και τραυματίστηκε – Συνελήφθη και για εκδικητική πορνογραφία
- Τουρκία: Βυθίστηκε σε ναυπηγείο το «Sea Star Tilos» – Δραματική διάσωση του πληρώματος
- ΗΠΑ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με αντίποινα αν προτιμήσει ευρωπαϊκά όπλα
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης προτείνει όριο θητειών – Η αιχμή για Στουρνάρα και Παναγόπουλο
- Μαύρο Στέμμα: Ναζί, συλλήψεις, ποδολαγνεία, υποκλοπές και τρεις σφαίρες – Όλα τα σκάνδαλα πριν τον Άντριου
- Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό και μία αγωνιστική στον Λεσόρ από την Ευρωλίγκα
- Η επόμενη μέρα: «Ο νόμος που πρέπει να εφαρμοστεί» για τον έκπτωτο πρίγκιπα Άντριου, η ικανοποίηση και η χειρότερη κρίση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 20.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-amel-uzunovic-440739273-35451634-1-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442