Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράκ: Η al-Nujaba δηλώνει ότι «οι επιχειρήσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων θα συνεχιστούν»

Ιράκ: Η al-Nujaba δηλώνει ότι «οι επιχειρήσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων θα συνεχιστούν»

Μια από τις σιιτικές οργανώσεις που έχουν αναλάβει την ευθύνη για χτυπήματα κατά αμερικανικών βάσεων, ανακοίνωσε την Παρασκευή πως τα χτυπήματα κατά των ΗΠΑ θα συνεχιστούν.

Ο επικεφαλής της al-Nujaba εξήρε τις θυσίες και το θάρρος της Kataib Hezbollah και διαβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις εναντίον των ΗΠΑ θα συνεχιστούν μέχρι να σταματήσει ο ισραηλινός πόλεμος στη Γάζα και να αποχωρήσει η «αμερικανική κατοχή» από το Ιράκ.

Ο γενικός γραμματέας του ιρακινού κινήματος αντίστασης al-Nujaba ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι «οι επιχειρήσεις της ομάδας κατά των αμερικανικών δυνάμεων δεν θα σταματήσουν μέχρι να σταματήσει ο ισραηλινός πόλεμος στη Γάζα και να αποσυρθεί πλήρως η αμερικανική κατοχή από το Ιράκ». Σε δήλωσή του, ο σεΐχης Άκραμ αλ Καάμπι δήλωσε ότι η απόφαση αυτή είναι κυρίαρχη και λαμβάνεται μόνο από την ομάδα.

«το θέμα έγινε σαφές σε εμάς», προσθέτοντας ότι το μέλλον θα αποκαλύψει ότι η απόφαση της ομάδας ήταν «γενναία, σοφή και ανιδιοτελής»

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ιρακινή Kataib Hezbollah ανακοίνωσε την «αναστολή των επιχειρήσεών της εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής στη Συρία και στόχων στο Ιράκ για να μην πάει ενάντια στις επιθυμίες της ιρακινής κυβέρνησης». Και οι δύο ομάδες αποτελούν μέρος των δυνάμεων λαϊκής κινητοποίησης PMF, ενός κυβερνητικού μηχανισμού ασφαλείας. Ταυτόχρονα ανήκουν στην «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ».

H al-Nujaba δήλωσε πως κατανοεί την απόφαση της Kataib Hezbollah

Η Kataib Hezbollah, η οποία σύμφωνα με το al- Mayadeen «βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ κατά της αμερικανικής παρουσίας για την υποστήριξη της Γάζας και έχει προσφέρει αρκετούς μάρτυρες σε αυτή την προσπάθεια, δήλωσε ότι η απόφασή της ελήφθη «χωρίς καμία παρέμβαση από ξένα μέρη». Σχολιάζοντας τη δήλωση, ο αλ-Κααμπί χαιρέτισε την «αδελφοσύνη μεταξύ των δύο ομάδων και την κοινή Αντίσταση και θυσίες».

Ο αλ-Κααμπί σημείωσε ότι, αφού μίλησε με τον ηγέτη της Kataib Hezbollah για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφασή τους, «το θέμα έγινε σαφές σε εμάς», προσθέτοντας ότι το μέλλον θα αποκαλύψει ότι η απόφαση της ομάδας ήταν «γενναία, σοφή και ανιδιοτελής».

Πρόσθεσε ότι το κίνημα Al-Nujaba υποστηρίζει και εκτιμά τις θυσίες που έκανε η Kataib Hezbollah, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «οι παράγοντες που τους οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση θα ανακληθούν σύντομα και ότι θα επιστρέψουν στην εκτέλεση επιχειρήσεων κατά των ΗΠΑ». Ο επικεφαλής της al-Nujaba δήλωσε: «Όσον αφορά τις δηλώσεις που δημοσιεύονται από την αμερικανική ψυχολογική πολεμική μηχανή, η οποία απειλεί και προειδοποιεί, δεν μας κάνουν να νιώθουμε οικεία ούτε θα μας εμποδίσουν να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις», υποσχόμενος ότι οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση θα λάβει την «κατάλληλη απάντηση.Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένου του κινήματος al-Nujaba και των άλλων παρατάξεών του, θα συνεχίσει με την απόφαση να πιέσει την Ουάσινγκτον μέσω επιχειρήσεων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», κατέληξε.

Sports in

Ο Γιαννακόπουλος προανήγγειλε επέκταση του Αταμάν (pic)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ανάρτησή του στα social media άφησε να εννοηθεί πως ο Εργκίν Αταμάν θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024