Μισό κιλό ζελατοδυναμίτιδας εμπεριείχε ο εκρηκτικός μηχανισμός στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος βρέθηκε στο γραφείο της Προέδρου Εφετών το πρωί της Δευτέρας (12/2).

Πληροφορίες από το MEGA σχετικά με τον «φάκελο βόμβα» σημειώνουν πως η δικαστική λειτουργός είχε πάει στο γραφείο της, για να παραλάβει μερικές δικογραφίες, συνοδευόμενη από τον άνδρα της, ο οποίος είναι αξιωματικός του στρατού. Μάλιστα, τον φάκελο με τον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό στη Θεσσαλονίκη πήρε στα χέρια του ο σύζυγός της, ο οποίος κατάλαβε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει πιάνοντας τα καλώδια και ζητώντας να ελεγχθεί, ενώ η Πρόεδρος Εφετών φέρεται να είχε δεχθεί στο παρελθόν απειλητικά μηνύματα χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Τοποθέτηση συστημάτων ελέγχου

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αντεισαγγελέας Κωνσταντίνος Τζαβέλλας και ο Αρεοπαγίτης Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, εκφράζουν την βαθιά λύπη και τον έντονο προβληματισμό τους για τη στοχοποίηση Δικαστικών Λειτουργών. Εξέδωσαν ανακοίνωση, σημειώνοντας:

«Με αφορμή την αποστολή εκρηκτικού δέματος – επιστολής, προς την Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, που, κατά τύχη αγαθή, έγινε έγκαιρα αντιληπτό και εξουδετερώθηκε, πριν ανοιγεί και εκραγεί, με τις εντεύθεν απρόβλεπτες συνέπειες,

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την βαθιά μας λύπη, αλλά και τον έντονο προβληματισμό μας για τη στοχοποίηση, για μια ακόμη φορά, Δικαστικών Λειτουργών, που επιτελούν το έργο της εφαρμογής των νόμων,

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ την ανάγκη τοποθέτησης και λειτουργίας σε κάθε δικαστικό κατάστημα της Χώρας ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισερχόμενης αλληλογραφίας για την ανίχνευση πιθανού επικίνδυνου περιεχομένου, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η απρόσκοπτη πρόσβαση στις δικαστικές υπηρεσίες των πολιτών, των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών , των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων, και

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ότι παραμένουμε πιστοί στην άσκηση του καθήκοντός μας, υπό οιεσδήποτε συνθήκες και κινδύνους.»

Αλλαγές στην ασφάλεια

Στην κάμερα της ΕΡΤ, μίλησε η κα Χριστίνα Χριστογιάννη, γενική γραμματέας της Ένωσης Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα από σήμερα, τους ζητήθηκε να επιδεικνύουν την ταυτότητα του δικαστικού υπαλλήλου, ενώ είναι και σε αποχή από τα καθήκοντά τους.

Ο Σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προχωράει σήμερα σε 2ωρη αποχή, 11:00-13:00, και γενική συνέλευση για το περιστατικό με τη βόμβα που εντοπίστηκε χθες στα δικαστήρια της.