Με δύο γκολ από τον ασταμάτητο Κίριλ Ντεσπόντοφ, ο ΠΑΟΚ νίκησε με σκορ 2-1 τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής και έμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία.

Στο 43′ ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρο στη μετάβαση, ο Τάισον έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Ντεσπόντοφ και εκείνος με ωραίο διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-0.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκρυψαν την μπάλα στο 56′, ο Μπάμπα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Σάστρε άφησε να περάσει κάτω από τα πόδια του και στρώθηκε στον Βούλγαρο που εκτέλεσε για το 2-1. Με αυτό το γκολ ο Ντεσπόντοφ έφτασε τα 11 συνολικά φέτος ενώ έχει και 10 ασίστ.

Αυτό ήταν το γκολ Νο2001 για τον ΠΑΟΚ στην Super League, με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην ιστορική επίδοση του «Δικεφάλου».

Μια σημαντική μεταγραφή

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν μέχρι στιγμής, είναι μέσα και στους τρεις στόχους του, ενώ κερδίζει το ένα ματς μετά το άλλο και έχει φτάσει τα 91 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό σύνολο, έχει κάνει το καλοκαίρι στοχευμένες μεταγραφές, με εκείνη του Κίριλ Ντεσπόντοφ να είναι αν μη τι άλλο η σπουδαιότερη.

Ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός, παρότι δεν έκανε την καλύτερη εκκίνηση, έχει εξελιχθεί στην -πιθανότατα- κορυφαία μεταγραφή στο ελληνικό πρωτάθλημα, σκοράρει και πασάρει περισσότερο από κάθε άλλον στον Δικέφαλο του βορρά και κάνει… θραύση.