Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Θρίλερ με τη σορό του Ναβάλνι - «Δεν έχει μεταφερθεί στο νεκροτομείο»

Ρωσία: Θρίλερ με τη σορό του Ναβάλνι – «Δεν έχει μεταφερθεί στο νεκροτομείο»

Η εκπρόσωπος του ρώσου αντιφρονούντα, Κίρα Γιάρμις, δήλωσε ότι είναι προφανές ότι λένε ψέματα και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν την παράδοση της σορού

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι δεν έχει μεταφερθεί στο νεκροτομείο της Σαλέχαρντ, το μοναδικό της πόλης που βρίσκεται εγγύτερα στη σωφρονιστική αποικία IK-3 όπου πέθανε χθες Παρασκευή ο 47χρονος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, ανέφερε η ομάδα του.

Από τη φυλακή τους διαβεβαίωναν ότι το νεκροτομείο λειτουργούσε και ότι η σορός ήταν εκεί – Από το νεκροτομείο τους έλεγαν «η σορός δεν είναι εδώ»

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, η Κίρα Γιάρμις, έγραψε την πλατφόρμα Χ ότι η μητέρα του, Λιουντμίλα Ναβάλναγια, και ένας δικηγόρος έφτασαν στο νεκροτομείο όπου τους παρέπεμψαν οι σωφρονιστικές αρχές.

Όμως το νεκροτομείο ήταν κλειστό, μολονότι από τη φυλακή τους διαβεβαίωναν ότι λειτουργούσε και ότι η σορός ήταν εκεί.

«Είστε ο έβδομος που τηλεφωνεί, η σορός δεν είναι εδώ»

Ο δικηγόρος τηλεφώνησε στο νούμερο που ήταν αναρτημένο στην πόρτα. Του απάντησαν ότι ήταν ο έβδομος που καλούσε σήμερα και ότι «η σορός του Αλεξέι δεν ήταν στο νεκροτομείο», πρόσθεσε.

Ο Κίρα Γιάρμις, σε νεώτερη ανάρτησή της, αναφέρει ότι μόλις πριν από μία ώρα οι δικηγόροι ενημερώθηκαν ότι η έρευνα είχε ολοκληρωθεί και ότι δεν είχε διαπιστωθεί κάτι εγκληματικό.

«Λένε κυριολεκτικά ψέματα κάθε φορά, κάνοντάς μας κύκλους και καλύπτοντας τα ίχνη τους» λέει η ίδια.

Σε άλλη ανάρτησή της, νωρίτερα, η Γιάρμις ανέφερε ότι ένας άλλος από τους δικηγόρους του Ναβάλνι, ο οποίος πήγε στην Ανακριτική Επιτροπή του Σαλέκχαρντ, ενημερώθηκε ότι «η αιτία του θανάτου του Αλεξέι δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, έχει διενεργηθεί νέα ιστολογική εξέταση».

«Τα αποτελέσματα υποτίθεται ότι θα είναι διαθέσιμα την επόμενη εβδομάδα. Είναι προφανές ότι λένε ψέματα και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν την παράδοση της σορού», σημειώνει η Γιάρμις.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024