Από δημόσιος υπάλληλος… στο λαγούμι της Κορινθίας – Αποκαλύψεις για το παρελθόν του 45χρονου πατέρα
Επί τρία χρόνια παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως σε Δήμο της Εύβοιας. Παλαιότερα, ξεκίνησε να εργάζεται ως μουσικός σε σχολείο, αλλά αποχώρησε, με καταγγελίες για το εκπαιδευτικό σύστημα.
Ενώπιον του εισαγγελέα, με δικογραφία για απείθεια στον νόμο και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο, οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας (19/2) ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών», που ζει σε λαγούμι στην ορεινή Κορινθία.
Ο 45χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη και μέχρι τότε θα βρίσκεται στα κρατητήρια.
Οι Αρχές, την ίδια ώρα, συνεχίζουν την έρευνα τόσο για το παρελθόν του, όσο και για τον εντοπισμό των ανήλικων παιδιών του.
Η Ικαρία, η μουσική και το δημόσιο
Ο «παλαιοχριστιανός» πατέρας φέρεται ότι πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Έχει εργαστεί ως μουσικός σε σχολείο, ενώ για χρόνια έχει υπάρξει μόνιμος δημόσιος υπάλληλος.
Μέχρι πέρυσι έπαιρνε τον μισθό του κανονικά και εργαζόταν εξ αποστάσεως, με τον Δήμο Ερέτριας να τον ψάχνει και τον ίδιο να μην εμφανίζεται στην υπηρεσία του.
Άτομα που γνωρίζουν εδώ και χρόνια τον 45χρονο, μιλούν στο Live News και ξετυλίγουν το κουβάρι της ζωής του. Από τα παιδικά του χρόνια, μέχρι το σήμερα…
«Περίεργη η οικογένεια, δύσκολες οι συνθήκες. Μεγάλωσε Αθήνα αλλά πηγαινοερχόταν Ικαρία γιατί είναι οι γονείς του από εδώ. Αυτός μεγάλωσε σε περίεργες συνθήκες. Ένας θείος του τον προστάτευσε όσο μπορούσε, αλλά γενικά ήταν περίεργος χαρακτήρας», δηλώνει κάτοικος του νησιού στο MEGA.
«Εγκαταστάθηκε στον Δήμο Ερέτριας την 1η Νοεμβρίου του 2020, με μετάταξη από τον Δήμο Ηλιούπολης για λόγους υγείας»
Ο πατέρας του 45χρονου πέθανε νέος και το βάρος έπεσε στη μητέρα του, που όμως όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν την οικογένεια, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
«Ήταν περίεργος χαρακτήρας, γενικά όμως δεν ενοχλούσε κόσμο. Μεγάλωσε χωρίς πατέρα, γιατί πέθανε όταν ήταν μικρός. Εμφανίστηκε κάποια στιγμή στο νησί έχοντας οικογένεια», περιγράφει ο κάτοικος της Ικαρίας.
Ένας μουσικός, θείος του, τον πείθει να κατέβει στην Αθήνα για να του μάθει τη δουλειά. Στην πρωτεύουσα όμως φέρεται να προσεγγίζεται για πρώτη φορά από παλαιοημερολογίτες, που φαίνεται να επηρέασαν τη ζωή του καθοριστικά.
Όταν επιστρέφει στην Ικαρία δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος. Οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γάτες με τόξα προκαλούν αίσθηση.
«Του είχαν κάνει μήνυση γιατί είχε ένα τόξο και χτύπαγε γάτες. Βρέθηκαν γάτες να είναι με βέλη. Βρέθηκαν κάποια στιγμή κάποιες γάτες στο διπλανό χωριό που ήταν χτυπημένες και οι υποψίες έπεσαν σε αυτόν», δηλώνουν οι κάτοικοι.
Από την Ηλιούπολη… στην Ερέτρια
Στα νεανικά του χρόνια, μοιράζει τη ζωή του, ανάμεσα σε Αθήνα και Ικαρία. Παρά τις δυσκολίες, γίνεται και ο ίδιος μουσικός. Με τη βοήθεια του θείου του, πιάνει δουλειά σε σχολείο, αλλά πολύ γρήγορα αποχωρεί, με καταγγελίες για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Η πόρτα του δημοσίου όμως παραμένει ανοιχτή για εκείνον.
Το 2016 προσλαμβάνεται ως υπάλληλος καθαριότητας από τον Δήμο Ηλιούπολης και εργάζεται μέχρι το 2020. Τα επόμενα τρία χρόνια παίρνει μισθό από τον Δήμο Ερέτριας, όπου ζήτησε και πήρε μετάταξη.
«Εγκαταστάθηκε στον Δήμο Ερέτριας την 1η Νοεμβρίου του 2020, με μετάταξη από τον Δήμο Ηλιούπολης για λόγους υγείας. Πέρασε από ειδική επιτροπή. Ήταν υπάλληλος καθαριότητας», σημειώνει ο Δήμαρχος Ερέτριας, Νίκος Γουρνής.
Ο ίδιος εξηγεί ότι για να μπορεί να κάνει την μετάταξη αυτή λόγω υγείας δικαιολογεί και την εξ αποστάσεως δουλειά. «Τις εργασίες που έκανε τις παρέδιδε στον Δήμο», τονίζει και προσθέτει ότι κάποια στιγμή άρχισαν να τον αναζητούν καθώς είχε σταματήσει να επικοινωνεί με την υπηρεσία του.
Όπως διαπιστώνεται, ο 45χρονος είχε κάνει τη δική του οικογένεια και ζούσε στην Ορεινή Κορινθία, σε συνθήκες πρωτόγονες. Με τα παιδιά και τη γυναίκα που δέχτηκε να τον ακολουθήσει.
«Μια ωραία ημέρα έφυγαν. Μάζεψαν τα πράγματά τους και έφυγαν. Από τότε αγνοούνταν. Δεν ξέραμε που ήταν», αποκαλύπτει κάτοικος της Ικαρίας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις