Palworld: Πέντε εκατομμύρια πωλήσεις σε τρεις ημέρες για «Pokémon» που κρατάνε όπλα;
Pokémon με όπλα; Καλώς ήρθατε στο «Palworld», το πρώτο viral hit παιχνίδι του 2024.
Αν πέσατε σε χειμερία νάρκη το περασμένο Σαββατοκύριακο και μόλις ξυπνήσατε, καλώς ήρθατε στη μετά-«Palworld» κοινωνία.
Το «Palworld» εμφανίστηκε σχεδόν από το πουθενά την Παρασκευή, κυκλοφορώντας στο Steam και το Xbox, και έχει πλέον πουλήσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια «αντίτυπα» μέσα σε τρεις ημέρες. Αμέσως έγινε το πιο δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι στον πλανήτη, με περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο ταυτόχρονους παίκτες στο Steam από το πρωί της Δευτέρας.
Το «Pokémon με όπλα» έγινε meme
Έχει συγκεντρώσει μεγαλύτερο ακροατήριο ταυτόχρονων παικτών από κάθε παιχνίδι Steam εκτός από το «PUBG: Battlegrounds» και το «Counter-Strike 2». Αυτό είναι μεγαλύτερο από τα σημαντικότερα παιχνίδια των τελευταίων δύο ετών: «Elden Ring», «Baldur’s Gate 3» και «Hogwarts Legacy».
«Όταν άφησα έναν πιγκουίνο που πυροβολεί νερό στη φάρμα μου, αμέσως πήγε στα χωράφια και άρχισε να ποτίζει. Μετά από 10 ώρες παιχνιδιού, δημιούργησα μια αυτοσυντηρούμενη περιφραγμένη κοινότητα με εργασίες εξόρυξης και υλοτομίας, μια πλήρως λειτουργική και επανδρωμένη κουζίνα»
Το Pocketpair, ένα ανεξάρτητο στούντιο στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε το «Palworld» το 2021 με ένα εκκεντρικό τρέιλερ με χαριτωμένα πλασματάκια που μοιάζουν ύποπτα και δεν ξεχωρίζουν από τα Pokémon, μόνο που τα τέρατα όχι μόνο είναι οπλισμένα με τουφέκια αλλά εμπλέκονται και σε μαζική κατασκευή όπλων. Το «Pokémon με όπλα» έγινε meme. Ήταν ένα αστείο.
Έπειτα, το παιχνίδι κυκλοφόρησε την Παρασκευή σε πρώιμη πρόσβαση, που σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι ημιτελές, αλλά πωλείται σε παίκτες που μπορούν να παρέχουν ανατροφοδότηση και δεδομένα καθώς οι προγραμματιστές ολοκληρώνουν ένα έργο. Υπήρξε ελάχιστη εμπορική προώθηση πριν από την κυκλοφορία.
Η πιθανότερη εξήγηση για την ξαφνική δημοτικότητά του: Το Pokémon είναι το μεγαλύτερο εμπορικό σήμα ψυχαγωγίας στον κόσμο και οι άνθρωποι διψούσαν για μια εμπειρία υψηλής ανάλυσης, ελεύθερης περιπλάνησης και διαδικτυακής αλίευσης τεράτων.
Πολλά στελέχη σε διάφορες βιομηχανίες είτε ενδιαφέρονται για την AI είτε επενδύουν σημαντικά σε αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της Square Enix, του εκδότη του επερχόμενου «Final Fantasy VII Rebirth»
Ενώ τα τέρατα μοιάζουν με Pokémon, το ίδιο το παιχνίδι είναι περισσότερο ένα παιχνίδι επιβίωσης, πιο κοντά στο «Minecraft», όπου οι παίκτες πρέπει να αναζητούν πόρους για να χτίσουν νέες δομές και εργαλεία για τον εαυτό τους, ενισχύοντας περαιτέρω την περιπέτεια και τις ευκαιρίες παιχνιδιού.
Tεχνητή νοημοσύνη vs ανθρώπινη δημιουργικότητα
Το «Palworld» προσθέτει την πινελιά του να αφήνετε τα «φιλαράκια» σας, τα τέρατα, να κάνουν τις χειρωνακτικές εργασίες γύρω από το σπίτι σας.
«Όταν άφησα έναν πιγκουίνο που πυροβολεί νερό στη φάρμα μου, αμέσως πήγε στα χωράφια και άρχισε να ποτίζει. Μετά από 10 ώρες παιχνιδιού, δημιούργησα μια αυτοσυντηρούμενη περιφραγμένη κοινότητα με εργασίες εξόρυξης και υλοτομίας, μια πλήρως λειτουργική και επανδρωμένη κουζίνα, έναν κοιτώνα με 12 κρεβάτια, μια σάουνα για ψυχαγωγία και χαλάρωση και ένα σύστημα άμυνας με πολυβόλο πυργίσκο» γράφει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος Gene Park.
Εν ολίγοις, το «Palworld» είναι ένα δημοφιλές παιχνίδι επειδή μπορείτε να δώσετε ένα τουφέκι σε μια μαϊμού, και αυτό αποδεικνύεται μια καλή, ασφαλής, γόνιμη απόφαση, και το σημαντικότερο, είναι αστείο. Πολλοί ελπίζουν επίσης ότι η επιτυχία του «Palworld» θα παρακινήσει την Pokémon Co. να εξελίξει τη φόρμουλα και την τεχνολογία του παιχνιδιού της.
View this post on Instagram
Το παιχνίδι είναι επίσης ο τελευταίος λόγος που προκαλεί ανησυχίες για την αντικατάσταση της ανθρώπινης δημιουργικότητας από την τεχνητή νοημοσύνη. Kαταγγελίες που κυκλοφορούν online υποστηρίζουν ότι το «Palworld» δημιουργείται με τη χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για κάτι τέτοιο.
Αυτή η εικασία μετατράπηκε σε ευρεία παραπληροφόρηση μόνο επειδή οι άνθρωποι βρήκαν παλιά tweets του διευθύνοντος συμβούλου της Pocketpair, Takuro Mizobe, που εξέφραζε ενδιαφέρον για την τεχνολογία AI και ότι η εταιρεία του δημοσίευσε ένα παιχνίδι με τίτλο «AI: Art Impostor».
Πολλά στελέχη σε διάφορες βιομηχανίες είτε ενδιαφέρονται για την AI είτε επενδύουν σημαντικά σε αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της Square Enix, του εκδότη του επερχόμενου «Final Fantasy VII Rebirth» και του παιχνιδιού πολλαπλών παικτών «Foamstars», το οποίο η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποίησε AI για το artwork του φόντου.
Mε πληροφορίες από Washington Post | Κεντρικη φωτογραφία θέματος: Pocketpair
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις