Ισραήλ: Αντιδράσεις για τη συνέντευξη Μπεν Γκβίρ στη WSJ – «Θα ήταν διαφορετικά αν ο Τραμπ ήταν στην εξουσία»
Όσα είπε ο ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας.
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στο Ισραήλ, η συνέντευξη του ακροδεξιού υπουργού Ίταμαρ Μπεν Γκβιρ, στη Wall Street Journal.
Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, στη συνέντευξή του, καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζοντας ότι ο αναμενόμενος αντίπαλός του στις εκλογές του 2024 θα χειριστεί τον πόλεμο στη Γάζα «διαφορετικά».
Σύμφωνα με τον Μπεν Γκβιρ, αν ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στον Λευκό Οίκο και όχι ο Μπάιντεν, «η συμπεριφορά των ΗΠΑ θα ήταν εντελώς διαφορετική»
Ο ακροδεξιός υπουργός δήλωσε ότι «αντί να μας δώσει την πλήρη υποστήριξή του, ο Μπάιντεν είναι απασχολημένος με τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας και καυσίμων» στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία, σύμφωνα με τον Μπεν-Γκβιρ, «πηγαίνουν στη Χαμάς».
Ο ίδιος, δήλωσε επίσης ότι αν ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στον Λευκό Οίκο και όχι ο Μπάιντεν, «η συμπεριφορά των ΗΠΑ θα ήταν εντελώς διαφορετική».
Σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ, Kan, νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Ben-Gvir μίλησε για τη μαζική μετανάστευση των Παλαιστινίων από τη Γάζα και την ανοικοδόμηση των εβραϊκών οικισμών στη Λωρίδα.
Επεξηγώντας τα σχέδια αυτά στην WSJ, ο Ben-Gvir είπε ότι θα ενθαρρύνει τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να «μεταναστεύσουν σε μέρη σε όλο τον κόσμο», αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες.
Εκνευρισμένος ο Νετανιάχου – Αντιδράσεις και από Λαπίντ
Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχουκατά την έναρξη της εβδομαδιαίας κυβερνητικής συνεδρίασης στην Ιερουσαλήμ.
«Δεν χρειάζομαι τη βοήθεια [του] για να καταλάβω πώς θα χειριστώ τις σχέσεις μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή κοινότητα», είπε σύμφωνα με την Haaretz.
Στις δηλώσεις Μπεν Γκβιρ, αντέδρασε νωρίτερα και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του Μπεν Γκβιρ, «πλήττουν το διεθνές κύρος του Ισραήλ» .
Παράλληλα κάλεσε τον Νετανιάχου να «συγκρατήσει τον Μπεν Γκβιρ.
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
- Μπράιτον – Μπόρνμουθ 1-1: Ο Κωστούλας έσωσε τους «γλάρους» με απίθανο γκολ (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]
- Ασύλληπτο γκολ με ψαλιδάκι από τον Κωστούλα! (vid)
- Λάτσιο – Κόμο 0-3: Σαρωτική στη Ρώμη η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγκας
- Πόλεμος μέχρις εσχάτων: Ο Μπρούκλιν καταγγέλει τους Μπέκαμ για «χειραγώγηση, ταπείνωση, απληστία» – «Δεν είναι οικογένεια, είναι πολυεθνική»
- Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Καμπούλ
- Τζόουνς: «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-128x85.jpg)










![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442