Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μάθε να καθαρίζεις άψογα το πλυντήριο πιάτων σε 5 απλά βήματα

Μάθε να καθαρίζεις άψογα το πλυντήριο πιάτων σε 5 απλά βήματα

Τι πρέπει να κάνετε

Μπορεί να νομίζετε ότι το πλυντήριο πιάτων σας καθαρίζεται μόνο του ενώ καθαρίζει τα πιάτα σας, αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Με την πάροδο του χρόνου, κομμάτια φαγητού, λίπη, αδιάλυτο απορρυπαντικό και μεταλλικά στοιχεία νερού μπορούν να συσσωρευτούν στο φίλτρο και στους εσωτερικούς τοίχους του πλυντηρίου πιάτων — ακόμη και να φράξουν τους βραχίονες ψεκασμού.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να εκτελείτε τακτικούς κύκλους καθαρισμού και να διατηρείτε το πλυντήριο πιάτων σας καθαρό.

Εκτός από τη δυσάρεστη μυρωδιά και την αντιαισθητική όψη που αφήνουν πίσω τους τυχόν υπολείμματα φαγητού, μπορεί επίσης να αφήσει κηλίδες στα γυάλινα σκεύη, τα σερβίτσια και τα μαχαιροπήρουνά σας, ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικά και σωστά τα τοποθετείτε στο πλυντήριο πιάτων. Επιπλέον, η συσσώρευση υπολειμμάτων μπορεί να βλάψει το φίλτρο και την αντλία του πλυντηρίου πιάτων, με τελικό αποτέλεσμα δαπανηρές επισκευές.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε το πλυντήριο πιάτων σας καθαρό και να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Αφαιρέστε υπολείμματα φαγητού

Η ρίζα των περισσότερων προβλημάτων οσμών είναι συνήθως τα υπολείμματα φαγητού στα πιάτα και τα μαχαιροπήρουνα. Καθαρίστε  τυχόν υπολείμματα φαγητού που βλέπετε μετά από κάθε κύκλο πλυσίματος πιάτων. Τραβήξτε έξω την κάτω σχάρα και ελέγξετε τυχόν υπολείμματα φαγητού που μπορεί να έχουν πέσει μέσα στο φίλτρο ή στα εσωτερικά μέρη του πλυντηρίου και αφαιρέστε τα.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να ξεπλύνετε εκ των προτέρων τα περιττά τρόφιμα από πιάτα, ασημικά, μπολ και άλλα αντικείμενα πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων. Εάν δεν σκοπεύετε να εκτελέσετε έναν κύκλο αμέσως, ξεπλύντε τα γρήγορα στο νεροχύτη ή εκτελέστε έναν κύκλο ξεβγάλματος μόνο για να αποφύγετε ανεπιθύμητες μυρωδιές. Επίσης, αφαιρείτε πάντα τις ετικέτες ή τα αυτοκόλλητα από τα σερβίτσια πριν τα βάλετε  στο πλυντήριο πιάτων για να αποτρέψετε τα κομμάτια χαρτιού από το να φράξουν το φίλτρο.

Σκουπίστε την πόρτα

Σκουπίστε τυχόν υπολείμματα λίπους στην εσωτερική επιφάνεια της πόρτας, στο κάτω μέρος του πλυντηρίου πιάτων, στις άκρες της πόρτας, στη λαβή και στα χειριστήρια του πλυντηρίου πιάτων με ένα υγρό πανί από μικροΐνες ή σφουγγάρι.

Μην ξεχνάτε επίσης να καθαρίζετε το λάστιχο της πόρτας όπου μπορεί να συσσωρεύεται αδιάλυτο απορρυπαντικό.

Αποφύγετε τη χρήση καθαριστικών με βάση τη χλωρίνη, ειδικά εάν το εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων σας είναι από ανοξείδωτο χάλυβα.

Καθαρίζετε το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων

Το φίλτρο βρίσκεται κάτω από τον κάτω βραχίονα ψεκασμού. θα χρειαστεί να τραβήξετε έξω το κάτω ράφι για να το φτάσετε.

Ξεκλειδώστε και αφαιρέστε το φίλτρο και ξεπλύνετε με καυτό τρεχούμενο νερό.
Χρησιμοποιώντας μια μαλακή οδοντόβουρτσα , τρίψτε το διχτυωτό πλέγμα και το πλαστικό πλαίσιο για να αφαιρέσετε τυχόν λίπος ή σωματίδια που έχουν κολλήσει στις σχισμές. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το καθαρό.
Κλειδώστε ξανά το φίλτρο στη θέση του.
Μη λειτουργείτε το πλυντήριο πιάτων σας χωρίς το φίλτρο να είναι σωστά κλειδωμένο, καθώς μπορεί να προκαλέσετε σοβαρή ζημιά στο μηχάνημά σας.

Καθαρίστε την αποχέτευση του πλυντηρίου πιάτων

Αφού καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων σας, καλό είναι να ελέγξετε την αποχέτευση. Η αποχέτευση του πλυντηρίου πιάτων είναι συχνά φραγμένη με σωματίδια φαγητού και άλλα υπολείμματα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα με την αποστράγγιση και ενδεχομένως να βλάψουν το πλυντήριο πιάτων σας.

Καθαρίζετε την αποχέτευση του πλυντηρίου πιάτων σας κάθε μήνα για να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Θα ξεπλύνει το λίπος και τη βρωμιά και θα αφαιρέσει και τις μυρωδιές μούχλας.

Εκτελέστε έναν κύκλο με ξύδι

Γεμίστε ένα μπολ με λευκό ξύδι και τοποθετήστε το όρθιο στην επάνω σχάρα του πλυντηρίου πιάτων. Εκτελέστε έναν σύντομο κύκλο στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, αλλά χωρίς τον κύκλο θερμότητας στεγνώματος. Το ξύδι θα βοηθήσει στην απομάκρυνση κάθε βρωμιάς, καθώς και στη διάσπαση των ιζημάτων σκληρού νερού που μπορεί να έχουν μαζευτεί στα τοιχώματα του πλυντηρίου πιάτων, στον περιστρεφόμενο βραχίονα ή στο θερμαντικό στοιχείο.

Ο,τι πλυντήριο και αν έχετε, είτε εντοιχιζόμενο, είτε ελεύθερο, είτε πάγκου θα πρέπει να το καθαρίζετε τακτικά για να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το πλυντήριο Πιάτων Εντοιχιζόμενο Crown DW 4530 ABI 45cm, ξεχωρίζει για την αξιοσημείωτη δύναμη πλύσης με την λιγότερη κατανάλωση(ενεργειακή κλάση Α+).

Το πλυντήριο πιάτων της Candy  CDCP 6 Πάγκου για 6 Σερβίτσια Π55xY43.8xΒ50cm διαθέτει μεγάλη ευελιξία, για αυτό και μπορεί εύκολα να χωρέσει σε μικρούς χώρους. Παρέχοντας πλήθος ρυθμίσεων, προγράμματων πλύσης με πολλά επίπεδα θερμοκρασίας πλυσίματος και μεγάλη χωρητικότητα, το πλύσιμο των πιάτων έγινε πιο εύκολο από ποτέ.

Η νέα συσκευή πλύσης πιάτων της Candy CDPH 1L952W Ελεύθερο για 9 Σερβίτσια Π44.8xY84.5xΒ61.7cm είναι ιδιαίτερα αποδοτικό σε ενέργεια και νερό και είναι σε slim διάσταση 45 εκατοστών! Με χωρητικότητα 9 σετ, δέχεται τα περισσότερα σκεύη ενός τραπεζιού, ή ακόμη και πιο μεγάλα όπως κατσαρόλες. Τα 5 διαθέσιμα προγράμματα προσφέρουν ευρύ φάσμα λειτουργικότητας για οικονομία χρημάτων και χρόνου, ενώ το πρόγραμμα ZOOM προσφέρει την απόλυτη οικονομία αφού πλένει έως και 5 σετ σε 30΄!

Αν ψάχνετε πλυντήριο πιάτων στο SHOPFLIX.gr θα τα βρείτε όλα σε απεριόριστη ποικιλία να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι για τα δύο χρόνια SHOPFLIX η αγαπημένη μας πλατφόρμα προσφέρει δωρεάν μεταφορικά για μία μόνο μέρα σε διαφορετική κατηγορία.

Μόνο για σήμερα επωφεληθείτε από δωρεάν μεταφορικά σε προϊόντα μακιγιάζ.

Sports in

Οι λίγκες και οι παίκτες στα «χαρακώματα» με την FIFA – Επιστολή στην Κομισιόν κατά της ομοσπονδίας

Το κλίμα «μυρίζει μπαρούτι» και οι λίγκες μαζί με την παγκόσμια ένωση παικτών, ζητούν από την Κομισιόν να παρέμβει βάζοντας φρένο στα πλάνα της FIFA

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024