Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα από την COP28: Η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί

Μήνυμα από την COP28: Η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί

Η COP28 ενέκρινε νέο συνασπισμό, την CHAMP, τονίζοντας τον ρόλο των τοπικών κυβερνήσεων εν μέσω φιλόδοξων στόχων για το κλίμα.

Κατά την επικείμενη αναθεώρηση της διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ενεργειακή Ένωση και τη Δράση για το Κλίμα, ασκείται πίεση για πολυεπίπεδους διαλόγους χωρίς αποκλεισμούς. Πρόσφατη ανάλυση αποκαλύπτει την έλλειψη κατάλληλων μηχανισμών συμμετοχής των τοπικών και περιφερειακών αρχών στα εθνικά σχέδια των κρατών μελών για την ενέργεια και το κλίμα (ΕΣΕΚ), παρά το άρθρο 11 του κανονισμού για τη διακυβέρνηση, το οποίο επιβάλλει πολυεπίπεδους διαλόγους για το κλίμα και την ενέργεια.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η σημασία της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης έχει επίσης τεθεί στο προσκήνιο ως πιεστικό ζήτημα. Στην COP28, μια νέα πρωτοβουλία, ο συνασπισμός για υψηλότερες φιλοδοξίες για τις πολυεπίπεδες εταιρικές σχέσεις (CHAMP), τονίζοντας τον ρόλο των τοπικών κυβερνήσεων εν μέσω φιλόδοξων κλιματικών στόχων, εγκρίθηκε από περισσότερα από 70 μέρη στην COP28.

Εν μέσω εκκλήσεων για φιλόδοξους στόχους, όπως ο προτεινόμενος από την ΕΕ στόχος εκπομπών -90 % για το 2040, οι πρωτοβουλίες αυτές τονίζουν τον καίριο ρόλο των τοπικών κυβερνήσεων στην παγκόσμια δράση για το κλίμα.

Σημαντικές εκδηλώσεις

Η COP28, που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου, τόνισε τον κρίσιμο ρόλο των τοπικών κυβερνήσεων στην προώθηση της παγκόσμιας δράσης για το κλίμα. Στο συνέδριο προβλήθηκαν δύο σημαντικές εκδηλώσεις με επίκεντρο τις πόλεις και τις περιφέρειες.

Η πρώτη ήταν η τοπική σύνοδος κορυφής για τη δράση για το κλίμα (LCAS) που συνδιοργανώθηκε από την προεδρία της COP28 και τις φιλανθρωπίες του Bloomberg, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 300 εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πόλεων και των περιφερειών για να συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης των μηχανισμών για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, καθώς και πώς να καταστεί η χρηματοδότηση κατάλληλη για τον επιδιωκόμενο σκοπό όσον αφορά έργα που υλοποιούνται σε τοπικό επίπεδο.

Το επίκεντρο της LCAS ήταν η έναρξη του Συνασπισμού για Ανώτερες Φιλοδοξίες για Πολυεπίπεδες Συμπράξεις (CHAMP) σχετικά με τη δράση για το κλίμα, ο οποίος έχει εγκριθεί από περισσότερα από 70 μέρη.

Πηγή: https://eu-mayors.ec.europa.eu/el/node/1018?etrans=el

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024