Τα «καμπανάκια» που ηχούν στη Ν.Δ. – Τι έχει θυμώσει μεγάλο κομμάτι της λαϊκής βάσης
Το τεράστιο ζήτημα που αφορά το dna της κυβερνώσας παράταξης, «προβληματίζει» και «ανησυχεί» τον πρωθυπουργό.
- Οι πριγκίπισσες της Disney κινδυνεύουν σύμφωνα με ένα νέο σατιρικό επιστημονικό άρθρο
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
Ακρίβεια, υγεία, παιδεία, δημόσια ασφάλεια. Τέσσερις τομείς που η κυβέρνηση παίρνει χαμηλό βαθμό με βάση τις έρευνες κοινής γνώμης. Τομείς που έχουν οδηγήσει κοινωνικές ομάδες στους δρόμους με διάθεση για κλιμάκωση του αγώνα τους. Αγρότες και φοιτητές το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πάρει τα ηνία των κινητοποιήσεων προκαλώντας επιπλέον πίεση στην κυβέρνηση που έχει αποτύχει σε πολλούς τομείς να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που η ίδια καλλιέργησε.
Τα πολλαπλά μέτωπα έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στη γαλάζια παράταξη που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας για δεύτερη τετραετία και έχει μπροστά της, τις ευρωεκλογές. Το γεγονός αυτό «προβληματίζει» και «ανησυχεί» τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με τον «γαλάζιο» βουλευτή, Νικήτα Κακλαμάνη. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.
Το dna της κυβερνώσας παράταξης και η άρνηση διαγραφής ή παραγραφής
Ο πρώην υπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής αναγνωρίζει τις δυσκολίες που προκύπτουν από τα παραπάνω αλλά έχοντας τεράστια εμπειρία θέτει και ένα άλλο τεράστιο ζήτημα που αφορά αποκλειστικά το dna της κυβερνώσας παράταξης.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης, που υπηρετεί τη Νέα Δημοκρατία από το 1964, δεν μασάει τα λόγια του αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιοποίησης πολλών στελεχών που προέρχονται κυρίως από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως «έχει θυμώσει μεγάλο κομμάτι της λαϊκής μας βάσης» η οποία «αρνείται τη διαγραφή ή την παραγραφή του ιδεολογικού μας DNA».
«Αυτό που συμβαίνει σήμερα κατά την άποψή μου έχει ξεπεράσει τα όρια»
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αφού τοποθετήθηκε για όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν σήμερα, κλήθηκε να απαντήσει για τους προβληματισμούς που διατυπώνονται για το ζήτημα της αξιοποίησης από την κυβέρνηση και το κόμμα πολλών στελεχών που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους και κυρίως από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.
«Προσωπικά ποτέ δεν ήμουν κατά της λελογισμένης και σοβαρής διεύρυνσης. Πρώτος ο ιδρυτής της παράταξής μας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, έφερε στην Ν.Δ. δύο πολιτικούς ογκόλιθους. Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Θανάση Κανελλόπουλο. Δεν υπάρχει σύγκριση με ό,τι γίνεται τώρα. Ο Κώστας Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές με άνοιγμα στον μεσαίο χώρο, δηλ. πολιτικές και όχι πρόσωπα που έκαναν τη Ν.Δ. ελκυστική σε ψηφοφόρους άλλων παρατάξεων» δήλωσε αρχικά.
Όμως, συνέχισε, «αυτό που συμβαίνει σήμερα κατά την άποψή μου έχει ξεπεράσει τα όρια, έχει θυμώσει μεγάλο κομμάτι της λαϊκής μας βάσης η οποία αρνείται τη διαγραφή ή την παραγραφή του ιδεολογικού μας DNA. Γνωρίζω ότι γίνομαι δυσάρεστος, προτιμώ όμως να είμαι χρήσιμος στην παράταξη που υπηρετώ από το 1964 παρά ευχάριστος στην εκάστοτε ηγεσία του κόμματός μου».
Τα άλλα ανοιχτά μέτωπα
Τα λεγόμενα του έμπειρου στελέχους αποτελούν ηχηρά «καμπανάκια» για το κόμμα της Πειραιώς που εκτός των άλλων έχει μπροστά της και τη ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Σχετικά με το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων επισημαίνει πως «πέραν της στήριξης του αγροτικού εισοδήματος στην πρώτη 4ετία, ο πρωθυπουργός έδωσε ένα νέο πακέτο 240 εκατ. ευρώ, διότι τόσο αντέχει ο προϋπολογισμός. Εμπαιγμός δεν είναι, αλλά εκτιμώ ότι κάτι παραπάνω πρέπει να δοθεί», ενώ αναφορικά με τις δηλώσεις από επίσημα κυβερνητικά χείλη περί κομματικά υποκινούμενων αγροτικών κινητοποιήσεων τονίζει πως οι υπουργοί «πριν μιλήσουν, πρέπει να βουτούν τη γλώσσα στο μυαλό».
Τι λέει ο Νικ. Κακλαμάνης για ιδιωτικά Πανεπιστήμια και απογευματινά χειρουργεία
Ο πρώην υπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής μιλάει ακόμα για το ζήτημα της λειτουργίας ιδιωτικών Πανεπιστημίων, καθώς και για το θέμα της θεσμοθέτησης απογευματινών χειρουργείων με πληρωμή.
Στο πρώτο ζήτημα απαντά πως «η πραγματική λύση θα ήταν η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος» και στο δεύτερο λέει πως «το υπάρχον ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό δεν επαρκεί προκειμένου το νέο σύστημα να λειτουργήσει σωστά».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις