Συρία: Ισραηλινές επιθέσεις με drone και πυραύλους – Ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα
Το Ισραήλ εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε περιοχές της Δαμασκού, πρωτεύουσας της Συρίας, οι αρχές της οποίας ενεργοποίησαν την αντιαεροπορική άμυνα.
Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε σήμερα Σάββατο ισραηλινούς πυραύλους στα περίχωρα της Δαμασκού, σύμφωνα με ανακοίνωση των συριακών ενόπλων δυνάμεων που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων SANA (φωτογραφία, επάνω, από το Χ).
Το Ισραήλ έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις του κατά της Συρίας μετά την 7η Οκτωβρίου
Scenes from tonight’s attack on Western Damascus. #Syria pic.twitter.com/oODYauqXKm
— Daniella Modos – Cutter -SEN (@DmodosCutter) February 9, 2024
Χθες Παρασκευή, το υπουργείο Αμυνας της Συρίας είχε ανακοινώσει την κατάρριψη δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα δυτικά της πρωτεύουσας.
Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στη γειτονική του χώρα από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, πριν 13 χρόνια, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και θέσεις του συριακού στρατού.
A Farm used by Members of Hezbollah and other Iranian-Backed Groups between the Towns of Al-Dimass and Al-Assad in Western Syria was reportedly the Target which was Struck several minutes ago by the Israeli Air Force. pic.twitter.com/Jv4Fxsg5d3
— OSINTdefender (@sentdefender) February 9, 2024
Κλιμάκωσε τις επιθέσεις μετά την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς, την 7η Οκτωβρίου, καθώς η ένταση κορυφώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Στόχος το Ιράν
Το Ισραήλ σπανίως σχολιάζει κατά περίπτωση τα πλήγματα στη Συρία, αλλά έχει τονίσει επανειλημμένως ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν – το οποίο υποστηρίζει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ – να ενισχύσει την παρουσία του στη γειτονική χώρα.
Πηγή: ΑΠΕ
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
- Πολιτικός Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς εκπλήξεις με το βλέμμα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Γρίπη: Καλπάζει η μεταδοτικότητα- ασθμαίνοντας ακολούθησε ο εμβολιασμός
- Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2026
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- «Ηλεκτρονικός επόπτης» στα λεωφορεία της ΟΣΥ – Πώς θα παρακολουθούνται οι οδηγοί
- Λιγότερος φόρος για πέντε κατηγορίες φορολογουμένων – Για τα εισοδήματα του 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442