Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πέντε τραυματίστηκαν από σφαίρες σε αποβάθρα σταθμού του μετρό της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσαν το πυροσβεστικό σώμα της αμερικανικής μεγαλούπολης και η αστυνομία (φωτογραφία, επάνω, από το X).

Σύμφωνα με ΜΜΕ, ένας ή δυο ένοπλοι άνοιξαν πυρ χθες Δευτέρα το απόγευμα εναντίον επιβατών που περίμεναν συρμό στην αποβάθρα σταθμού στη συνοικία Μπρονξ.

Η περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση θεωρείται η πιο υποβαθμισμένη της Νέας Υόρκης

Ο σταθμός, ο Mount Eden Avenue, είναι υπαίθριος, με τις σιδηροτροχιές υπερυψωμένες, και πλάνα από drone κατέγραψαν ακινητοποιημένο συρμό και αστυνομικούς με πολιτικά να εργάζονται στην αποβάθρα.

Από τους έξι τραυματίες, ο ένας μεταφέρθηκε σε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε λίγο αργότερα, τέσσερις υπέστησαν «σοβαρά τραύματα» κι ο τελευταίος «ελαφρά», ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης (FDNY).

Τα θύματα διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία της βόρειας συνοικίας, που θεωρείται η πιο υποβαθμισμένη της πόλης 8,5 εκατ. ψυχών.

Αυστηρός έλεγχος

Η εγκληματικότητα, ιδίως οι ανθρωποκτονίες με τη χρήση όπλων, καταγράφουν καθαρή μείωση στη Νέα Υόρκη από τα χρόνια 2022-2023, μετά την πανδημία, ενώ η οπλοφορία σε δημόσιους χώρους υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο, σε σύγκριση με άλλες πόλεις και πολιτείες των ΗΠΑ.