Λάρισα: Οι αγρότες καλλιεργούν οπωροκηπευτικά ανάμεσα σε ρουκέτες από το Στεφανοβίκειο
Οι αγρότες στην Λάρισα βρίσκουν κιβώτια με ρουκέτεςς από το Στεφανοβίκειο που έφτασαν στα χωράφια τους με τις πλημμύρες.
Με τις καταστροφικές πλημμύρες που έφερε που έφερε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023 η κακοκαιρία Ντάνιελ, δεν πλημμύρισε μόνο η λίμνη Κάρλα, αλλά και αποθήκες πυρομαχικών στο Στεφανοβίκειο.
Πλέον σε σημεία που το νερό έχει αποχωρήσει οι αγρότες της Θεσσαλίας βρίσκουν ρουκέτες ελικοπτέρωνμ όπως μαρτυρά ο καθηγητής Δενδροκομίας Αλέξανδρος Παπαχατζής.
Εικόνες που αποδεικνύουν τη δύσκολη δουλειά του αγρότη που είδε την γη του να πλημμυρίζει, ο οποίος καλείται να καθαρίσει το χωράφι του από φερτά υλικά που δημιούργησαν οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, κοινοποιεί ο καθηγητής Δενδροκομίας και διευθυντής στο Hort Lab Εργαστήριο «Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών Πόρων» και πρόεδρος στο Τμήμα Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας Αλέξανδρος Παπαχατζής.
Η Ελλάδα η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου στα φερτά υλικά πλημμυρών περιλαμβάνοινται και οι ρουκέτες
Στους πρώην πλημμυρισμένους οπωρώνες που είναι σε καλή κατάσταση δίπλα στην Λίμνη Κάρλα, η οποία πλέον πήρε διαφορετικό σχήμα και υπερδιπλασίασε την έκτασή της, οι αγρότες μπορούν να βρουν πυρομαχικά για τα (επίσης πλημμυρισμένα) πολεμικά ελικόπτερα.
Σύμφωνα με την μαρτυρία τα κιβώτια με τα πυρομαχικά άδειασαν από το περιεχόμενό τους και καλό είναι να υπάρξει ενημέρωση αν έχει γίνει καταμέτρηση των πυρομαχικών και αν αγνοούνται ποσότητες εκρηκτικών υλών από τις αποθήκες. Δευτερευόντως να υπάρξει ενημέρωση αν περισυνελλέχθη η συγκεκριμένη ρουκέτα ή αν ακόμα «κοσμεί» το χωράφι, δίπλα από τα μελίσσια.
Είναι αρκετά πιθανό μόλις οι αγρότες χρειαστεί να πάνε στα…παραλίμνια χωράφια τους, για να τα φέρουν σε μια κατάσταση μήπως και μπορέσουν να οργώσουν και να σπείρουν, πιθανώς να ελλοχεύει κίνδυνος από τις ρουκέτες της Πολεμικής Αεροπορίας.
Οι ρίζες των δέντρων έχουν σαπίσει μετά από 5-6 μήνες κάτω από το νερό
Δείχνοντας ο καθηγητής τα νέρα στην φωτογραφία, ακόμα βυθισμένα κάτω από το νερό, εξηγεί πως μετά από τόσους μήνες κάτω από το νερό τα δέντρα δεν θα μπορούν πλέον να δώσουν καρπό και θα πρέπει να τα «ξηλώσουν».
Οπότε εφόσον δεν ανήκουν στις καταγεγραμμένες ζημιές, ίσως να πρέπει να γίνουν νέες καταγραφές για τα δέντρα που θα υποχρεωθούν να «ξηλώσουν» οι αγρότες μόλις υποχωρήσουν τα νερά.
Πέραν αυτών, να υπενθυμίσουμε πως υπάρχουν πολίτες πλημμυρισμένων εκτάσεων που έχουν φύγει μετανάστες στην Γερμανία, την ώρα που η Συλλογική Κουζίνα Φαρκαδόνας μοιράζει έως και 200 μερίδες φαγητού καθημερινά, τόσους μήνες μετά τις πλημμύρες, ενώ η Κυβέρνηση έκοψε την διανομή φαγητού στους πλημμυροπαθείς…
- Χεσούς Νάβας: «Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου – Υπήρχαν μέρες που δεν μπορούσα να περπατήσω»
- Χριστούγεννα: KFC, καλικάντζαροί και άλλες παράξενες παραδόσεις απ’ όλον τον κόσμο
- Ολυμπιακός: Τα 25 λεπτά των παικτών, τα 90 των διαιτητών…
- Μοζαμβίκη: Στους 94 έχουν φτάσει οι νεκροί μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο
- Άρης: Η επιστροφή του Σίστο
- Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία, χόρευε δίπλα στο φέρετρο και τράβαγε τα γένια ιερέων