Τουρκία: Ο Ερντογάν προανήγγειλε πόλεμο στο Ιρακινό Κουρδιστάν εώς το καλοκαίρι
Έτοιμη για πόλεμο η Τουρκία. Τα ζητήματα για τα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ θα επιλυθούν οριστικά αυτό το καλοκαίρι, λέει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Η Τουρκία είναι έτοιμη να φέρει νέους εφιάλτες σε όσους προσπαθούν να γονατίσουν τη χώρα με την τρομοκρατία», υποσχέθηκε ο πρόεδρος της χώρας τη Δευτέρα.
«Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε νέους εφιάλτες σε εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν να γονατίσουν την Τουρκική Δημοκρατία με ένα τρομοκρατικό σχηματισμό κατά μήκος των νότιων συνόρων της», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην πρωτεύουσα Άγκυρα, αναφερόμενος κυρίως στο PKK, που εδρεύει στην άλλη πλευρά των συνόρων στο βόρειο Ιράκ, αλλά και στο συριακό παρακλάδι του, το YPG/PKK. Το YPG είναι το συριακό παρακλάδι του PKK.
«Ο ισλαμικός κόσμος πρέπει να είναι ενωμένος σαν τούβλα σε τείχος»
«Τα ζητήματα που αφορούν τα σύνορά μας με το Ιράκ θα επιλυθούν οριστικά αυτό το καλοκαίρι», πρόσθεσε ο Ερντογάν. Είπε επίσης ότι η Τουρκική Δημοκρατία είναι αποφασισμένη «να δημιουργήσει έναν διάδρομο ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία, ο οποίος θα εκτείνεται σε βάθος 30-40 χιλιομέτρων», ένα βήμα που προσπάθησε να κάνει με προηγούμενες συμφωνίες με τις αμερικανικές και ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή, συμφωνίες που η Άγκυρα λέει ότι δεν τηρήθηκαν.
Το «όραμα του Σουλτάνου» για το Ισλάμ και την Παλαιστίνη
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παροτρύνει για έναν ενωμένο ισλαμικό κόσμο «σαν τούβλα σε ένα τείχος, ειδικά για τη Γάζα», για να προσθέσει πως «η λύση στο πρόβλημα (της Γάζας) έγκειται στην επίτευξη αποτελεσματικής και αποφασιστικής διεθνούς συναίνεσης». «Η Τουρκική Δημοκρατία κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη Γάζα και την Παλαιστίνη, θα συνεχίσει να το κάνει», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Το περασμένο φθινόπωρο, σχηματίστηκε μια ομάδα επαφής από τις χώρες της περιοχής μαζί με τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙC) και τον Αραβικό Σύνδεσμο για να πιέσουν για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την ίδρυση ενός κράτους της Παλαιστίνης κατά μήκος των συνόρων πριν από το 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο ισραηλινός βομβαρδισμός και η χερσαία επέμβαση στη Γάζα έχει σκοτώσει πάνω από 30.000 ανθρώπους και έχει τραυματίσει σχεδόν 72.000 άλλους, με μαζικές καταστροφές και ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης.
Ο ισραηλινός πόλεμος έχει ωθήσει το 85% του πληθυσμού της Γάζας σε εσωτερικό εκτοπισμό εν μέσω οξείας έλλειψης τροφίμων, καθαρού νερού και φαρμάκων, ενώ το 60% των υποδομών του θύλακα έχει υποστεί ζημιές ή έχει καταστραφεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο. Μια προσωρινή απόφαση τον Ιανουάριο διέταξε το Τελ Αβίβ να σταματήσει τις γενοκτονικές πράξεις και να λάβει μέτρα για να εγγυηθεί την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Γάζα. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές πεθαίνουν νεογνά από υποσιτισμό και αφυδάτωση στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν.
Πηγή: Πρακτορείο Αναντολού
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Τραμπ: Καυγάς Μασκ με δικηγόρο και συνεργάτη του νέου προέδρου
- Ο Φουκώ διαβάζει Χέγκελ