Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Παγίδα για τη Νέα Αριστερά να εμφανιστεί ως «καλός» ΣΥΡΙΖΑ
Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει το έγκλημα στα Τέμπη, υπογραμμίζει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Δεν διστάζει να ασκήσει κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη λέει ότι είναι μία «μαύρη τρύπα» για την Αριστερά.
- Στους 94 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Μοζαμβίκη μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Μηχανική βλάβη σε πλοίο με 115 επιβάτες - Επέστρεψε στον Πειραιά
- Απίστευτο περιστατικό σε κηδεία: 20χρονος χόρευε δίπλα στο φέρετρο και τράβαγε τα γένια των ιερέων
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, έκανε ολική επαναφορά στην πολιτική με την ένταξη του στην Νέα Αριστερά και μάλιστα από τον τομέα ευθύνης του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του νέου φορέα.
Ενόψει τις συνδιάσκεψης που θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ, μιλήσαμε με τον πρώην υπουργό στον φιλόξενο χώρο του Κ. Παλαμά στο ΕΚΠΑ. Και προφανώς η συζήτηση έχει ως κυρίως μενού τα Τέμπη (στο φόντο της συνέντευξης εξελισσόταν η μεγάλη διαδήλωση της Αθήνας), τον εμφύλιο και την δίνη στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Στέφανο Κασσελάκη, τις παγίδες για την Νέα Αριστερά να εκφράσει τον παλιό ορθόδοξο ΣΥΡΙΖΑ, την μονοκρατατορία του Μητσοτάκη, την ακρίβεια, αλλά και τους λόγους που ο Σακελλαρίδης ξανακινητοποιήθηκε και μπήκε εκ νέου στην αρένα της Πολιτικής και μάλιστα σε μια δύσκολη για την όλη Αριστερά συγκυρία..
Για τα Τέμπη: Είναι έγκλημα που προσπαθούν να συγκαλύψουν ενώ γνώριζαν
Για συλλογικό τραύμα μιλά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών. Καταγγέλλει την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών, καθώς και για το γεγονός ότι ενώ γνώριζε για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο, δεν έκανε τίποτα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.
«Ένα χρόνο μετά ο πόνος παροξύνεται. Ήταν ένα τραύμα στην πραγματικότητα που με κάποιον τρόπο και μέσα και από πολιτικές εξελίξεις, υπήρχε και μια αμηχανία να βιωθεί. Τελικά τέτοιου τύπου τραγωδίες δεν μπορούν να μπουν κάτω από το χαλάκι. Είναι ένα συλλογικό τραύμα το οποίο έρχεται στην επιφάνεια με τρόπο έντονο και το οποίο, εκτός από τη βαθιά θλίψη που βιώνουμε, ένα χρόνο μετά μπαίνει σε άλλο πλαίσιο.
Γιατί όταν έχει περάσει ένας χρόνος και όλες οι κινήσεις που έχουν γίνει από την κυβέρνηση, παρά τους διακηρυκτικούς στόχους του κυρίου Μητσοτάκη που έλεγε ότι θα ρίξουν έναν προβολέα που θα ρίξει άπλετο φως για να βρεθούν οι ευθύνες και δεν θα συγκαλύψουν τίποτα, δείχνουν ότι στην πραγματικότητα γίνεται το αντίθετο, αυτό είναι σαν να ρίχνεις αλάτι στην πληγή του κόσμου. Ο κόσμος έχει πλήρη συνείδηση. Βλέπει, παρακολουθεί, ακούει τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι με φοβερή αξιοπρέπεια, θέτουν τα ζητήματα και δίνουν τον δικό τους αγώνα.
Όσα στοιχεία έχουν προκύψει έχουν έρθει στην επιφάνεια είτε από εμπειρογνώμονες που τους πληρώνουν οι οικογένειες των θυμάτων, είτε από δημοσιογράφους, όχι όμως από την επίσημη πολιτεία. Υπάρχει κυρίαρχη η αίσθηση ότι γίνεται προσπάθεια πραγματικής συγκάλυψης, έτσι ώστε να μην αποδοθούν οι ευθύνες ή να αποδοθούν σε αποδιοπομπαίους τράγους.
Η έννοια του ανθρώπινου λάθους, η οποία ξεκίνησε από το πρώτο διάγγελμα του πρωθυπουργού, πριν από ένα χρόνο, έχει περάσει στο κυρίαρχο αφήγημα της κυβέρνησης. Και αυτό όταν έχουν έρθει στην επιφάνεια στοιχεία για τη μη υλοποίηση της διαβόητης σύμβασης 717, προειδοποιητικές επιστολές από την πλευρά των συνδικάτων και του ίδιου του ΟΣΕ. Δεν μπορούμε λοιπόν να μη μιλάμε για το ότι υπήρχε πολιτική επίγνωση της κατάστασης του σιδηροδρόμου και ταυτόχρονα δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί.»
Ξαναφτιάχνεται κίβδηλο μοντέλο ανάπτυξης ίδιο με αυτό που μας οδήγησε στην κρίση
Για την επιστροφή του: Με κινητοποίησε η αντίφαση μεταξύ κοινωνικής πραγματικότητας και πολιτικής
Τα Τέμπη, η ακρίβεια, η κοινωνική κατάσταση είναι οι αιτίες, τα γεγονότα τα οποία σας ενίσχυσαν μια εσωτερική φωνή να επιστρέψετε στην πολιτική; «Από εσωτερικές φωνές άλλο τίποτα« λέει με χιούμορ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης «προφανώς είναι μια εσωτερική διαδικασία»
«Ξέρετε, υπάρχει η εικόνα ότι οι πολιτικοί είναι άνθρωποι που παίζουν ρόλους και είναι ρομπότ. Γιατί βλέπουμε στα πάνελ που βγαίνουν και μιλάνε με ένα συγκεκριμένο format και λες εντάξει, είναι ρομποτάκια, αλγόριθμοι λειτουργούν και ξερνάνε ατάκες. Προφανώς όμως είναι μια εσωτερική διαδικασία και όλα τα ζητήματα που αναφέρετε περνάνε. Άλλωστε δεν νιώθω ότι απομακρύνθηκα ποτέ από αυτά τα ζητήματα, αρθρογραφούσα, συνομιλούσα, δεν έφυγα ποτέ από την ενασχόληση με τα πολιτικά ζητήματα.
Η πραγματικότητα είναι ότι νιώθω ότι είμαστε σε μια συγκυρία όπου υπάρχει μια αντίφαση, μια διπλή κίνηση. Από τη μία η κοινωνική κατάσταση, η ακρίβεια και όχι ως εισαγόμενο φαινόμενο. Οι αιτίες της ακρίβειας στην Ελλάδα, όπως τις βιώνουμε, έχουν να κάνουν με την αισχροκέρδεια, με την ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα σε πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να έχουμε την πιο ακριβή ενέργεια στην ΕΕ! Γιατί να συμβαίνει αυτό; Είναι δομικές οι αιτίες, εκεί είναι η απάντηση, δεν φταίει η κακιά μας η μοίρα. Είναι μια τεράστια αναδιανομή εισοδήματος που συμβαίνει: βλέπουμε την αγοραστική δύναμη των λαϊκών νοικοκυριών να συρρικνώνεται και τις κοινωνικές ανισότητες να διευρύνονται, την εργασιακή επισφάλεια να αυξάνεται».
Μάλιστα ο κ. Σακελλαρίδης μιλώντας για την κατάσταση στην οικονομία κρούει κώδωνα κινδύνου, τονίζοντας ότι το παραγωγικό μοντέλο μοιάζει πολύ με αυτό που ήταν προ κρίσης και μία εκ των βασικών αιτιών που φτάσαμε στην χρεοκοπία. Όπως εξηγεί, η ανάπτυξη βασίζεται σε ένα μοντέλο φτηνής εργασίας: υπηρεσίες, τουρισμός, ενώ οι άμεσες ξένες επενδύσεις αφορούν κυρίως funds που μπαίνουν στην αγορά κόκκινων δανείων.
«Βλέπουμε ότι φτιάχνεται ξανά ένα κίβδηλο μοντέλο ανάπτυξης με πήλινα πόδια. Και πρέπει εγκαίρως να συζητήσουμε πώς μπορεί να αναδιαρθρωθεί το μοντέλο ανάπτυξης, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες απ’ ότι πριν; Εχουν ανοίξει οι κάνουλες από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το Ταμείο Ανάκαμψης, με σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία και δυστυχώς επαναλαμβάνονται τα λάθη του παρελθόντος. Το ζήτημα είναι ότι δεν μπορεί να ευημερούν μόνο οι αριθμοί και να υπάρχει αυτή η αναντιστοιχία σε επίπεδο κοινωνίας. Και την ίδια στιγμή υπάρχει και μια κρίση στο πολιτικό σύστημα. Αυτή είναι η αντίφαση που με κινητοποιεί: ότι υπάρχει μια εξαιρετικά προβληματική κατάσταση σε κοινωνικό επίπεδο και την ίδια στιγμή υπάρχει ένα πολιτικό σύστημα το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, δεν μπορεί να εμπνεύσει, δεν μπορεί να δώσει ελπίδα».
Για τα περί «χρυσής εφεδρείας»: Δεν ένιωσα έτσι, δεν είχα ποτέ δεύτερες σκέψεις
«Δεν ένιωσα ποτέ πολιτική εφεδρεία», ξεκαθαρίζει ο κ. Σακελλαρίδης, απαντώντας και σε όσα ειπώθηκαν για την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα πριν τις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου 2023.
«Εφεδρεία δεν ένιωσα ποτέ. Η πραγματικότητα απέδειξε ότι σε καμία περίπτωση δεν είχα τέτοιον σκοπό, να κάνω κάτι τέτοιο. Αν ήθελα να το κάνω, θα το έκανα. Ήξερα τον τρόπο να το κάνω, θα έμπαινα κανονικά από την κεντρική πόρτα. Είχα τη δυνατότητα, δεν το έκανα, δεν είχα ποτέ δεύτερες μύχιες σκέψεις».
Για τη σχέση του με τον Τσίπρα: Μας συνδέουν πολλά, αλλά μπορώ να διαφωνώ και να του ασκώ κριτική
«Μας συνδέουν πολλά με τον Αλέξη Τσίπρα, ακόμη και σήμερα. Προφανώς μετά και τα τελευταία τεκταινόμενα, μπορεί να διαφωνώ σε σημεία ή να ασκώ μεγαλύτερη κριτική σε κομμάτια της πορείας από το 2015 και μετά. Παρόλα αυτά, όμως, είναι άλλο πράγμα σε κάποιο βαθμό οι προσωπικές σχέσεις. Όμως αυτό που θεωρώ σημαντικό για μένα είναι ότι ένιωσα πραγματικά καλά να μπω στην Αριστερά, γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ένιωθα».
Για το πολιτικό σκηνικό: Παντοκρατορία της ΝΔ, δυστυχώς κανείς δεν φαντάζει επίδοξος πολιτικός ανταγωνιστής
Ο κ. Σακελλαρίδης σχολιάζει την ιδιαιτερότητα του σημερινού πολιτικού τοπίου, που πολλοί περιγράφουν ως το τοπίο του ενάμιση κόμματος ή το τοπίο της μονοκρατορίας της ΝΔ, ενώ ερωτηθείς αν η Νέα Αριστερά, μπορεί να παίξει ένα ρόλο αντίρροπης τάσης απέναντι σε μία παντοδύναμη πολιτικά κυβέρνηση, εκφράζει την πεποίθηση ότι το κόμμα του μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο.
Η Νέα Αριστερά, «πιστεύω πως μπορεί να παίξει έναν ρόλο που να σηματοδοτήσει την ανάγκη της επιστροφής στην πολιτική. Οι τελευταίες εξελίξεις, οι τελευταίες των πολλών μηνών στην πραγματικότητα, αλλά και με μεγαλύτερη ένταση τις τελευταίες εβδομάδες έχουν δημιουργήσει μια όλο και μεγαλύτερη αίσθηση απαξίωσης της πολιτικής, της Αριστεράς και της αντιπολίτευσης και των τριών δηλαδή. Αυτό που γίνεται είναι κάτι καινούργιο και αυτό είναι και το πιο ελπιδοφόρο για μένα.
Η παντοκρατορία της ΝΔ είναι αναμφισβήτητη και εδώ έγκειται η αντίφαση. Έχεις μια κοινωνική κατάσταση δυσμενή και μια πολιτική παντοκρατορία της κυβέρνησης και από κει και πέρα κανέναν ο οποίος να φαντάζει επίδοξος ανταγωνιστής της κυβέρνησης. Είναι πάρα πολύ κρίσιμο και νομίζω ότι η Νέα Αριστερά μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στα πράγματα. Η πολιτική ρευστότητα που υπάρχει στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο είναι πάρα πολύ μεγάλη. Οι κρίσεις που σοβούν μέσα στα κόμματα είναι πραγματικές και σε πολλές περιπτώσεις αντανακλούν και πολιτικές διαφωνίες. Δες για παράδειγμα τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ενδεχομένως ρίχνουν τη σκιά τους σε αυτό που συμβαίνει και στο ΠΑΣΟΚ σε σημαντικά ιδεολογικά ζητήματα. Νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό υπάρχουν δομικές διαφωνίες, οι οποίες είναι πολιτικές. Οι διαφωνίες δομικού τύπου έχουν να κάνουν με τη συνολική κατεύθυνση της πολιτικής.
Η Νέα Αριστερά θέλει να παίξει καταλυτικό ρόλο στα πράγματα. Οι ευρωεκλογές είναι ένας κόμβος σημαντικός όπου στην πραγματικότητα και η Νέα Αριστερά θα μετρηθεί και θα ζυγιστεί. Ο κόσμος δε μας χρωστάει τίποτα.»
Για εκλογικό στόχο: Η Νέα Αριστερά έχει ευθύνη να πείσει ότι έχει λόγο ύπαρξης, μπορεί να εκλέξει δύο ευρωβουλευτές
«Εμείς έχουμε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία να πείσουμε ότι έχουμε λόγο ύπαρξης στα τεκταινόμενα. Κι αυτό είναι ένα διακύβευμα διαρκές για τη Νέα Αριστερά» τονίζει ο κ. Σακελλαρίδης.
«Έχουμε την ιδρυτική συνδιάσκεψη μας το Σαββατοκύριακο, το οποίο θα είναι η πρώτη κρίσιμη εσωτερική συζήτηση. Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να έρθει, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή για να μας ακούσει, να μας γνωρίσει και ενδεχομένως και να ενεργοποιηθεί μέσα από τις τάξεις της Νέας Αριστεράς. Εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος και πιστεύω ότι η Νέα Αριστερά μπορεί να βγάλει δύο ευρωβουλευτές».
Για την Νέα Αριστερά: Είναι παγίδα να εμφανιστούμε ως ο «καλός» ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Σακελλαρίδης συμφωνεί με την παρατήρηση ότι είναι παγίδα για την Νέα Αριστερά να φτιάξει την εικόνα ή να προσπαθήσει να καταρτίσει μια στρατηγική στη βάση του «εγώ είμαι ο σοβαρός ΣΥΡΙΖΑ».
«Αυτό είναι πραγματικά παγίδα. Και υπάρχει όντως ο κίνδυνος να γίνεις αντιληπτός ως »καλός ΣΥΡΙΖΑ». Κατά την άποψή μου, πρέπει να τραβήξουμε διαχωριστική γραμμή γιατί έχουμε αλλάξει σελίδα ιστορικά, έχει κλείσει ένα κεφάλαιο. Να το πάρουμε απόφαση. Από τις εκλογές του 2023 και μετά έχουμε μπει σε νέα συνθήκη. Να μιλήσουμε σε αυτόν τον κόσμο από τη θέση την οποία μας έχει αποδώσει. Ποια είναι αυτή; Πρώτον, να γίνει κριτική για τα τεκταινόμενα, να γίνει απολογισμός. Τι δεν πήγε καλά; Είναι κάτι το οποίο τα στελέχη της Νέας Αριστεράς το έβαζαν και το 2019 και το 2023. Να γίνει απολογισμός της κυβερνητικής περιόδου και της αντιπολιτευτικής περιόδου του 2015- 19, 2019- 2023. Αυτό είναι χρήσιμο για μας και για να δούμε πραγματικά τι δεν πήγε καλά. Γιατί αποσυνδέθηκε η Αριστερά από τα λαϊκά στρώματα; Το δεύτερο είναι να μπορέσουμε να φύγουμε μπροστά και να φτιάξουμε κυριολεκτικά μια Νέα Αριστερά».
Για ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη είναι «μαύρη τρύπα» που ρουφά την πολιτική και την Αριστερά
Κριτική ασκεί στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, μιλώντας για αποπολιτικοποίηση, ενώ σημειώνει ότι μέσα από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει ελπίδα ούτε για την Αριστερά, ούτε όμως για την χώρα.
Ειδικότερα ερωτηθείς τι είναι αυτό με το οποίο η Νέα Αριστερά διαφωνεί κάθετα με τη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σακελλαρίδης λέει χαρακτηριστικά: «Με τον κύριο Κασσελάκη; Με τη βαθιά αποπολιτικοποίηση η οποία υπήρχε μέσα στο κόμμα, με ζητήματα που έχουν να κάνουν με το πολιτικό ύφος και τη ρητορική. Με ζητήματα που είχαν να κάνουν προφανώς και με πολιτική κατεύθυνση σε συγκεκριμένα θέματα. Νομίζω όμως πως η περίοδος της προεδρίας του κυρίου Κασσελάκη πλέον είναι μια τελείως διαφορετική κατάσταση, η οποία δυστυχώς λειτουργεί ως »μαύρη τρύπα». Θεωρώ περιττό να κάνω κριτική στον κύριο Κασσελάκη για είναι τόσο προφανή ζητήματα. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να προσβλέπει κανείς ότι μέσα από αυτό το σχήμα με τον κύριο Κασσελάκη και τη νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρξει ελπίδα όχι για την Αριστερά, αλλά για τη χώρα. Ότι μπορεί με τον κύριο Κασσελάκη στην πραγματικότητα να αλλάξει κάτι πρακτικά.»
Οι 11 βουλευτές της Νέας Αριστεράς εξελέγησαν με την γραμμή Τσίπρα αλλά άλλαξε εντελώς το πλαίσιο και το κόμμα με την εκλογή Κασσελάκη και σωστά έφυγαν γιατί καλύπτουν ανάγκη του εκλογικού σώματος
Για κριτική Τσίπρα σε Νέα Αριστερά: Λανθασμένη, αφού αναγνωρίζει τα δομικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Σακελλαρίδης εκφράζει τη διαφωνία του με την κριτική που άσκησε στους 11 ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία έθεσε ζήτημα εκλογής εκ νέου ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας σε όσους έφυγαν κριτική και αποδίδοντάς τους ευθύνες για έναν κατακερματισμό της Αριστεράς, που λειτουργεί προς όφελος των πολιτικών αντιπάλων.
«Για μένα είναι λανθασμένο αυτό που λέει ο Αλέξης Τσίπρας και η κρίση του αυτή. Γιατί έχει κάνει μια ολόκληρη ανάγνωση της πραγματικότητας στην επιστολή του που αναγνωρίζει όλα τα δομικά προβλήματα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς τα είχαμε πει αυτά εγκαίρως και συμφωνούμε ως προς αυτή την κριτική που κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο δια ταύτα διαφωνούμε με τον Αλέξη Τσίπρα. Γιατί έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, με το να μείνεις μέσα σε αυτόν τον χώρο, στην πραγματικότητα δεν έχεις τη δυνατότητα να παράξεις κάτι θετικό, να νιώσεις αξιοπρέπεια, να παράξεις πολιτική, να δώσεις μάχη για τις ιδέες σου. Οπότε είναι προφανής ο λόγος κατ’ εμέ. Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία για το αν έπρεπε να φύγουν ή όχι. Ξέρετε πολλοί μου λένε «εσύ έδωσες στην έδρα σου οι άλλοι δεν την έδωσαν». Οι 11 εκλέχθηκαν με ένα πλαίσιο και το υπηρέτησαν. Όμως στην πορεία άλλαξε το πλαίσιο, εν κινήσει. Ήρθε ο Κασσελάκης και έγινε πρόεδρος. Αυτό δεν είναι ζήτημα του απλώς δεν έγινε η Έφη Αχτσιόγλου πρόεδρος, »μας πήραν την καρέκλα». Άλλαξε όλο το κόμμα. Δεν είναι το ίδιο κόμμα. Στην ουσία οι 11 που κράτησαν τις έδρες ανταποκρίνονται και σε μια ανάγκη του εκλογικού σώματος»
Για τα βήματα της Νέας Αριστεράς: Άνοιγμα στην κοινωνία με ριζοσπαστικό και γειωμένο πρόγραμμα
Πώς θα ξορκίσει η Νέα Αριστερά την εικόνα του αυτοί που απλώς έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ; «Θέλει πραγματικό άνοιγμα στην κοινωνία και διεύρυνση της απεύθυνσης. Θέλει γειωμένο, προγραμματικό, ταυτόχρονα ριζοσπαστικό και ιδεολογικό λόγο στα κρίσιμα ζητήματα. Να μπορέσεις να μιλήσεις με τη γλώσσα της δικιάς σου αλήθειας, με ειλικρίνεια για τα προβλήματα και να είσαι σε θέση να προτείνεις συγκεκριμένες λύσεις και ταυτόχρονα να μπορέσεις μέσα σε μια συνθήκη αξιοπιστίας, ειλικρίνειας, σοβαρότητας, να εμπνεύσεις τον κόσμο ότι είσαι ένας πολιτικός χώρος ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του.
Ο κ. Σακελλαρίδης αναφερθείς στη μεγάλη αποχή που σημειώνεται στις εκλογές σημειώνει ότι «υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εξαιτίας της απαξίωσης της πολιτικής δεν θεωρούν ότι έχει νόημα η ψήφος τους, έχουν χάσει την ελπίδα. Δεν βρίσκουν χρησιμότητα στην πολιτική. Η Νέα Αριστερά οφείλει να τον προσεγγίσει, να εισακουστεί από αυτόν τον κόσμο, να βρει τους κώδικες, να δει τη γλώσσα, να βρει τα κανάλια, να βρει τα πειστικά επιχειρήματα, να μιλήσει σε αυτόν τον κόσμο, να τον εκφράσει και να μπορέσει να του δώσει φωνή.»
Για τις συγκλίσεις: Είμαι υπέρ του διαλόγου, ούτε θα σε καταπιεί κάποιος αν μιλάς μαζί του
Ερωτηθείς για τη σχέση με κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αν θα μπορούσαν να συνεργαστούν ο κ. Σακελλαρίδης απαντά: «Εγώ γενικά είμαι υπέρ του διαλόγου χωρίς φόβο, ότι αν μιλάς με κάποιον θα σε καταπιεί, θα τον καταπιείς ή θα σε κατατάξουν κάπου ντε και καλά. Αυτό που θέλω να πω είναι πως κάπως την πολιτική την έχουμε δει λίγο λάθος σε κάποια πράγματα. Μπορείς να διαφωνείς σε πολλά με κάποιον και να συζητάς. Δεν χάνεις τίποτα από το να συζητάς, Δεν χάνεται ούτε η γραμμή σου, ούτε η πολιτική σου καθαρότητα. Προφανώς δεν μιλάμε για συνεργασίες ντε και καλά. Συζήτηση και διάλογος δεν είναι κακό».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις