Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Νετανιάχου: Κανείς δεν μπορεί να μας αναγκάσει να δεχτούμε Παλαιστινιακό κράτος

Νετανιάχου: Κανείς δεν μπορεί να μας αναγκάσει να δεχτούμε Παλαιστινιακό κράτος

Αμέσως μόλις έκλεισε το τηλέφωνο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε πως κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει το Ισραήλ να αποδεχτεί τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους.

Ο Μ. Νετανιάχου συνομίλησε με τον Τ. Μπάιντεν για 40 λεπτά μετά τη συνάντηση με τον διευθυντή της CIA στο Τελ Αβίβ. Εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο ηγετών, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησαν τηλεφωνικά για 40 λεπτά απόψε, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε αφού ο Νετανιάχου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, το πολεμικό συμβούλιο και το πλήρες υπουργικό συμβούλιο εθνικής ασφάλειας. Αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου δήλωσε στους Times of Israel ότι οι δυο τους συζήτησαν για τους ομήρους, τη Ράφα και το επόμενο στάδιο της μάχης κατά της Χαμάς, ενώ αναφέρθηκαν και στην ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα.

«Μια τέτοια συμφωνία θα επιτευχθεί μόνο μέσω απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των μερών, χωρίς προϋποθέσεις»

Αφού συνομίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε δήλωση στη μέση της νύχτας, στην οποία επιμένει ότι το Ισραήλ δεν θα πιεστεί να αποδεχθεί ένα παλαιστινιακό κράτος.

Πλήρης άρνηση οποιασδήποτε συμφωνίας

«Οι θέσεις μου μπορούν να συνοψιστούν στις ακόλουθες δύο προτάσεις», αναφέρει ο Νετανιάχου σε ένα tweet: «Το Ισραήλ απορρίπτει κατηγορηματικά τις διεθνείς υπαγορεύσεις σχετικά με μια μόνιμη διευθέτηση με τους Παλαιστίνιους. Μια τέτοια συμφωνία θα επιτευχθεί μόνο μέσω απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των μερών, χωρίς προϋποθέσεις».

Επιπλέον, αναφέρει ο πρωθυπουργός, «το Ισραήλ θα συνεχίσει να αντιτίθεται στη μονομερή αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους. Μια τέτοια αναγνώριση στον απόηχο της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου θα έδινε μια τεράστια επιβράβευση στην πρωτοφανή τρομοκρατία και θα εμπόδιζε οποιαδήποτε μελλοντική ειρηνευτική διευθέτηση».

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Βράζει» η Μέση Ανατολή: Εντολή Νετανιάχου να συνεχιστεί ο πόλεμος με τη Χεζμπολάχ - Πώς αντιδρά η Δύση

Έγιναν δεκάδες πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η οποία άνοιξε μέτωπο με το Ισραήλ την επόμενη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024