Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τελικά ο Πύργος του Άιφελ από 700.000 σπίρτα μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες

Τελικά ο Πύργος του Άιφελ από 700.000 σπίρτα μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες

«Φαίνεται ότι ήμασταν σκληροί στην εφαρμογή των κανόνων μας σε αυτή την περίπτωση»

Και αφού τον απέρριψαν, τελικά το μετάνιωσαν.

Ο Γάλλος, Richard Plaud, είχε κατασκευάσει ένα μοντέλο του Πύργου του Άιφελ χρησιμοποιώντας πάνω από 700.000 σπίρτα, αλλά δήλωσε ότι τον απέρριψαν από το Guiness World Records επειδή η δημιουργία του έπρεπε να κατασκευαστεί από σπίρτα που είναι διαθέσιμα στο κοινό για αγορά και δεν έχουν εύφλεκτες κόκκινες άκρες και δεν πρέπει «να είναι κομμένα, αποσυναρμολογημένα ή παραμορφωμένα σε σημείο που να μην αναγνωρίζονται πλέον» ως σπίρτα.

«Ήταν μια μεγάλη απογοήτευση»

Ο Plaud δήλωσε σε γαλλικό μέσο ενημέρωσης ότι ξεκίνησε την κατασκευή του με σπίρτα που αγόρασε στο εμπόριο, αλλά κουράστηκε να πρέπει να κόβει μία προς μία τις κόκκινες άκρες τους και κατέληξε να επικοινωνήσει με τον κύριο γάλλο κατασκευαστή για να του παραδώσουν μονάχα τις ξύλινες ράβδους σε κιβώτια των 15 κιλών.

Λέει ότι δεν γνώριζε ότι αυτό θα τον απέκλειε από το να σπάσει το ρεκόρ.

Ο 47χρονος Plaud δήλωσε ότι ξόδεψε οκτώ χρόνια και 4.200 ώρες για να συγκεντρώσει 706.900 σπίρτα για να κατασκευάσει την ψηλότερη κατασκευή από σπίρτα στον κόσμο, η οποία μετρήθηκε στα 7,19 μέτρα.

Αφού ολοκλήρωσε το έργο του στις 27 Δεκεμβρίου, είπε ότι υπέβαλε αίτηση στο Guiness World Records μόνο και μόνο για να απορριφθεί χωρίς καν να εξεταστεί.

«Ήμασταν πολύ σκληροί…»

Σε μια καυστική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Plaud δήλωσε ότι η απόφαση ήταν μια «μεγάλη απογοήτευση» και ανέφερε τους λόγους που η οργάνωση απέρριψε το έργο του.

Αλλά τώρα, μετά την επανεξέταση της υπόθεσής του, παραδέχτηκαν ότι ήταν πολύ σκληροί στην εφαρμογή των κανόνων τους.

Ο Mark McKinley, διευθυντής των κεντρικών υπηρεσιών των Ρεκόρ Γκίνες, δήλωσε στο Sky News: «Είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε όσο το δυνατόν πιο σχολαστικοί όταν εξετάζουμε τα αποδεικτικά στοιχεία, επειδή οι κανόνες και οι απαιτήσεις μας για αυτά εξισώνουν τους όρους ανταγωνισμού για όλους, παντού, όσους θέλουν να καταγράψουν ένα ρεκόρ.

»Ωστόσο, έχοντας μάθει περισσότερα για τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται από την κοινότητα των μοντέλων με σπίρτα, και μετά από μια δεύτερη εξέταση αυτού του επιτεύγματος σε σχέση με παρόμοιους τίτλους ρεκόρ που έχουμε απονείμει, φαίνεται ότι ήμασταν σκληροί στην εφαρμογή των κανόνων μας σε αυτή την περίπτωση.

»Επομένως, είμαστε πολύ χαρούμενοι που απονέμουμε στον Richard τον τίτλο του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες και έχουμε διορθώσει κάποιες ασυνέπειες στους κανόνες μας, οι οποίοι επιτρέπουν πλέον στα σπίρτα να κόβονται και να διαμορφώνονται όπως ο μοντελιστής θεωρεί κατάλληλο. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που θα έχουν προκαλέσει οι τελευταίες 24 ώρες σε μια στιγμή γιορτής για τον Richard. Ελπίζω ότι θα δεχτεί τα καθυστερημένα συγχαρητήριά μας εκ μέρους όλων στην GWR για την πραγματικά εντυπωσιακή κατασκευή του – και τον νέο τίτλο του στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες».

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024