Δένδιας: Με τον Γκιουλέρ συζητήσαμε την ανάγκη διατήρησης του κλίματος ύφεσης
Οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας έμειναν ικανοποιημένοι με το θετικό κλίμα που, όπως επισημάνθηκε, πρέπει να διατηρηθεί
- Ο Γουίλιαμ Σάντλερ για τον θάνατο της συζύγου του: «Δεν νομίζω ότι μπορώ να το εκφράσω με λόγια»
- Μπαράκ Ομπάμα: Οι ταινίες, οι μουσικές και τα βιβλία του 2024 που ξεχώρισε
- «The Bibi Files»: Το ντοκιμαντέρ που μισεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός γίνεται φιναλίστ των Όσκαρ
- Σοκ στην Πάρο: Άγρια επίθεση ανήλικων με μαχαίρι σε βάρος δύο ανδρών
Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, Γιασάρ Γκιουλέρ, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες με το θετικό κλίμα και επισημάνθηκε ότι πρέπει να διατηρηθεί.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε: «Στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ συναντήθηκα με τον Τούρκο ομόλογό μου Γιασάρ Γκιουλέρ. Συζητήσαμε για την ανάγκη διατήρησης κλίματος ύφεσης και αποφυγής οποιωνδήποτε ενεργειών που μπορούν να το διαταράξουν».
Στο περιθώριο της Συνόδου ΥΠΑΜ #DefMin #ΝΑΤΟ συναντήθηκα με τον Τούρκο ομόλογό μου Yasar Guler. Συζητήσαμε για την ανάγκη διατήρησης κλίματος ύφεσης και αποφυγής οποιωνδήποτε ενεργειών που μπορούν να το διαταράξουν. pic.twitter.com/ZL1OE2zybx
— Nikos Dendias (@NikosDendias) February 15, 2024
Η συμφωνία για την αντιπυραυλική προστασία
Παράλληλα, η Ελλάδα υπέγραψε την πρωτοβουλία SkyShield για αντιπυραυλική προστασία.
«Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την ενίσχυση της αμυντικής παραγωγής της Συμμαχίας, υπέγραψα σήμερα, μαζί με 16 ομολόγους μου την επιστολή πρόθεσης για τη συμμετοχή μας στην πολυεθνική πρωτοβουλία προμήθειας πυρομαχικών και πυραύλων», σημείωσε ο κ. Δένδιας.
Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την ενίσχυση της αμυντικής παραγωγής της Συμμαχίας, υπέγραψα σήμερα, μαζί με 16 ομολόγους μου #DefMIn #ΝΑΤΟ, την επιστολή πρόθεσης για τη συμμετοχή μας στην πολυεθνική πρωτοβουλία προμήθειας πυρομαχικών και πυραύλων. pic.twitter.com/9pVcIqBcO3
— Nikos Dendias (@NikosDendias) February 15, 2024
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ από την πλευρά του εστίασε εκ νέου στην ανάγκη των Συμμάχων να δεσμεύουν το 2% του ΑΕΠ στις αμυντικές δαπάνες τονίζοντας ότι για το 2024, 18 χώρες θα επιτύχουν τον στόχο.
Η Ελλάδα αναμένεται να είναι στην πρώτη τετράδα, ενώ το όριο θα πιάσει και η Γερμανία αλλά όχι η Γαλλία.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις