Ολοκληρώθηκε η απόσχιση της Sandoz Hellas από τη Novartis Hellas
Η Sandoz Hellas θα λειτουργεί ως θυγατρική της Sandoz στην Ελλάδα, διαθέτοντας τα γενόσημα και βιοομοειδή προϊόντα της στην ελληνική αγορά
Ολοκληρώθηκε η απόσχιση της Sandoz στην Ελλάδα από την Novartis Hellas. Στο εξής, η νέα νομική οντότητα,Sandoz Hellas, θα δραστηριοποιείται ανεξάρτητα, το οποίο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για τη Sandoz στην Ελλάδα.
Αυτή η εξέλιξη υλοποιείται τέσσερις μήνες μετά την επίσημη απόσχιση παγκοσμίως στις 4 Οκτωβρίου 2023, η οποία σηματοδότησε την έναρξη της ανεξάρτητης διαπραγμάτευσης της Sandoz στο Eλβετικό Xρηματιστήριο SIX.
Τα γενόσημα και τα βιοομοειδή φάρμακα αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως σε όγκο
Η νεοσυσταθείσα νομική οντότητα, Sandoz Hellas, θα συνεχίσει τις εμπορικές της δραστηριότητες σε γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα ως θυγατρική του Ομίλου Sandoz, φέρνοντας προσιτά και υψηλής ποιότητας φάρμακα στην ελληνική αγορά, προκειμένου να εξυπηρετήσει το βασικό σκοπό της εταιρείας: να διευρύνει την πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία.
Η Γενική Διευθύντρια της Ελλάδος, Δήμητρα Νικοπούλου, δήλωσε: «Από σήμερα, η Sandoz Hellas είναι στρατηγικά προετοιμασμένη για να εκπληρώσει την αποστολή της, δηλαδή την ικανοποίηση των αναγκών των ασθενών. Προσωπικά είμαι πολύ περήφανη για την ελληνική ομάδα, η οποία με αφοσίωση και ενθουσιασμό έχει καταφέρει τόσα σημαντικά επιτεύγματα, ώστε να είμαστε τώρα σε θέση να ξεκινήσουμε όλοι μαζί αυτό το νέο ταξίδι. Στη Sandoz Hellas, η συλλογική μας δέσμευση στοχεύει στην εξυπηρέτηση τόσο της παγκόσμιας οικογένειάς μας μέσω της επιχειρηματικής αριστείας, όσο και της τοπικής μας κοινότητας, παρέχοντας προσιτά και υψηλής ποιότητας φάρμακα στην ελληνική αγορά».
Ο σκοπός και η εταιρική ταυτότητα της Sandoz είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την επιστημονική κληρονομιά και τη μακρά ιστορία της εταιρείας στον τομέα της πρωτοπορίας, ήδη από την ίδρυσή της ως εταιρείας χημικών Kern & Sandoz το 1886: από την ανάπτυξη του Calcium Sandoz το 1929 και της πρώτης χορηγούμενης από του στόματος πενικιλίνης το 1951, έως την κυκλοφορία του πρώτου βιοομοειδούς στον κόσμο το 2006.
Τα γενόσημα και τα βιοομοειδή φάρμακα αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως σε όγκο, που αντιστοιχεί σε περίπου 25% του συνολικού κόστους. Παρά τις ισχυρές ανταγωνιστικές πιέσεις, η συγκεκριμένη βιομηχανία αναμένεται να αναπτυχθεί σταθερά κατά την επόμενη δεκαετία, λόγω της υποκείμενης ζήτησης για αυτά τα κρίσιμης σημασίας φάρμακα για τα εθνικά συστήματα υγείας.
- Ηλίας Ψινάκης: «Με τον Σάκη έχω περάσει 17 χρόνια υπέροχα, με δυσκολίες, κραξίματα, δόξα, πλούτη»
- Γιατί βάζουμε κάλτσες στο τζάκι; Πώς προέκυψε το έθιμο
- Τα δεδομένα για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Η «μάχη» για τη 12η θέση και οι δύο στάνταρ ομάδες σε League Phase
- Ελβετία: Τη ζωή της έχασε από χιονοστιβάδα η Ολυμπιονίκης snowboarder Σόφι Χέντιγκερ
- Επίσημο: Νέος προπονητής της Βαλένθια ο Κορμπεράν (pic)
- Δημόσιο Χρέος: Η Ελλάδα πλήρωσε 23,5 δισ. το 2024 – Πώς θα εξελιχθεί η αποπληρωμή του