Οι αρκούδες ξύπνησαν και άρχισαν τις βόλτες στο Νυμφαίο
Τέλος η χειμερία νάρκη, το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας ανοίγει ξανά - Τα εμβληματικά ζώα έχουν ήδη βγει από τις φωλιές τους και κυκλοφορούν μες στο δάσος
- Επιμένει η κρίση για το φυσικό άεριο στην Ευρώπη - Ποια η τιμή του TTF
- Σαν να είναι καλοκαίρι - 51 αγροτοδασικές φωτιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα
- Τι θα συνέβαινε στην Αθήνα αν έριχνε τις ίδιες ποσότητες βροχής με αυτές που έπεσαν στη Βαλένθια
- Γιατρός με καρκίνο του εγκεφάλου σε τελικό στάδιο δοκιμάζει δικό του φάρμακο: «Άξιζε τον κόπο»
Όμορφα πλάνα από το ξύπνημα των καφέ αρκούδων στο Νυμφαίο μοιράστηκε ο «Αρκτούρος» στα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Όπως αναφέρει, το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας ανοίγει και πάλι.
Το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας ανοίγει ξανά τις πύλες του στο κοινό
Στα εν λόγω πλάνα βλέπουμε τον «Γιώργο» όπως φωνάζουν αυτήν την αρκούδα, να έχει σκαρφαλώσει στα κλαδιά ενός μεγάλου πεσμένου δέντρου και να τα εξερευνά.
Το βίντεο που ανήρτησε ο Αρκτούρος:
Οι χειμερία νάρκη των αρκούδων τελείωσε και, όπως αναφέρει ο Αρκτούρος, εδώ και λίγες ημέρες τα πανέμορφα αυτά ζώα έχουν βγει από τις φωλιές τους και κυκλοφορούν στον εξωτερικό χώρο.
Στην ανάρτησή της, ελληνική μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οικολογική οργάνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όπως κάθε χρόνο, οι νεαρότερες αρκούδες όπως ο Μπράντλεϊ, ο Κούπερ και ο Ρέι ξύπνησαν από τις πρώτες, ενώ πιο μεγάλες αρκούδες όπως η Σάσα με την Αλεξάνδρα περνούν ακόμα την περισσότερη ώρα μέσα στη φωλιά τους».
Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας του Κέντρου Προστασίας Αρκούδας
Όπως αναφέρει ο ο Αρκτούρος, το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας στο Νυμφαίο θα λειτουργεί από το Σάββατο 2 Μαρτίου καθημερινές (εκτός Τετάρτης) και Σαββατοκύριακα από τις 10.00 έως τις 17.00 (ώρες ξεναγήσεων 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 16.30). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 2386041500 & 2386031155.
Καφέ αρκούδα: Πόσες ζουν στην Ελλάδα
Ο συνολικός πληθυσμός της καφέ αρκούδας στα τρία εθνικά πάρκα της χώρας, σε Πίνδο, Πρέσπες και Ροδόπη, το 2020-2021 βρέθηκε να αποτελείται από 485 θηλαστικά και υπάρχει σημαντική γενετική ποικιλότητα και στις τρεις περιοχές.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις