Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ήττα στα πέναλτι και αποκλεισμός για την Εθνική (13-11)

Ήττα στα πέναλτι και αποκλεισμός για την Εθνική (13-11)

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Ουγγαρία (13-11) και δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα.

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών αποκλείστηκε στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς ηττήθηκε από την Ουγγαρία στα πέναλτι με συνολικό σκορ 13-11, και έχασε την ευκαιρία να παίξει σε τελικό παγκόσμιου μετά από 13 χρόνια.

Στην κανονική διάρκεια το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 9-9 και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στην διαδικασία των πέναλτι όπου οι Μαγυάρες ήταν πιο ψύχραιμες σκοράροντας 4 γκολ σε ισάριθμες προσπάθειες.

Το πρωί της Παρασκευής (16/2) στις 11:00, η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στην Ισπανία.

Στο ξεκίνημα, η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με πέναλτι της Ειρήνη Νίνου που κέρδισε η Ελευθεριάδου (0-1), ενώ η ίδια παίκτρια ξανά στο 4:12 σκόραρε για το προβάδισμα της Εθνικής ομάδας με 1-2 και με το τρίτο προσωπικό της γκολ η Νίνου έγραψε το 1-3. Οι Μαγυάρες κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 3-3, παρά τις μεγάλες ελληνικές άμυνες.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Εθνική ομάδα δυσκολεύτηκε για λίγα λεπτά επιθετικά, όμως στο 4:32 η Ελευθερία Πλευρίτου σε παίκτη παραπάνω κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4 για την Ελλάδα, με την «γαλανόλευκη» να αντιμετωπίζει αρκετές φορές συνθήκες με αριθμητικό μειονέκτημα αποτελεσματικά, χάρη στα μπλοκ και τη Χρυσή Διαμαντοπούλου. Στο 3:09 η Αθηνά Γιαννοπούλου σε παίκτη παραπάνω έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα της Αλεξίας Καμμένου. Στο 2:02 ύστερα από εξέταση του VAR, δόθηκε σωστά γκολ για την Ελλάδα με σκόρερ την Ιωάννα Χυδηριώτη (4-6). Όμως, στο τέλος του 2ου οκταλέπτου οι Μαγυάρες ισοφάρισαν 48 δευτερόλεπτα πριν την λήξη της περιόδου.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του τρίτου οκταλέπτου, η Νίνου σκόραρε από την περιφέρεια για το 6-7 της Ελλάδας και το τέταρτο προσωπικό της γκολ, ενώ ακολούθησαν τεράστιες άμυνες και αποκρούσεις της Διαμαντοπούλου, με το παιχνίδι να είναι πραγματικό ντέρμπι. Η Εθνική ομάδα γυναικών έχασε στη συνέχεια ευκαιρίες σε παίκτη παραπάνω, με τη Σίλαγκι να ισοφαρίζει στα 41 δευτερόλεπτα (7-7).

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, οι μονομαχίες μέσα στο νερό είχαν ακόμη μεγαλύτερη ένταση και στο 4:18 η Σίλαγκι σκόραρε για το 8-7 της Ουγγαρίας, με τη Νικόλ Ελευθεριάδου να ισοφαρίζει σε 8-8 στο 3:33 σε παίκτη παραπάνω. Στον παίκτη παραπάνω 2:01 πριν το τέλος, η Ξενάκη έβγαλε την ασίστ και η Μυριοκεφαλιτάκη με υπερπροσπάθεια έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 8-9, με την Ουγγαρία να βρίσκει γκολ ισοφάρισης με τη Λέιμετερ, 21 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Στη διαδικασία των πέναλτι:

Ελευθεριάδου: Δοκάρι
Κέστελι 1-0
Βάσω Πλευρίτου: Απόκρουση Μάγκιαρι
Γκάρντα 2-0
Γιαννοπούλου 2-1
Σίλαγκι 3-1
Ελευθερία Πλευρίτου 3-2
Γκουρισάτι 4-2.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 1-1, 2-2.

Ουγγαρία (Ατίλα Μίχοκ): Μάγκιαρι, Σίλαγκι, Βάλι, Γκουρισάτι, Μαχί, Πάρκες, Μάτε, Κέστελι, Λέιμετερ, Ριμπάνσκα, Γκάρντα, Νέσμελι, Χόρβατ.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μ., Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Πλευρίτου Β., Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Sports in

Live streaming: Ο ημιτελικός Ισπανία – Ελλάδα (Eurobasket U16)

Σπουδαίο παιχνίδι για την Εθνική Παίδων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024