«Κανείς δεν τιμωρείται εάν ξέρει κάποιον», λέει ο Κασσελάκης για τις υποκλοπές «φωτογραφίζοντας» Δημητριάδη
Παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη στο Ευρωκοινοβούλιο για τον σκάνδαλο των υποκλοπών με αιχμές κατά του ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη
- Αίθριος ο καιρός την Πέμπτη, καταιγίδες από την Παρασκευή - Έρχονται «λευκά» Χριστούγεννα
- Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε μαθητής από την Πάτρα σε πενθήμερη - Του έδωσαν ποτό με ούρα και τον χτύπησαν
- Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια γάλλος υπήκοος στο Βανουάτου μετά τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ
- Η Νικόλ Κίντμαν απαντά με «αγένεια» στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας του Babygirl και διχάζει
Μιλώντας για δικαιοσύνη, κράτος δικαίου και απόδοση ευθυνών σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για την τραγωδία των Τεμπών ο Στέφανος Κασσελάκης δεν άφησε εκτός κάδρου το σκάνδαλο των υποκλοπών «φωτογραφίζοντας» τον Γρηγόρη Δημητριάδη ως εμπλεκόμενο σε αυτό.
Στην παρέμβασή του στην εκδήλωση στις Βρυξέλλες με τίτλο «Τέμπη: Εκτροχιασμός του κράτους δικαίου» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία άφησε έμμεσες πλην σαφείς αιχμές κατά του ανιψιού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, περί εμπλοκής του τελευταίου στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Υπενθύμισε την κωλυσιεργία που καταγράφεται στη διαλεύκανσή του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και στο γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλείται αδυναμία παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης, και κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι ελέγχει τα ΜΜΕ στην Ελλάδα «επειδή μπορεί».
«Στην Ελλάδα κανείς δεν τιμωρείται εάν ξέρει κάποιον…»
«Στην Ελλάδα κανείς δεν τιμωρείται εάν ξέρει κάποιον…», τόνισε με νόημα ο Στέφανος Κασσελάκης. «Και αυτό είναι απαράδεκτο», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, και κατέληξε λέγοντας: «Αξίζουμε καλυτέρα».
Παράλληλα, ως ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, ο Στ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου όπου σχεδόν 700 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους και ελληνικό λιμενικό τους παρακολουθούσε για ώρες. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις κάμερες του πλοίου του λιμενικού που όλως τυχάιωνς δεν λειτουργούσαν και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία εσωτερική έρευνα στο λιμενικό.
— Kostas Arvanitis 🔻 (@kostarvanitis) February 14, 2024
Ο «ανιψιός και πρώην γγ του πρωθυπουργού» στο στόχαστρο του Ευρωκοινοβουλίου
Θυμίζουμε ότι πριν από μία εβδομάδα ο Γρηγόρης Δημητριάδης συμπεριελήφθη στο ψήφισμα-«κόλαφο» που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, καθιστώντας υπόλογη τη χώρας μας, εγκαλώντας την και υπεμφαίνοντας τυχόν συνέπειες εάν δεν εναρμονιστεί με την αξιακή διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά σε συγκεκριμένα κεκτημένα.
Ειδικότερα, το ψήφισμα αναφέρεται στην ενδεχόμενη εμπλοκή του Γρηγόρη Δημητριάδη στην σκάνδαλο του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator, στο γεγονός ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί υπό το βάρος των αποκαλύψεων για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, αλλά και στις αγωγές SLAPP στις οποίες έχει προχωρήσει σε βάρος ΜΜΕ και δημοσιογράφων που έγραψαν για αυτήν την υπόθεση και τον ενδεχόμενο ρόλο του σε αυτήν.
Συγκεκριμένα, το ψήφισμα, στο μέρος που αναφέρεται στα γεγονότα ή ζητήματα που έλαβε υπ’ όψιν του για να κάνει την εκτίμησή του, αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ανιψιός και πρώην γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού ήγειρε διάφορες αγωγές το 2022 κατά της Εφημερίδας των Συντακτών, της διαδικτυακής ερευνητικής πλατφόρμας Reporters United και μεμονωμένων δημοσιογράφων, ζητώντας την απόσυρση άρθρου που τον εμπλέκει σε εθνικό σκάνδαλο κατασκοπευτικού λογισμικού στο οποίο εμπλέκεται η εταιρεία Intellexa, καθώς και αποζημίωση ύψους 550 000 EUR· λαμβάνοντας υπόψη ότι το άρθρο, μεταξύ άλλων, προκάλεσε δημόσια κατακραυγή, η οποία οδήγησε τελικά στην παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού· λαμβάνοντας υπόψη ότι έκτοτε έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον ρόλο του στο σκάνδαλο του κατασκοπευτικού λογισμικού· λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλές διεθνείς οργανώσεις ελευθερίας της έκφρασης και ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης καταδίκασαν την αγωγή, θεωρώντας την στρατηγική αγωγή προς αποθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού (SLAPP) με στόχο την εξάλειψη της κριτικής δημοσιογραφίας».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις