ΣΥΡΙΖΑ: Με εσωκομματικές εκλογές η ανάδειξη των υποψηφίων
Ερώτημα παραμένει η πιθανή υποψηφιότητα του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος αποτελεί τον βασικό αντιπολιτευτικό πόλο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ανακατατάξεις των τελευταίων μηνών στον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνουν και την αναζήτηση των προσώπων που θα διεκδικήσουν μια θέση στο Στρασβούργο για την αξιωματική αντιπολίτευση – και τη συμβολική διατήρηση της θέσης του, κατακτώντας εκ νέου τη δεύτερη θέση, το οποίο με βάση τις δημοσκοπήσεις μοιάζει δύσκολο. Σε αυτή τη φάση της αναζήτησης, δύο σίγουρα ονόματα υπάρχουν: αυτά των υφιστάμενων ευρωβουλευτών, του Κώστα Αρβανίτη και της Έλενας Κουντουρά – οι δυο τους έμειναν το τελευταίο διάστημα να αποτελούν την ευρωομάδα του κόμματος.
Από γνωστά πρόσωπα που το τελευταίο διάστημα έχουν μπει μπροστά στην προσπάθεια του κόμματος για ανασύνταξη ακούγονται τα ονόματα της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Δώρας Αυγέρη και του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιώργου Τσίπρα, ενώ φαίνονται να έχουν «κλειδώσει» ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, η δημοσιογράφος Δώρα Τσαμπάζη που βρέθηκε στις Σπέτσες για έναν κύκλο παρουσίασης που αφορούσε την παρουσία της ΚΟ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και η συντονίστρια των 29 think-tanks που σήκωσε το βάρος της αναζήτησης των σωστών βιογραφικών, Διάνα Βουτυράκου.
Την πιθανότητα να κατέβει υποψήφιος εξετάζει και ο σύμβουλος του Κασσελάκη για εκκλησιαστικά θέματα, Γιάννης Βουλγαράκης, ενώ φημολογία έχει αναπτυχθεί, μετά τα (δημόσια) θετικά λόγια του Γιώργου Κύρτσου για την Κουμουνδούρου, και για την πιθανή ένταξη του πρώην βουλευτή της ΝΔ στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Έχοντας προσωπική επαφή με τον Κασσελάκη, την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του φέρεται να συζητά και ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε συζητηθεί την προηγούμενη περίοδο ως πιθανός υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, ωστόσο μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και μέχρι την εκλογή Κασσελάκη η επιλογή «σκάλωσε» και τελικά δεν προχώρησε.
Ερώτημα παραμένει σε αυτή τη φάση η πιθανή υποψηφιότητα του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος αποτελεί αυτή τη στιγμή (και εν όψει του επικείμενου συνεδρίου στα τέλη του Φεβρουαρίου) τον βασικό αντιπολιτευτικό πόλο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται πως στην αξιωματική αντιπολίτευση οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα τεθούν πρώτα στην κρίση της βάσης, με εσωκομματικές εκλογές (όπως έχει εξαγγείλει ο Στέφανος Κασσελάκης), οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν διαδικτυακή μορφή, μέσω της σχετικής πλατφόρμας. Ο πρόεδρος του κόμματος, με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα έχει την ευχέρεια να γεμίσει πέντε θέσεις εκτός διαδικασίας, οι οποίες στη θεωρία φυλάσσονται για «ειδικές κατηγορίες».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις