Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μέλη ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ σε Κασσελάκη: Θα κριθείς κι εσύ στις ευρωεκλογές - Πουθενά και σε κανέναν λευκή επιταγή

Μέλη ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ σε Κασσελάκη: Θα κριθείς κι εσύ στις ευρωεκλογές – Πουθενά και σε κανέναν λευκή επιταγή

Μέλη του οργάνου απευθύνθηκαν με αυστηρό ύφος στον Στ. Κασσελάκη, αλλά δεν έθεσαν θέμα μομφής προς το πρόσωπο του προέδρου πριν από ευρωεκλογές

Παρατηρήσεις, χρησιμοποιώντας αυστηρό ύφος, κάνουν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη, στην εν εξελίξει συνεδρίαση του οργάνου του κόμματος.

Όπως τόνισαν απευθυνόμενοι στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δεν δίνουμε λευκή επιταγή πουθενά και σε κανέναν. Θα κριθείς κι εσύ στις ευρωεκλογές».

Επεισοδιακή η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Η εν λόγω φράση τους, πάντως, δείχνει ότι, παρότι ανήκουν στα μέλη που έχουν εκνευριστεί από τη στάση του τα τελευταία εικοσιτετράωρα, δεν προτίθενται -τουλάχιστον προσώρας- να καταθέσουν πρόταση μομφής προς το πρόσωπο του κ. Κασσελάκη μέχρι και τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Τζάκρη: Αν πείτε ότι αμφισβητείτε τον Κασσελάκη, θα γελούν μαζί σας

Υπερασπιζόμενη τον Στέφανο Κασσελάκη, η Θεοδώρα Τζάκρη έστρεψε τα βέλη της προς τα μέλη που του άσκησαν κριτική και τους είπε: «Αν πείτε ότι αμφισβητείτε τον Κασσελάκη, θα γελούν μαζί σας».

«Οι προτάσεις να πάμε σε Κεντρική Επιτροπή θέτοντας θέμα αναβολής του Συνεδρίου ή μομφής δεν μπορούν να σταθούν πουθενά. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι αν πείτε σε μία Κεντρική Επιτροπή 300 ατόμων ή σε ένα συνέδριο 3.500 ανθρώπων ότι αμφισβητείτε τον Πρόεδρο επειδή έθεσε ερώτημα για την Κεντροαριστερά, θα γελούν μαζί σας. Πολλώ δε μάλλον αν προσφύγετε στα μέλη για το ερώτημα αυτό», είπε χαρακτηριστικά η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ιδιαιτέρως ηλεκτρισμένη, με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος να κάνουν δηλώσεις που απέπνεαν αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου του κόμματος. Χαρακτηριστική ήταν η αιχμηρή δήλωση του Γιώργου Τσίπρα: «Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με τον κ. Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο».

Οι προϋπάρχουσες εσωκομματικές εντάσεις για τη διεξαγωγή του συνεδρίου οξύνθηκαν όταν ο κ. Κασσελάκης ανήρτησε ερωτηματολόγιο για την ταυτότητα, το όνομα του κόμματος κ.ά. Το κόμμα αιφνιδιάστηκε από αυτό το εσωκομματικό δημοψήφισμα, που μεταξύ άλλων έθετε ακόμη κι ερώτημα παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ στη Αριστερά ή μεταπήδησης στη Κεντροαριστερά. Ακολούθησαν διά ζώσης αλλά κι εξ αποστάσεως «διαξιφισμοί» μεταξύ στελεχών και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με τους μεν και τον δε να επιδίδονται σ’ ένα ιδιότυπο «μπραντεφέρ».

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024