Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλη έκρηξη σε βασικό αγωγό του Ιράν - Τι σημαίνει η διακοπή της τροφοδοσίας για την Τεχεράνη

Μεγάλη έκρηξη σε βασικό αγωγό του Ιράν – Τι σημαίνει η διακοπή της τροφοδοσίας για την Τεχεράνη

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί απώλειες από την έκρηξη

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σε αγωγό φυσικού αερίου στο Ιράν, σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr, το οποίο επικαλείται δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων. Ήδη έχουν αποσταλεί ομάδες αξιολόγησης στην περιοχή προκειμένου να επιθεωρήσουν τις ζημιές.

Συγκεκριμένα, η έκρηξη ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης κοντά στην πόλη Μπορουτζέν περίπου 64 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας της επαρχίας Σαχρ-ε Κορντ, σύμφωνα με το Mehr, το οποίο επικαλέστηκε την τοπική δημοτική διοίκηση και αξιωματούχους της πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι τα πλάνα που κάνουν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φέρονται να δείχνουν τα επακόλουθα της έκρηξης, με μια φωτεινή μπάλα φωτιάς και έναν πύργο καπνού να φαίνονται να υψώνονται στον ουρανό.

Ο χάρτης δείχνει τις περιοχές που τροφοδοτεί ο αγωγός

«Δεν υπήρξαν θύματα»

«Στην αρχή ακούστηκε ένας τρομερός ήχος και στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά από την έκρηξη της κύριας γραμμής μεταφοράς φυσικού αερίου της χώρας (γραμμή 65) μεταξύ του περάσματος Χαλβάι και του αυτοκινητόδρομου Μπελντάτζι.

Ευτυχώς, μέχρι αυτή τη στιγμή, κανείς δεν έχει τραυματιστεί. Δεν υπήρξαν θύματα», δήλωσε ο Ismail Yazdani, διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας και των υπηρεσιών ασφαλείας του Borujen.

Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος της Μπορουτζέν, Φατάχ Καρέμι, δήλωσε ότι η παροχή φυσικού αερίου στον αγωγό έχει διακοπεί. «Η πυρκαγιά θα συνεχιστεί μέχρι να καεί εντελώς το εναπομείναν αέριο στον αγωγό», δήλωσε ο Fattah Karemi.

Δείτε το βίντεο

Κρίσιμος ο αγωγός για το Ιράν

Ο αγωγός που εξερράγη είναι εξαιρετικά σημαντικός για την μεταφορά του φυσικού αερίου από τα διυλιστήρια του Περσικού Κόλπου και τροφοδοτεί μεγάλες πόλεις όπως η Τεχεράνη, το Εσφαχάν και το Κομ.  Η ξαφνική διακοπή δεν απειλεί μόνο τον ενεργειακό εφοδιασμό αυτών των αστικών κέντρων, αλλά εγείρει επίσης ανησυχίες για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των ενεργειακών υποδομών του Ιράν.

Η έκρηξη στον αγωγό φυσικού αερίου αποτελεί μια έντονη υπενθύμιση της πολυπλοκότητας και των τρωτών σημείων που ενυπάρχουν στις ενεργειακές υποδομές. Καθώς ο κόσμος διασυνδέεται όλο και περισσότερο, οι συνέπειες τέτοιων περιστατικών μπορούν να αντηχήσουν πολύ μακριά.

Τις επόμενες ημέρες, οι ιρανικές αρχές θα βρεθούν υπό τεράστια πίεση για να διαλευκάνουν το μυστήριο που κρύβεται πίσω από την έκρηξη. Οι απαντήσεις που θα αποκαλύψουν όχι μόνο θα ρίξουν φως στα αίτια αυτού του περιστατικού, αλλά και θα παράσχουν πολύτιμες πληροφορίες για τα ευρύτερα ζητήματα που αφορούν την ενεργειακή ασφάλεια και την ασφάλεια των υποδομών.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024