Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Drone βίντεο από την Αντβιίβκα μετά την κατάληψη από τους Ρώσους

Ουκρανία: Drone βίντεο από την Αντβιίβκα μετά την κατάληψη από τους Ρώσους

Ένα βίντεο από drone που κατέγραψε την πρώτη γραμμή της πλέον κατειλημμένης πόλης Αντβιίβκα ή Αβντεγιέβκα, δείχνει την φρίκη που υπέμειναν οι στρατιώτες της πρώτης γραμμής.

Την ώρα που ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας εξηγούσε πως κερδήθηκε η μάχη της Αντβιίκα, ένα βίντεο από drone του RT δείχνει το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη η πόλη της πρώτης γραμμής.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Σοϊγκού, «Αυτό δεν είναι απλώς άμυνα σε βάθος, επιτρέπει στα στρατεύματα να διεξάγουν ενεργή άμυνα. Δηλαδή, να επιτίθενται σε συγκεκριμένες περιοχές και ταυτόχρονα να θερίζουν τις δυνάμεις και τα όπλα του εχθρού. Να θερίζουν και να το κάνουν αποτελεσματικά σε καθημερινή βάση όλο το εικοσιτετράωρο», δήλωσε. σσυμπληρώνοντας πως «Το 80% της αμυντικής γραμμής κατασκευάστηκε από τις τεχνικές και σιδηροδρομικές δυνάμεις», τους οποίους και ευχαρίστησε.

Οι Ουκρανοί υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν πολύ μεγάλο αριθμό όπλων και στρατιωτικού υλικού

Η οχυρωμένη περιοχή που χρειάστηκαν εννέα χρόνια για να χτιστεί, δυσκόλεψε τους Ουκρανούς να πάρουν μαζί τους τους νεκρούς ή τους τραυματίες τους, ενώ υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν πολύ μεγάλο αριθμό όπλων και στρατιωτικού υλικού.

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τις ΗΠΑ με αφορμή τον τουλάχιστον «περίεργο» θάνατο του Ναβάλνι

Ο Λευκός Οίκος θα ανακοινώσει την Παρασκευή ένα σημαντικό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι. Οι κυρώσεις θα καταστήσουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν υπεύθυνο για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία – ο οποίος συμπληρώνει 2 χρόνια το Σάββατο – και για τον θάνατο του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, είπε.

Ο Κίρμπι επανέλαβε επίσης τις εκκλήσεις προς το Κογκρέσο να εγκρίνει το συμπληρωματικό πρόγραμμα εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης, συνδέοντας άμεσα τη βοήθεια για την Ουκρανία με τη νομοθεσία, η οποία παραμένει σε αδιέξοδο στη Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

«Ένα από τα πιο ισχυρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή για να αντισταθούμε στον Βλαντιμίρ Πούτιν, φυσικά, είναι να περάσουμε και πάλι το διακομματικό συμπληρωματικό νομοσχέδιο για την εθνική ασφάλεια και να υποστηρίξουμε την Ουκρανία καθώς συνεχίζει να αγωνίζεται γενναία και να υπερασπίζεται τη χώρα της», είπε. Στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν την ρωσική προέλαση με αμηχανία.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024