Καιρός: Ο δεύτερος θερμότερος της δεκαπενταετίας o φετινός Ιανουάριος σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία
Ο φετινός Ιανουάριος χαρακτηρίστηκε από πολλές ημέρες με θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας - Χάρτης και γραφήματα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
- Έκλεβε τα παπούτσια των παιδιών στο νηπιαγωγείο και πιάστηκε στα πράσα (βίντεο)
- Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Χτύπησε τη γυναίκα του και την έσερνε με το αυτοκίνητο
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Έβαλαν κουτάβια σε τσουβάλια, τα έδεσαν και τα πέταξαν στον Αλφειό
Ο φετινός Ιανουάριος χαρακτηρίστηκε από πολλές ημέρες με θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας και ήταν o 2ος πιο θερμός Ιανουάριος από το 2010 στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία, αναφέρει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)
Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του μεγαλύτερου δικτύου μετεωρολογικών σταθμών της Ελλάδας, που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα, τον φετινό Ιανουάριο η μέση τιμή των μεγίστων ημερήσιων θερμοκρασιών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα σχεδόν στο σύνολο της χώρας, σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.
Στη Δυτική Μακεδονία οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας
Στη Δυτική Μακεδονία καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, με τις μέσες μηνιαίες τιμές να κυμαίνονται έως και 3,0 °C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στη Δυτική και Στερεά Ελλάδα, στην Πελ/νησο, και στα νησιά του Αιγαίου καταγράφηκαν μικρότερες αποκλίσεις, από +1.3 °C έως +1.6 °C.
Ο χάρτης δείχνει τις αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας τον Ιανουάριο 2024 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.
Το επόμενο γράφημα παρουσιάζει την κατάταξη του μήνα Ιανουαρίου ανά έτος, ανάλογα με τη μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας. Για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία ήταν ο πιο θερμός μήνας τα τελευταία 15 χρόνια, και για τη Δυτική Ελλάδα ο 3ος πιο θερμός.
Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα σημειώθηκαν οι υψηλότερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, της τάξης των 12 °C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ η πιο ψυχρή περίοδος με αρνητικές αποκλίσεις στην Ανατολική Ελλάδα ήταν το τελευταίο πενθήμερο του μήνα, κατά την Κακοκαιρία «Αυγή».
Στην Αθήνα, η μέση μηνιαία τιμή απόκλισης της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν +0,5 °C, με 18 από τις 31 ημέρες του μήνα να είναι θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στη Θεσσαλονίκη, 19 ημέρες του μήνα ήταν θερμότερες από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019, όπου η μέση μέγιστη θερμοκρασία του μήνα κυμάνθηκε +1,9 ºC πάνω από τα κανονικά επίπεδα.
Στη Ξάνθη και στην Πτολεμαΐδα παρατηρήθηκαν οι περισσότερες ημέρες με θετική απόκλιση θερμοκρασίας (23 ημέρες) και ακολουθούν η Νάουσα και η Πάτρα με 22 ημέρες. Στο τελευταίο γράφημα εμφανίζονται οι τιμές των αποκλίσεων και για τους 53 μετεωρολογικούς σταθμούς.
- Charlie Hebdo: Οργανώνει διεθνή διαγωνισμό γελοιογραφίας ενάντια «στην επιβολή των θρησκειών»
- Ιράν: Θυμός στην Τεχεράνη για την τύχη της φοιτήτριας – «Αν την έχουν πειράξει θα πάρουν φωτιά οι δρόμοι»
- Το τόπλες εξώφυλλο μου στο Sports Illustrated ήταν απελευθερωτικό: Η Πολίνα Πορίζκοβα συνεχίζει την επανάσταση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις